Καταπολέμηση των όγκων με «ξένο» DNA

Ανοσοθεραπεία του καρκίνου με κύτταρα από υγιείς δότες

Ανοσοθεραπεία του καρκίνου με κύτταρα από υγιείς δότες

Μπορεί να ακούγεται σαν θεραπεία από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι επιστήμονες του Ολλανδικού Ινστιτούτου Καρκίνου και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Οσλο υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα νέο βήμα στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ασθενούς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και να καταπολεμήσουν τους όγκους του, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος κάποιου άλλου ανθρώπου θα μπορούσαν να κάνουν τη «δουλειά»! Η νέα μελέτη δείχνει ότι η προσθήκη μεταλλαγμένου DNA από καρκινικά κύτταρα στα κύτταρα που διεγείρουν το ανοσοποιητικό από υγιείς δότες μπορεί να δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση στα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Τοποθετώντας τα στοχευμένα συστατικά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του δότη πίσω στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς με καρκίνο, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αναγκάσουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς να αναγνωρίσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ο ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας της ανοσοθεραπείας του καρκίνου στοχεύει στην εξεύρεση νέων τεχνολογιών που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Αρκετές πιθανές αιτίες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αρκετές πιθανές αιτίες που μπορεί να αποτρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα από το να ελέγξει τα καρκινικά κύτταρα.

Αρκετά συχνά η δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού ελέγχεται από διαδικασίες που επηρεάζουν τη λειτουργία τους, γι’ αυτό αρκετές νέες θεραπείες που αδρανοποιούν τις διαδικασίες αυτές δοκιμάζονται ήδη κλινικά σε ασθενείς με καρκίνο. Σε άλλες περιπτώσεις το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα ως μια ανωμαλία στον οργανισμό. Ως εκ τούτου, η υποβοήθηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να αναγνωρίζει καλύτερα τα καρκινικά κύτταρα, αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εστίασης της ανοσοθεραπείας του καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Ton Schumacher και την Johanna Olweus, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, η μελέτη δείχνει ότι η αρχή της «εξωτερικής ανάθεσης» σε ανοσοποιητικό σύστημα υγιούς δότη είναι σωστή. Ωστόσο απαιτείται περισσότερη έρευνα προκειμένου οι ασθενείς να μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την ανακάλυψη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ