Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Μέσα» και ο Δασκαλέας

Επιμένει ότι για όλα φταίει ο πρώην συνεργάτης του Γιάννης Λίτινας

Επιμένει ότι για όλα φταίει ο πρώην συνεργάτης του Γιάννης Λίτινας

Τον δρόμο για τις Φυλακές Κορυδαλλού πήρε μετά τη χθεσινή απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια ο 48χρονος «μετρ» των χρηματοοικονομικών Γιώργος Δασκαλέας, που κατηγορείται ως εγκέφαλος στην υπόθεση της «παρατράπεζας» με την απάτη-μαμούθ στην αγορά συναλλάγματος.

Ο κατηγορούμενος έδινε τις εξηγήσεις του επί πέντε ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού για την «πυραμίδα», η οποία είχε ως στόχο την εξαπάτηση επενδυτών, και αντέκρουσε το βαρύ κατηγορητήριο της απάτης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ανταποδίδοντας τα «καρφώματα» που δέχθηκε την Παρασκευή από τον πρώην συνεργάτη του, επίτιμο πρόξενο της Ουκρανίας στην Ελλάδα Γιάννη Λίτινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δασκαλέας υποστήριξε: «Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας, ο οποίος από κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση». Οπως φέρεται ότι επισήμανε στο απολογητικό του υπόμνημα, «ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές». Επιπλέον πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του είχαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των funds ή των επενδυτών «αλλά και καμία διαχειριστική εξουσία επ’ αυτών».

Ο αναγνωρισμένος και με διεθνείς… περγαμηνές σύμβουλος επενδύσεων φέρεται ακόμη ότι ισχυρίστηκε πως οι επενδυτές στην επίμαχη δομή βγήκαν κερδισμένοι (!), καθώς «οι επενδύσεις έλαβαν πράγματι χώρα και ήταν ως επί το πλείστον κερδοφόρες (…) Επεστράφησαν σε αυτούς περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν».

Με όρους

Εκτός από τον 48χρονο το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν χθες για να απολογηθούν η σύζυγός του και δύο συνεργάτιδες, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στη σύζυγο του Γιώργου Δασκαλέα και τη μία συνεργάτιδά του επιβλήθηκαν εγγύηση 300.000 ευρώ (η καθεμία), απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα. Στην τρίτη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Τον «χορό» των απολογιών είχε ανοίξει την Παρασκευή ο 53χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Λίτινας (που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος), ο οποίος είχε «χρεώσει» στον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Δασκαλέα ακόμα και σχέδιο για τη δολοφονία του! Σε μία από τις συνομιλίες που επικαλέστηκε στο υπόμνημά του, ο Γ. Δασκαλέας φέρεται ότι λέει σε συνεργάτη του: «Αφησέ με να σκοτώσω τον Λίτι. Το σχεδιάζω». Μάλιστα, είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος έπεσε θύμα της «εγκληματικής συμμορίας του Δασκαλέα».

Οπως φέρεται ότι επεσήμανε στο 18σέλιδο απολογητικό υπόμνημά του, εκείνος ήταν το πρόσωπο που αποκάλυψε στις Αρχές την εγκληματική δράση της ομάδας και τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα έχασαν από επενδύσεις στην επίμαχη δομή εκατομμύρια δολάρια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...