Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Με παρτενέρ τον αέρα και τη θάλασσα

Η Κατερίνα Σολδάτου μαγεύει με τον εναέριο χορό της, διαλέγοντας για σκηνικό άγρια τοπία, όπως η Σαντορίνη

Η Κατερίνα Σολδάτου μαγεύει με τον εναέριο χορό της, διαλέγοντας για σκηνικό άγρια τοπία, όπως η Σαντορίνη10488266 919610701398777 9110760034114456933 n

Μια Ελληνίδα αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και προκαλεί δέος. Η Κατερίνα Σολδάτου, χορογράφος, εκπαιδεύτρια και performer εναέριου χορού, παρουσίασε πρόσφατα το εντυπωσιακό πρότζεκτ «Greece has soul» στη Σαντορίνη.

Με τη βοήθεια ειδικών πανιών χόρεψε πάνω από ένα ιστιοφόρο στον κόλπο της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, και έκοψε την ανάσα εκείνων που την παρακολούθησαν.

«Ο εναέριος χορός πάνω από το νερό είναι συνήθως πιο ελκυστικός, ιδιαίτερα όταν οι ταλαντώσεις του χορού συντονίζονται με την αρμονική κίνηση της θάλασσας και του ανέμου, οπότε ολόκληρο το τοπίο “χορεύει” μαζί σου» λέει η ίδια στην «Espresso».

3 1

Γεννημένη στην Αγγλία, με καταγωγή από τη Λευκάδα, η Κατερίνα Σολδάτου μετακόμισε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε χορό και αργότερα μάρκετινγκ για να στραφεί τελικά στον καλλιτεχνικό χορό, δημιουργώντας τη σχολή Aerial Ever After, που λειτουργεί στο ΟΑΚΑ. «Σήμερα νιώθω ευτυχισμένη, γιατί μπορώ και μεταδίδω σε άλλους αυτά που σιγά σιγά κατάφερα να μάθω και να δημιουργήσω. Λατρεύω τον εναέριο χορό. Από τη μέρα που τον ανακάλυψα σε μια παράσταση ακροβατών σε τσίρκο, στο εξωτερικό, δεν έχω σταματήσει να υπηρετώ αυτή την ιδέα καθημερινά» αναφέρει στη συνέχεια της κουβέντας μας.

1

Χρόνια νωρίτερα, όταν ήταν μαθήτρια, το είχε σκάσει μια φορά από το σπίτι της δένοντας μεταξύ τους πανιά, τα οποία κρέμασε από το παράθυρό της. «Αυτό αποδεικνύει και τη χρησιμότητα του εναέριου χορού όχι μόνο σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε πιο πρακτικό επίπεδο!» σχολιάζει για το εν λόγω περιστατικό.

Eντυπωσιακό πρότζεκτ

Η Κατερίνα έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά πρότζεκτ στο ΟΑΚΑ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο The Mall και πρόσφατα στην Καλντέρα. «Οι ομορφιές της χώρας μας είναι μοναδικές και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ο εναέριος χορός παίρνει άλλες διαστάσεις. Μαζί με μια εξαιρετική ομάδα υποστήριξης και εικονοληψίας, τον σκηνοθέτη Γιώργο Γεωργουλάκη, τον φωτογράφο Χάρη Σφακιανάκη, τη βοηθό μου Μπέτυ Δρογγίτη και τον Δημήτρη Κατρανίδη, τον Κωνσταντίνο Δεμηρτζόγλου και τον Αντώνη Κόκκορη προετοιμάζουμε μια σειρά βιντεοσκοπήσεων σε ελληνικές τοποθεσίες ιδιαίτερου κάλλους, ευελπιστώντας πως το τελικό αποτέλεσμα θα αναδείξει και την ελληνικότητα του εγχειρήματος» εξηγεί η Κατερίνα και μας ενημερώνει πως η επόμενη performance της θα γίνει στις 24 Ιουλίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα της. «Χάρη στον κύριο Σπύρο Παπουτσόπουλο και τον όμιλο Μ/Φ Ορφεύς Λευκάδας 1937, θα με δείτε να χορεύω πάνω από το κανάλι της δυτικής παραλίας του νησιού μου, στο Festa del Canale».

Οσο για τα συναισθήματά της όταν χορεύει στον αέρα; «Η αίσθηση απελευθέρωσης από τη βαρύτητα είναι υπέροχη» μας λέει η Κατερίνα, συμπληρώνοντας πως δεν νιώθει άβολα ακόμα και σε μεγάλα ύψη, αφού «όλα ίσως είναι θέμα συνήθειας».

 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...