Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

«Ταξίδεψε» ο μπον βιβέρ εφοπλιστής

Ο «Big John» Γουλανδρής, αδελφός της Ντόντας Βορίδη, έφυγε σε ηλικία 96 ετών! Τη Δευτέρα η κηδεία του

Μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο της αγαπημένης του αδελφής Ντόντας Βορίδη-Γουλανδρή, για τη γειτονιά των αγγέλων έφυγε και ο Ιωάννης Β. Γουλανδρής, ο «Big John», όπως τον αποκαλούσαν όλοι όσοι τον γνώριζαν καλά, αφού παρά την ηλικία του παρέμενε στην ψυχή πάντα ένα χαριτωμένο παιδί.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ 

Η οικογένειά του και εκατοντάδες φίλοι του από όλον τον κόσμο, καθώς το μεγαλύτερο διάστημα της μυθικής ζωής του το πέρασε στο Λονδίνο και το Γκστάαντ, θα τον αποχαιρετήσουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο λατρεμένο του νησί, την Ανδρο, όπου γεννήθηκε το 1920.

q34t234t234trfΟι δημιουργοί της δυναστείας Γουλανδρή Βασίλης και Ιωάννης εμφανίστηκαν στο κυκλαδίτικο νησί το 1870-1880, όταν ο θείος του εκλιπόντος και συνονόματός του Ιωάννης αγόρασε με τις οικονομίες του το πρώτο καράβι και αργότερα ατμοπλοϊκά σκάφη, με τα οποία συνέδεσε το νησί του με τη Σύρο και τον Πειραιά. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο μύθος της δυναστείας Γουλανδρή. Της οικογένειας που έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα μας, στη ναυτιλία και στον πολιτισμό με τα κοινωφελή έργα της, μεταξύ των οποίων το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο.

Το τελευταίο διάστημα ο Ελληνας κροίσος Ιωάννης Β. Γουλανδρής, το όνομα και η περιουσία του οποίου φιγουράριζαν συχνά στη λίστα του «Forbes», ζούσε στην Αθήνα. Οχι όμως στη μυθική θαλαμηγό του «Octana» στη Βουλιαγμένη που λάτρευε, αλλά στο υπέροχο σπίτι του στο Μετς με τη σύζυγό του Ολγα Εμπειρίκου. Τον επισκέπτονταν πολύ συχνά τα εγγόνια και τα πέντε παιδιά του – ο Βασίλης, η Σόφη, η Βιολάντα, ο Γιώργος Γουλανδρής με τη σύζυγό του Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο μικρότερος, ο Νικόλας, τον οποίο φώναζε χαϊδευτικά Tiddy. Ο βενιαμίν της οικογένειας τον Ιανουάριο του 2015 παντρεύτηκε την αγαπημένη του στο νησί Νέβις στην Καραϊβική.

Το γεγονός της δεκαετίας του ’80

Μεγάλο κοσμικό γεγονός της δεκαετίας του ’80 αποτέλεσε ο γάμος στην Εκάλη του μεγαλύτερου γιου του Γιώργου Γουλανδρή με την κόρη του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, με τον οποίο συγγένεψαν οι δύο δυναστείες.

Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν μαζί με τον «Big John» ο έμπιστος μπάτλερ του Νίκος, ενώ σχεδόν καθημερινά στο σπίτι του στο Μετς τον επισκεπτόταν ο αγαπημένος προσωπικός του ράφτης και καλός φίλος του Σάντης Παπαδάτος. Την τελευταία εβδομάδα ο «Big John» παρουσίασε μια λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων, ήρεμος, χορτασμένος και ευτυχισμένος, έχοντας ζήσει μια ανεπανάληπτη ζωή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...