Τέλος το «χάπι της επόμενης ημέρας»

Παρελθόν από την ελληνική αγορά θα αποτελεί σύντομα το «χάπι της επόμενης ημέρας» συγκεκριμένης εταιρίας, επειδή έχει λήξει το συμβόλαιό της με την παραγωγό Gideon Richter

Παρελθόν από την ελληνική αγορά θα αποτελεί σύντομα το «χάπι της επόμενης ημέρας» συγκεκριμένης εταιρίας, επειδή έχει λήξει το συμβόλαιό της με την παραγωγό Gideon Richter, όπως ενημέρωσε η εταιρία τους φαρμακοποιούς. Πρόκειται για ακόμη ένα οικονομικό σκεύασμα που σταματά να κυκλοφορεί στη χώρα μας. Ο λόγος για το Postinor, ένα από τα σκευάσματα που κυκλοφορούν, γνωστά ως «χάπι επείγουσας αντισύλληψης ή χάπι της επόμενης ημέρας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bayer Ελλάς με ημερομηνία 16 Μαΐου, «η εταιρία μας έχει αποφασίσει τη διακοπή κυκλοφορίας του ιδιοσκευάσματος Postinor 1500, Tab 1,5 mg/tab από την ελληνική αγορά.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι ο ΕΟΦ έχει λάβει σχετική ενημέρωση από τον Φεβρουάριο». Ωστόσο, στο μεταξύ θα συνεχίζει να διατίθεται στην εγχώρια αγορά στη συσκευασία των 1500, ως την εξάντληση των αποθεμάτων του. Πάντως, στην αγορά εξακολουθεί να κυκλοφορεί το έτερο φάρμακο επείγουσας αντισύλληψης άλλης εταιρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ