Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Check in (;) από τον «άρχοντα» των παπουτσιών

► O Στρατής Μούγερ μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών του ιστορικού ξενοδοχείου
► Οι σπουδές στην Αμερική και η ενασχόληση με το Ποτάμι του Θεοδωράκη
► Το δίκτυο καταστημάτων που αποτελείται από 22 σημεία πώλησης των κορυφαίων brand names σε όλη την Ελλάδα

Αίσθηση προκαλεί στην αγορά ακινήτων η πληροφορία ότι ο Στρατής Μούγερ, της γνωστής οικογένειας στον χώρο των παιδικών υποδημάτων, είναι μεταξύ των πιθανών αγοραστών του ξενοδοχείου «Hilton».

Αν και παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο μπορεί να επικρατήσει έναντι άλλων ισχυρών διεκδικητών, μεταξύ των οποίων και μεγάλα αμερικανικά funds, είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Μούγερ έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Η πρώτη φορά ήταν με τη συμπαράταξή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το Ποτάμι, αν και πριν από αυτό είχε εισέλθει στην πολιτική υποστηρίζοντας τη Δράση.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία

Τώρα φέρεται ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 97,3% της Iονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του «Hilton Αθηνών», το οποίο πουλά σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό η Alpha Bank. Στην παρούσα φάση, η Alpha Bank επιλέγει βάσει των προσφορών τούς επενδυτές που θα προχωρήσουν στην τελική φάση, μια διαδικασία που έχει αναλάβει η Citi. Το ακίνητο έχει σημαντικό υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τον πλειοδότη επενδυτή, και το ξενοδοχείο πωλείται έχοντας καταγράψει τρεις συνεχείς ανοδικές χρονιές σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, με την πληρότητα να ανέρχεται σε πάνω από το 70%.

3edqwerfsaef 3

Η Alpha λέγεται ότι στοχεύει σε τίμημα της τάξης των 150.000.000 – 170.000.000 ευρώ, αλλά η αγορά θεωρεί το ποσό μάλλον «τσιμπημένο».

Πού θα βρει, όμως, τόσα λεφτά ο Στρατής Μούγερ; Ή, όπως λένε κάποιοι στην αγορά, «πόσα ζευγάρια παπούτσια θα πρέπει να πουλήσει για να τα συγκεντρώσει;». Ο Στρατής γεννήθηκε το 1972. Είναι παντρεμένος και ζει στην Αθήνα. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών το 1991 και στα 19 χρόνια του έφυγε για σπουδές στην Αμερική. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Δημόσια Διοίκηση στο πανεπιστήμιο Princeton και εν συνεχεία πήγε στην Αγγλία, στο πανεπιστήμιο Cambridge, όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις.

Δούλεψε στην Αγγλία για κάποια χρόνια και επέστρεψε το 1999 στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο μαζί με τρεις φίλους του ξεκίνησε μια «θερμοκοιτίδα» νέων επιχειρήσεων. Είναι ιδρυτικό στέλεχος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. και οικονομικός διευθυντής του επενδυτικού σχήματος Ο2Β, το οποίο ειδικεύεται στις επενδύσεις κεφαλαίων.

Επιχειρησιακά πλάνα

«Μαζέψαμε κάποια λίγα κεφάλαια και μια πολύ καλή ομάδα ανθρώπων, και ξεκινήσαμε να βλέπουμε επιχειρηματικά πλάνα, ομάδες νέων ανθρώπων και να εξετάζουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε παιδιά -τα οποία μπορεί να είχαν μια καλή ιδέα με προοπτικές- να χτίσουν και να μεγαλώσουν μια νέα εταιρία γύρω απ’ αυτήν» έχει πει για εκείνο το εγχείρημα ο επιχειρηματίας. Αυτή η εμπειρία ήταν γι’ αυτόν «σχολείο»: Εμαθε τι σημαίνει να επιχειρεί κανείς στην Ελλάδα, τι σημαίνει να προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση από το μηδέν και να τη μεγαλώσει.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στο επιχειρείν η ιδέα συνήθως είναι το απολύτως κρίσιμο και σημαντικό 10% της επιτυχίας. Ομως, το 90% είναι η σωστή εκτέλεση, η ευελιξία, η σκληρή δουλειά και η επιμονή.

Την περίοδο εκείνη αντιλήφθηκε τη δυσκολία να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα… Αργότερα, ο Στρατής Μούγερ ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, όπου, όπως έχει εξομολογηθεί, είχε την ευκαιρία να ζήσει και τις δύο όψεις του νομίσματος: τη δημιουργική φάση της ανάπτυξης και επέκτασης, και την πολύ πιο δύσκολη και επίπονη της συρρίκνωσης, της άμυνας και της προσπάθειας επιβίωσης. Ο Μούγερ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί φαβορί για την απόκτηση του «Hilton». Ομως και μόνο η εμπλοκή του στην υπόθεση δείχνει ότι η οικογενειακή δυναστεία αναζητά επέκταση σε νέες 3edqwerfsaef 1δραστηριότητες. Αλλωστε και στο παπούτσι η στρατηγική της διοίκησης Μούγερ περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες αγορές και στα νέα εμπορικά κέντρα που δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης στην αγορά της Κύπρου και των Βαλκανίων.

Το δίκτυο καταστημάτων που αποτελείται από 22 σημεία πώλησης των κορυφαίων brand names σε όλη την Ελλάδα

Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης Μούγερ πάει πολύ πίσω. Για περισσότερο από έναν αιώνα, ο Ομιλος Μούγερ δραστηριοποιείται στον χώρο του παιδικού και του εφηβικού υποδήματος. Ο Ομιλος Μούγερ λειτουργεί ανελλιπώς από το 1900 και διαθέτει καταστήματα στα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, των προαστίων, καθώς και σε 10 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Το δίκτυο Μούγερ αποτελείται από 22 σημεία πώλησης, εκ των οποίων τα 15 είναι εταιρικά καταστήματα, ένα αποτελεί shop in shop σε πολυκατάστημα, τέσσερα είναι καταστήματα franchise και δύο σημεία χονδρικής πώλησης. Μερικά από τα brand names που διατίθενται στα καταστήματα Μούγερ σήμερα, παράλληλα με τα προϊόντα Μούγερ, είναι τα εξής: Babybotte, Camper, Timberland, Tommy Hilfiger, Converse, Nike, Puma, Asics, Crocs, Enrico Coveri, GEOX, Havaianas, IMAC, Ipanema, Keds, Lulu, Lumberjack, Plakton, Replay, Toms και UGG. Για πολλούς, η ίδια η ιστορία του παιδικού παπουτσιού στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα και την οικογένεια Μούγερ. Από τις αρχές του 1900 μέχρι σήμερα, τέσσερις γενιές της οικογένειας αφιέρωσαν τις δυνάμεις τους στο παιδικό παπούτσι και πλέον το όνομα Μούγερ χαίρει αναγνωρισιμότητας από το κοινό του, που αγγίζει το 95% της αγοράς.

Ο Στρατής Μούγερ ανήκει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας. Εμελλε σε αυτόν να παλέψει με τα νέα δεδομένα της κρίσης. Από το 2010 μέχρι σήμερα, έχει μειώσει τις τιμές του περισσότερο από 25% και παρακολουθεί τον τζίρο του να συρρικνώνεται. Ομως, 100 χρόνια επιχειρηματικότητας φαίνεται ότι έχουν προικοδοτήσει τον επιχειρηματία και την οικογένειά του με σημαντική περιουσία και προφίλ ικανό να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από την αγορά για το νέο εγχείρημά του.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...