Ο παπα-τρέχας!

Κατάγεται από τα Γιαννιτσά και έτρεξε 181 χλμ. (!) για καλό σκοπό

Κατάγεται από τα Γιαννιτσά και έτρεξε 181 χλμ. (!) για καλό σκοπό

«Φτερά» στα πόδια έβαλε ο… παπατρέχας από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, που έβαλε τα γυαλιά ακόμη και σε πολύπειρους υπερμαραθωνοδρόμους τρέχοντας πάνω από 181 χιλιόμετρα σε λιγότερο από ένα 24ωρο!

Ο μαραθωνοδρόμος ιερέας, πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης, συμμετείχε φορώντας τα ράσα του στον 3ο αγώνα δρόμου «Τρέξε χωρίς τερματισμό», που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενισχύσει οικονομικά ιδρύματα για παιδιά.

Ξεκίνησε να τρέχει στις 18.14 την Πέμπτη και κατάφερε να ξεπεράσει κάθε αντιξοότητα, διανύοντας 181.350 μέτρα σε 23 ώρες, 44 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα! Κι αυτό παρά την υπερβολική ζέστη που είχε να αντιμετωπίσει. Μάλιστα, όταν την Παρασκευή άρχισε η βροχή, ο πατήρ Θεόδωρος φόρεσε ένα αδιάβροχο και συνέχισε να τρέχει απτόητος, κρατώντας μάλιστα μια ομπρέλα!

Δεν πτοήθηκε ούτε από τις πληγές που γέμισαν τα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών του, οι οποίες προκλήθηκαν από τις λεπτές κάλτσες που φορούσε, σε συνδυασμό με τα βρεγμένα παπούτσια. Αντί να σταματήσει, ο πατήρ Θεόδωρος παρακάλεσε τον Θεό να τον βοηθήσει και συνέχισε να τρέχει χαμογελώντας!

Εκανε ρεκόρ

Τελικά, ο μαραθωνοδρόμος ιερέας κατάφερε (με την παρότρυνση και των υπόλοιπων δρομέων) να διανύσει 180.000 μέτρα εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου. Μάλιστα, έκανε ατομικό ρεκόρ, αφού δεν είχε τρέξει ποτέ πάνω από 107 χιλιόμετρα! Ο ιερωμένος, που συμμετέχει κάθε χρόνο στον αγώνα και κάθε φορά βρίσκεται σε νηστεία, καθώς συμπίπτει με τη γιορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πέτυχε με την επίδοσή του να ενισχύσει τα ιδρύματα «Παιδικές καρδιές» και «Ελπίδα», αλλά και να κερδίσει το εισιτήριο που του δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο «Σπάρταθλον 2017».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ