Δεσμά για 99 χρόνια

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είπαν «ναι» στους δανειστές και υπερψήφισαν (χθες) το πολυνομοσχέδιο

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είπαν «ναι» στους δανειστές και υπερψήφισαν (χθες) το πολυνομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε το «τέλειο έγκλημα» κατά της χώρας, που μετατρέπει σε σκλάβους τους Ελληνες για τουλάχιστον 99 χρόνια, με την υπερψήφιση του φορολογικού πολυνομοσχεδίου από τους πειθήνιους βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ, οι οποίοι είπαν το μεγάλο «ναι», παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τα οποία έχυναν χθες!

Οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ( σσ Με την Βασιλική Κατριβάνου πάντως του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει τον «κόφτη» και το υπερταμείο) υπέκυψαν στην ταπεινωτική απόφαση των δανειστών να έχουν για έναν αιώνα υπό τον έλεγχό τους κάθε περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας και να το πωλούν για να παίρνουν, όποτε κρίνουν, πίσω τα τοκογλυφικά δάνεια που έδωσαν στη χώρα μας. Παράλληλα διασφάλισαν το ακαταδίωκτο για τη διοίκηση του Κατοχικού Ταμείου, που δημιουργείται κατ’ εντολήν Σόιμπλε, καθώς προβλέπεται ρητά ότι τα μέλη της «δεν θα έχουν αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις στα καθήκοντά τους, παρά μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια»! Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης κατέκριναν το Κατοχικό Ταμείο, που «δημεύει» τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, αλλά κανείς τους δεν δεσμεύτηκε να το καταργήσει εάν γίνει κυβέρνηση.

Ο περιβόητος  «κόφτης»

Μαζί με το νέο φορολογικό πακέτο και τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ υπερψηφίστηκε και ο περιβόητος «κόφτης», που μπήκε στο πολυνομοσχέδιο με απαίτηση των δανειστών και καταδικάζει όποια κυβέρνηση να περικόπτει αυτόματα μισθούς και συντάξεις κάθε φορά που πέφτει έξω η αποτυχημένη μνημονιακή συνταγή!

Η συζήτηση χθες στη Βουλή αποκάλυψε και μια σειρά άλλων αρνητικών εκπλήξεων, με περίπου 160 ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής. Ετσι, ο αυξημένος φόρος στην μπίρα (5 ευρώ ανά εκατόλιτρο, από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα) θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου φέτος, αντί την 1η Ιανουαρίου του 2018, που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο, ενώ το νέο τέλος, ύψους 5%, στο ίντερνετ, θα επιβληθεί την 1η Ιανουαρίου 2017, αντί της 1ης Ιουλίου. Ακόμα, καταργείται αναδρομικά η απαλλαγή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη από τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες.

Οι θετικές αλλαγές είναι ότι δεν θα ζητηθούν αναδρομικά οι οφειλές των συνταξιούχων του ΕΚΑΣ, δεν θα «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια και οι εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα θα συνταξιοδοτούνται με το παλαιότερο καθεστώς και όχι με τον νόμο της 12ης Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ