Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ενταλμα για τον Αλβανό «βαρόνο»

Iδιοκτήτης ξενοδοχείων που καλούσε Ελληνες τραγουδιστές o εγκέφαλος της σπείρας, που γέμισε την Ευρώπη με ναρκωτικά

Iδιοκτήτης ξενοδοχείων που καλούσε Ελληνες τραγουδιστές o εγκέφαλος της σπείρας, που γέμισε την Ευρώπη με ναρκωτικά

Πολιτικούς τριγμούς προκάλεσε στην Αλβανία η εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος, που έστελνε μέσω Ελλάδας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Eνωσης φορτηγά με τόνους χασίς και δεκάδες κιλά κοκαΐνης, καθώς κεντρικό ρόλο σε αυτό κατηγορείται ότι είχε ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών πολιτικού κόμματος, που και ο ίδιος είχε πόστο στο υπουργείο Μεταφορών!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο επιχειρηματίας Κ.Μ. φέρεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών ως ένας εκ των μεγαλύτερων «βαρόνων» διακίνησης ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί φιγουράρει ως ο άνθρωπος που είχε ιδρύσει μεταφορικές εταιρίες «βιτρίνα» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσω αυτών των εταιριών, που διοικούσαν δικοί του άνθρωποι, μυημένοι στην εγκληματική οργάνωση, φέρεται ότι μετέφερε τόνους ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, εκατοντάδες κιλά κατεργασμένου χασίς από το Μαρόκο και δεκάδες κιλά κοκαΐνης από την Κολομβία, με προορισμό τη Βρετανία, τις σκανδιναβικές χώρες, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

10 mikri kato

Μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή του Κ.Μ. στο κύκλωμα, απομακρύνθηκε από τη θέση που κατείχε στο υπουργείο Μεταφορών. Ωστόσο, δεν συνελήφθη, καθώς έπρεπε να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ηδη από τις ελληνικές Αρχές έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί το ένταλμα και να σταλεί στις αντίστοιχες αλβανικές, που περιμένουν να το πάρουν στα χέρια τους για να του βάλουν χειροπέδες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται υπό επιτήρηση, ακόμα και από ξένη υπηρεσία που δραστηριοποιείται διεθνώς στην εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων διακίνησης ναρκωτικών.

Είσοδος 50 ευρώ

Ο Κ.Μ. θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού στην πατρίδα του, καθώς διαθέτει δύο πολυτελή ξενοδοχεία (το ένα είναι το μοναδικό εξάστερο ξενοδοχείο στους Αγίους Σαράντα), όπου διεξάγονταν συχνά βραδιές μουσικής με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και με είσοδο… 50 ευρώ!

10 mikri pano

Μάλιστα, στα εγκαίνια είχε παραβρεθεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας! Ο Κ.Μ., που μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα, φέρεται ότι διαθέτει τουλάχιστον 10 ακίνητα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί, που έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά του, διαπιστώνουν ότι διατηρεί παχυλούς λογαριασμούς καταθέσεων σε γνωστές ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν να «ξηλώνουν» το κουβάρι του κυκλώματος το 2014, όταν συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας ένας οδηγός νταλίκας που μετέφερε δεκάδες κιλά κοκαΐνης με προορισμό το Λονδίνο. Από τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν επισταμένα την υπόθεση και να ανταλλάσσουν πληροφορίες με συναδέλφους τους στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Γερμανία και τη Βρετανία. Ολοι τους γνώριζαν κάποιους Αλβανούς που εμπλέκονταν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και είχαν σχέση με εταιρίες που, όπως αποδείχθηκε, είχε δημιουργήσει ο επιχειρηματίας από τη γειτονική χώρα.

«Στην Ευρώπη όλοι γνώριζαν κάποια πρόσωπα και ήξεραν κάποιες δραστηριότητες, πλην όμως δεν είχαν στοιχεία να τους συλλάβουν. Τα στοιχεία αυτά τους τα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, και ξηλώθηκε σταδιακά ολόκληρο το δίκτυο που είχε δημιουργήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος» λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Στο τέλος της εβδομάδας οι επικεφαλής της ομάδας που εξάρθρωσε το διεθνές κύκλωμα θα μεταβούν στη Χάγη, προκειμένου να παρουσιάσουν την υπόθεση σε Ευρωπαίους συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με τα παρακλάδια του κυκλώματος, αλλά είχαν προσκρούσει σε… κλειστές πόρτες.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...