Καταδίκη μουσικού που «έπαιζε κιθάρα και επαιτούσε με προτεταμένο το χέρι»

Το κουτάκι που είχε μπροστά του για να ρίχνουν χρήματα όσοι περαστικοί ήθελαν να τον ανταμείψουν για τις μελωδίες της τζαζ που τους πρόσφερε απλόχερα με την κιθάρα του…

Το κουτάκι που είχε μπροστά του για να ρίχνουν χρήματα όσοι περαστικοί ήθελαν να τον ανταμείψουν για τις μελωδίες της τζαζ που τους πρόσφερε απλόχερα με την κιθάρα του ήταν το επιβαρυντικό στοιχείο που οδήγησε στην καταδίκη ενός μουσικού του δρόμου για επαιτεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Η περιπέτεια του μουσικού Νίκου Γρηγοριάδη ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι αστυνομικοί -όπως και στον καστανά της Αριστοτέλους- εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της επαιτείας. Είχε προηγηθεί καταγγελία για ενόχληση από τη μουσική, με αποτέλεσμα ο μουσικός να οδηγηθεί στο τμήμα για να ξεκαθαριστεί τι ισχύει για τους μουσικούς του δρόμου, οι οποίοι -σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη- στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται με ειδικό καθεστώς και σίγουρα όχι ως επαίτες.

Τελικά, ο μουσικός κατέληξε στο κρατητήριο, η κιθάρα του κατασχέθηκε, όπως και ο ενισχυτής του και ένα πολύ μικρό ποσό που είχαν αφήσει περαστικοί, οι οποίοι εκτίμησαν αυτό που τους προσέφερε όταν τον άκουσαν να παίζει.

Στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη για επαιτεία, με τη δικογραφία να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κατηγορούμενος έπαιζε κιθάρα επαιτώντας με… προτεταμένο το χέρι! Αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια από άλλους μουσικούς, που θαύμασαν το… ταλέντο του, να παίζει δηλαδή κιθάρα με το ένα χέρι και με το άλλο να επαιτεί!

Τελικά, το Πταισματοδικείο έκρινε ένοχο τον μουσικό και του επέβαλε πρόστιμο… 30 ευρώ, με την αιτιολογία ότι υπήρχε κουτί για τη συγκέντρωση χρημάτων!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ