Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι απολογίες για την απάτη- μαμούθ της παρατράπεζας

Ο γκουρού της οικονομίας χωρίς πτυχίο και η Αγία Μαρίνα που ένωσε τους δύο συνεταίρους

Ο γκουρού της οικονομίας χωρίς πτυχίο και η Αγία Μαρίνα που ένωσε τους δύο συνεταίρους

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ των βασικών κατηγορουμένων για την απάτη-μαμούθ της «παρατράπεζας», με επενδύσεις στην αγορά συναλλάγματος, Γιώργου Δασκαλέα και Γιάννη Λίτινα, που εξαπέλυσαν βολές εκατέρωθεν στις απολογίες τους ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας υποστηρίζοντας εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Την ώρα που ο «γκουρού» της οικονομίας, αλλά… άνευ πτυχίου, όπως ο ίδιος παραδέχεται στις εξηγήσεις του στη δικαστική λειτουργό, Γιώργος Δασκαλέας φέρεται ότι υποστηρίζει ότι οι εξειδικευμένες γνώσεις του και η ικανότητα για προγνώσεις έφεραν κερδοφόρα αποτελέσματα στους επενδυτές που τον εμπιστεύτηκαν, ο πρώην συνεργάτης και επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα Γιάννης Λίτινας κάνει λόγο για καλοστημένη πυραμίδα με… μηδενικές επενδύσεις! «Είμαι κάθετος ότι δεν επενδύθηκαν ποτέ τα χρήματα. Από την έρευνα που έχουν κάνει οι αγγλικές και οι ουκρανικές αρχές (…) αποδεικνύεται ότι η ομάδα Δασκαλέα, τουλάχιστον από το 2009 ως την αναστολή λειτουργίας των δομών, δεν επένδυσε ούτε ένα cent» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 53χρονος επιχειρηματίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του, πείστηκε να επενδύσει τα χρήματά του στο project του συγκατηγορουμένου του λόγω της Αγίας Μαρίνας (!), την οποία επικαλέστηκε σε μεταξύ τους συζήτηση η σύζυγος του Δασκαλέα.
«Αυτό που με συγκλόνισε και με επηρέασε στην πορεία ήταν ότι μου είπε ότι προστάτιδα της οικογένειάς της ήταν η Αγία Μαρίνα! Εγώ δε, ως θρησκευόμενο άτομο κι έχοντας μεγαλώσει σε χωριό του Ρεθύμνου όπου προστάτιδα ήταν η Αγία Μαρίνα, πίστευα πολύ» υποστηρίζει και «καρφώνει» τον 48χρονο σύμβουλο επενδύσεων αποκαλύπτοντας ότι μετακινούνταν με liar jet και συνοδεία μπράβων για λόγους ασφαλείας, όταν κατέθετε χρήματα σε προσωπικούς λογαριασμούς του: «Ο Δασκαλέας έβρισκε αφορμές να επισκέπτεται συχνά το Κίεβο, ταξιδεύοντας πάντα με προσωπικό liar jet και με συνολικά πέντε άνδρες της προσωπικής του φρουράς, προφανώς για να φυγαδεύει με ασφάλεια τα χρήματα που σήκωνε από την τράπεζα».

Πιέσεις

Από την πλευρά του, ο 48χρονος κατηγορούμενος αντεπιτίθεται υποστηρίζοντας ότι ο Λίτινας ασκούσε πιέσεις προκειμένου να συμπεριληφθεί στη μετοχική σύνθεση των funds.
«Eγινε αψύς και πολλές φορές εριστικός εκφράζοντας το παράπονο δι’ αυτής της συμπεριφοράς ότι δεν τον είχα συμπεριλάβει στη μετοχική σύνθεση του fund που επρόκειτο να ιδρυθεί, παρά τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια προς εμένα» τονίζει ο Γιώργος Δασκαλέας. Σχολιάζοντας πού μπορεί να κατέληξαν τα χρήματα των επενδυτών που λείπουν, ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πού βρίσκονται. Πάντως όχι στους δικούς μου λογαριασμούς».

Την ίδια ώρα η Κύπρια δικηγόρος που αναζητούνταν με ένταλμα για την εμπλοκή της στην υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με εγγύηση 50.000 ευρώ. Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε αυτοβούλως στη 10η τακτική ανακρίτρια και υποστήριξε ότι δεν είχε καμία γνώση για απάτες που τυχόν τέλεσαν οι συγκατηγορούμενοί της.
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ο ρόλος μου ήταν η παροχή διοικητικής υποστήριξης στα funds, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Δεν τα εκπροσωπούσα, δεν τα διαχειριζόμουν, ούτε και τους λογαριασμούς επενδυτών» φέρεται ότι είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...