O νομικός που δεν απέχει από την τέχνη!

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός θα φιλοξενήσει στο γραφείο του την έκθεση του ταλαντούχου εικαστικού Στρατή Ταυλαρίδη

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός θα φιλοξενήσει στο γραφείο του την έκθεση του ταλαντούχου εικαστικού Στρατή Ταυλαρίδη

Εργα τέχνης και δικόγραφα θα γίνουν… ένα στο γραφείο του Αλέξανδρου Κασσανδρινού στο Κολωνάκι. Την ώρα που η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται για πέμπτο μήνα και ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πότε θα λάβει τέλος, ο επιτυχημένος νομικός βρήκε δημιουργική απασχόληση μέσω της τέχνης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Υλοποιώντας μια ιδέα που είχε στο μυαλό του πολύ καιρό, ο Αλέξανδρος θα «φιλοξενήσει» στους χώρους του γραφείου του, στο νούμερο 35 της οδού Υψηλάντου, την εικαστική έκθεση του ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου καλλιτέχνη Στρατή Ταυλαρίδη.mg 6023

«Ηταν μια σκέψη που υπήρχε στο μυαλό μου από το 2010, όταν δημιούργησα αυτόν το χώρο με τους συνεργάτες μου» λέει ο ίδιος στην «Espresso» και συνεχίζει: «Η απόφαση να την κάνω πράξη ήρθε λίγο πριν από το Πάσχα, όταν ο Ηριδανός Τσιριγκούλης, σύμβουλος της έκθεσης που θα παρουσιαστεί στο γραφείο μου, ήρθε να με βρει για να μου προτείνει να δω τα έργα του Στρατή Ταυλαρίδη. Τα βρήκα καταπληκτικά και θεώρησα ότι το κομμάτι της τέχνης αυτού του ανθρώπου ταυτίζεται με το δικό μου επαγγελματικό κομμάτι, εκείνο του δικαίου. Έτσι ξεκίνησε το πρότζεκτ που ονομάσαμε {Just/Art}*, στο πλαίσιο του οποίου το δικηγορικό γραφείο Κασσανδρινός και Συνεργάτες θα φιλοξενεί δύο φορές τον χρόνο διαφορετικές μορφές τέχνης».

Η αρχή θα γίνει στις 2 Ιουνίου με την έκθεση του Ταυλαρίδη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 του ίδιου μήνα. Λάτρης της τέχνης και άριστος γνώστης του αντικειμένου της, ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό λόγω της δουλειάς του και, φυσικά, δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί εκθέσεις, art performances και πάσης φύσεως εικαστικά δρώμενα.

mg 6072

«Στα τελευταία μου ταξίδια στο Λονδίνο και το Παρίσι διαπίστωσα ότι έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά τέτοιου είδους πρότζεκτ. Το ίδιο και στη Νέα Υόρκη. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που επιλέγουν πια να παρουσιάσουν τα έργα τους σε work spaces, δηλαδή σε επαγγελματικούς χώρους, όπως δικηγορικά γραφεία και πολυεθνικές εταιρίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γκαλερί και άλλοι συμβατικοί χώροι παρουσίασης έχουν αρχίσει να φθίνουν. Απλώς, μπορεί να μην είναι αρκετοί γι’ αυτό που θέλει να δείξει ο εκάστοτε καλλιτέχνης κάθε φορά» εξηγεί ο δικηγόρος.

mg 6084 670 0Τι θα κερδίσει όμως ο ίδιος ανοίγοντας το γραφείο του σε νέους καλλιτέχνες; «Νομίζω πως κατά βάση θα κερδίσω απόλαυση. Επαγγελματικά δεν θα αλλάξει κάτι για μένα ούτε θα έχω κάποιο εμπορικό κέρδος. Δεν έχω γκαλερί για να εμπορεύομαι τέχνη. Απλά παρουσιάζω τέχνη σε έναν χώρο που δεν είναι συμβατικός και απολαμβάνω την όλη διαδικασία, καθώς τη θεωρώ εξαιρετικά δημιουργική. Δεν πρόκειται να κάνουμε αλλαγές ή τροποποιήσεις στον χώρο. Τα έργα που θα φιλοξενούμε εδώ θα πρέπει να εναρμονίζονται κάθε φορά με το δικηγορικό γραφείο» υποστηρίζει.

Οπως αποκαλύπτει ο Αλέξανδρος, βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρότζεκτ πιο εμπεριστατωμένα τους τελευταίους μήνες λόγω και της αποχής των δικηγόρων. «Αυτή η αποχή, ωστόσο, έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου μας. Δεν συμφωνώ με την παράτασή της και μετά και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Δεν συμφωνούσα εξαρχής με αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Πήρα μέρος στις πρώτες κινητοποιήσεις όπως ήταν η πορεία χωρίς γραβάτες, καθαρά για να δείξω την αλληλεγγύη μου ως μέλος του δικηγορικού συλλόγου. Από ένα σημείο και μετά όμως είδα πως δεν είχε νόημα και σταμάτησα» δηλώνει.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ