Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Απόδραση» με διαφορά ένα Καλάθη!

Ο ΠΑΟ «έσπασε» (81-83) την έδρα του Ολυμπιακού και πήρε αβαντάζ για τον τίτλο

Ο πως το 2009, το 2011 και το 2013, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το «μπρέικ» με το καλημέρα των τελικών της Α1 μέσα στο ΣΕΦ και έκανε το πρώτο βήμα για τον 35ο τίτλο του!

Οι «πράσινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα και νικώντας 83-81 κατόρθωσαν να «κλέψουν» το πλεονέκτημα έδρας σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες, έχοντας το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή.

Το «Τριφύλλι», παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Φάληρο -καθώς νωρίτερα το ΑΣΕΑΔ είχε μειώσει την ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα-, πάτησε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε 29-17 στο 11′, χάρη στο καλό ξεκίνημα του κορυφαίου παίκτη του Νικ Καλάθη (άγγιξε το τριπλ – νταμπλ με 16 π. – 8 ασ. – 8 ριμπ.) και του Τζέιμς Φελντέιν.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην αντεπίθεση των «κόκκινων» (37-37 στο 18′), με μπροστάρη τον Πρίντεζη (10 π. έως την ανάπαυλα) και είχαν προβάδισμα 47-41 στο ημίχρονο, με το σχήμα Γκιστ – Χαραλαμπόπουλου – Φώτση να προκαλεί προβλήματα στη ρακέτα των γηπεδούχων.

Στο σασπένς του δεύτερου μέρους, καθώς ο Ολυμπιακός (συνολικά 15/18 βολ. – 21/30 δίπ. – 8/26 τρίπ. – 13 λάθη) προσπέρασε 62-58 στο 29′ και 69-67 στο 34′, ο Παναθηναϊκός (8/14 βολ. – 21/32 δίπ. – 11/26 τρίπ. – 38 π. στη ρακέτα) αντιπαρέθεσε την καλή δημιουργία του (29 ασίστ έναντι 17 edq234rt 1των Πειραιωτών) και τα μεγάλα τρίποντα των Φώτση και Διαμαντίδη για το 80-76 στα 38” πριν από τη λήξη! Στη συνέχεια το ματς πήγε στις βολές, όμως παρά τη 1/2 του Διαμαντίδη στα 10′, για το 83-81, ο Ολυμπιακός σπατάλησε την τελευταία επίθεση, με τον Παπανικολάου να μπερδεύεται και να σουτάρει στο πουθενά…

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων οργανωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων σταμάτησαν υβριστικό σύνθημα κατά του Δημήτρη Διαμαντίδη και υπήρξε μια μικρή ένταση στην άφιξη του Δ. Γιαννακόπουλου από τη φυσούνα.

Μετά το τέλος, υπήρξε πετροπόλεμος ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και την Αστυνομία. Ο Νικ Καλάθης τόνισε: «Ηταν καλό που ξεκινήσαμε καλά, όμως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε». Από την πλευρά του, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ματ Λοτζέσκι επεσήμανε: «Πρέπει να επιστρέψουμε με αυτοπεποίθηση και να παλέψουμε το επόμενο παιχνίδι».

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη, πάντως, ο Λοτζέσκι ενημερώθηκε πως ο γιος του είχε ένα ατύχημα στο κεφάλι και σήμερα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μια μικροεπέμβαση…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 15 (2/6 τρίπ. – 4 λάθη), Πρίντεζης 17 (5/6 δίπ. – 1/3 τρίπ.), Μάντζαρης, Παπανικολάου 4, Παπαπέτρου 9 (2/2 τρίπ.), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ 3, Αγραβάνης, Ουόρικ, Χάκετ 6 (3/5 δίπ. – 0/3 τρίπ. – 7 ασ.), Λοτζέσκι 21 (5/5 δίπ. – 3/4 τρίπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4 (2/2 δίπ. – 3 ασ.), Φώτσης 13 (3/3 τρίπ.), Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 15 (4/8 τρίπ.), Καλάθης 16 (5/7 δίπ. – 2/4 τρίπ. – 8ασ. – 8 ριμπ.), Παππάς 10 (1), Διαμαντίδης 4 (1/3 τρίπ. – 7 ασ.), Γκιστ 11, Ουίλιαμς 1, Χάντερ 5, Χέινς.

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Δυστυχώς, υπάρχουν άσχημες στιγμές που επιβεβαιώνουν ότι κάποια πράγματα είναι σημαντικότερα από τα σπορ… Ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης το βίωσε χθες, αν και ζήτησε να αγωνιστεί κανονικά στον 1ο τελικό της Α1, παρότι τα ξημερώματα έμαθε για τον θάνατο του πατέρα του… Ο 63χρονος Ιωσήφ Πρίντεζης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά ο διεθνής φόργουορντ θέλησε να αγωνιστεί, πριν από τη σημερινή κηδεία. Στο ΣΕΦ υπήρχε πανό από τη Θύρα 7 που έγραφε: «Συλλυπητήρια, Γιώργο».

Είναι αξιοσημείωτο ότι και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέλησε να συμπαρασταθεί, αναφέροντας: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αθλητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος Γιώργο Πρίντεζη για την απώλεια του πατέρα του».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...