Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

The «Game of Thrones»!

Μόνο ο Ελαμπντελαουί θα απουσιάσει από τους «ερυθρολεύκους», που πάνε για το 18ο νταμπλ • Με Μάνταλο και Ντίντακ, αλλά χωρίς τον Μπαρμπόσα στη μάχη η Ενωση

Μόνο ο Ελαμπντελαουί θα απουσιάσει από τους «ερυθρολεύκους», που πάνε για το 18ο νταμπλ

Ρεπορτάζ
Χάρης Δάντσης

Η μέρα που περίμεναν όλοι στον Ολυμπιακό έφτασε! Στις 20.30 (OTE Sport 1 και σε μαγνητοσκόπηση στις 22.30 από την ΕΡΤ1) οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν με την ΑΕΚ στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ για τον δεύτερο εγχώριο τίτλο της σεζόν, φιλοδοξώντας να κατακτήσουν το 28ο Κύπελλο και 18ο νταμπλ της ιστορίας τους.

Κανείς δεν θέλει να απουσιάσει από το αποψινό ραντεβού και γι’ αυτό ο Μάρκο Σίλβα συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους (26) ποδοσφαιριστές. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι ο μοναδικός που δεν υπολογίζει ο Πορτογάλος τεχνικός, καθώς, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, ο Μποτία έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ το βάρος έπεσε στην τακτική. Υπάρχει πίστη για κατάκτηση του τροπαίου στο πειραιώτικο στρατόπεδο, παρά την αγωνιστική απραξία. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο επίσημο παιχνίδι των Πειραιωτών ήταν πριν από έναν μήνα (17 Απριλίου) με την Καλλονή για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λίγκας.

Οι 18 εκλεκτοί

Οπως όλα δείχνουν, στην αρχική εντεκάδα θα ξεκινήσουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (ή Κασάμι), Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι και Ιντέγε. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Χουτεσιώτης, Καπίνο, Ντομίνγκες, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Κατσιμήτρος, Κολοβός, Πάρντο, Πoυλίδο, Σεμπά, Σιόβας, Τσιμίκας, Βούρος, Ζντιέλαρ και λίγο πριν από τη σέντρα ο Σίλβα θα επιλέξει τους 18 «εκλεκτούς» που θα δηλώσει.

Ο Ματ Ντάρμπισιρ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (3-3 κ.δ., 4-4 παρ.), υποστήριξε ότι «ήταν το πιο συναρπαστικό ματς της καριέρας μου. Το βλέπω ξανά και ξανά και είναι βέβαιο πως θα μείνει στην καρδιά μου για πάντα. Οταν είμαι στα… κάτω μου, φέρνω στην επιφάνεια της μνήμης μου αυτές τις υπέροχες στιγμές και συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν στη ζωή και την καριέρα μου για να παίξω σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και να βάλω τόσο σπουδαία γκολ».

_____

Με Μάνταλο και Ντίντακ, αλλά χωρίς τον Μπαρμπόσα στη μάχη η Ενωση

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την ΑΕΚ και τα εκατομμύρια οπαδών της σε όλο τον κόσμο, που ζουν και αναπνέουν για να τη δουν ξανά απόψε στην κορυφή του Ολύμπου, να σηκώνει και να πίνει νέκταρ από την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός ήταν ανέκαθεν δυνατά παιχνίδια, τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και στις κερκίδες.

Ο τελικός, όμως, θα γίνει χωρίς κόσμο, οπότε άπαντες στο ενωσίτικο στρατόπεδο εστιάζουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Ειδικότερα στην ΑΕΚ άπαντες ζουν για τη σημερινή μονομαχία και θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Ο Στέλιος Μανωλάς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα πλην του τιμωρημένου Μπαρμπόσα και είδε με χαρά τους Ντίντακ και Μάνταλο να προπονούνται κανονικά και να τίθενται στη διάθεσή του για τον σημερινό τελικό. Ετσι, στην αποστολή βρίσκονται οι υποψήφιοι κυπελλούχοι και είναι οι Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σβάρνας, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Κορδέρο, Σιμόες, Βάργκας, Πλατέλλας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπουονανότε, Τζανετόπουλος, Πέκχαρτ, Τζιμπούρ, Αραβίδης.

«Ντόπες» από τον κόσμο

Ειδικά ο Πέτρος Μάνταλος προπονήθηκε χθες σε φουλ ρυθμό και έδειξε ότι είναι ετοιμοπόλεμος. Τα αποτελέσματα, μάλιστα, του υπέρηχου ήταν απόλυτα ικανοποιητικά, κάτι που φαίνεται ότι «κλειδώνει» την παρουσία του στην εντεκάδα του σημερινού μεγάλου αγώνα. Ο κόσμος της ΑΕΚ πήγε χθες στο ξενοδοχείο και αποθέωσε τον Μανωλά και τους παίκτες. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ζήτησαν την κούπα και άπαντες έδωσαν υπόσχεση και όρκο νίκης.

Τέλος, με αναφορά στην… κυπελλική παράδοση του Στέλιου Μανωλά και στους 21 τελικούς της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας το 44σέλιδο ηλεκτρονικό match programme της ΑΕΚ κάνει πλούσια αναφορά στον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο aekfc.gr και στα social media της ΠΑΕ. Για τον σημερινό τελικό ο Στέλιος Μανωλάς είπε: «Τα ρεκόρ είναι για να τα συζητάμε. Αυτά είναι ιστορία! Μπροστά μας υπάρχει ένας τελικός και αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται. Τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο».

ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα είναι παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ (20.30).

Ο υφυπουργός προφανώς δεν θέλει να καθίσει δίπλα στον Γκιρτζίκη και επιλέγει να μην παραβρεθεί. Αντίθετα, το «παρών» θα δώσει ο εκπρόσωπος της FIFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ο Κύπριος παράγοντας θα έχει, στο περιθώριο του τελικού, συναντήσεις με το υπουργείο, την ΕΠΟ και τους τακτικούς δικαστές των Επιτροπών Δεοντολογίας και Εφέσεων, ώστε να προχωρήσει η εναρμόνιση του καταστατικού με βάση τις διεθνείς επιταγές.

Τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να κινηθεί η λίγκα νομικά κατά της ΕΠΟ άφησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος! «Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας» τόνισε. 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...