Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

ΔΡΑΜΑ ΣΤΟ MEGAΛΟ ΚΑΝΑΛΙ

48 ώρες εφιαλτικής αγωνίας για τους 500 εργαζόμενους! Την Παρασκευή η κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων

48 ώρες εφιαλτικής αγωνίας  για τους 500 εργαζόμενους! Την Παρασκευή η κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων

Σαράντα οκτώ ώρες αγωνίας για 550 εργαζομένους. Από μια κλωστή κρέμεται το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που κινδυνεύει έπειτα από 27 χρόνια λειτουργίας να ρίξει… μαύρο στην οθόνη του. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο διοικητικό συμβούλιο των μετόχων, που, σύμφωνα με 2283863117601πληροφορίες της «Εspresso», θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας τελικές αποφάσεις για τη βιωσιμότητα ή μη του σταθμού.

Σ’ αυτήν τη συνάντηση οι μέτοχοι θα αποφασίσουν είτε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα δώσει το φιλί της ζωής στο κανάλι, είτε, στην αντίθετη περίπτωση, για το οριστικό λουκέτο του σταθμού.

Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των μετόχων, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του σταθμού έβραζαν στο ζουμί τους, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις. Οι απαιτήσεις των τραπεζών προς το Mega είναι ασφυκτικές. Ζητούν είτε να πληρωθούν άμεσα ληξιπρόθεσμα δάνεια ύψους 100.000.000 ευρώ είτε να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 22.700.000 ευρώ, που αποφάσισε πρόσφατα το Δ.Σ. της Τηλέτυπος Α.Ε. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. φαίνεται ότι υπήρξε πρόθεση μόνο από ορισμένους μετόχους να καταβάλουν ένα ποσό της τάξης των 17.500.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να ξεμπλοκάρουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ρευστότητα 4.000.000 ευρώ, που μπορεί να αξιοποιηθεί για να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον ρευστότητα

Ο Θεοχ. Φιλιππόπουλος (ο οποίος αρχικά είχε ακουστεί ότι απέσυρε την πρότασή του για τη διάσωση του σταθμού), ο Δημ. Μάρης, ο Γ. Μπόμπολας (Πήγασος) και ο Στ. Ψυχάρης (ΔΟΛ) εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι μέτοχοι σκοπεύουν να συντάξουν άμεσα ένα πρακτικό προς τις τράπεζες, με το οποίο θα δεσμεύονται για τις προθέσεις τους και θα ζητούν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Είναι, όμως, αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημά τους θα γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες, που ζητούν το σύνολο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (22.700.000 ευρώ). Το Mega θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει και την επιπλέον ρευστότητα για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας από το κράτος.

Σε περίπτωση οριστικού αδιεξόδου, την τύχη του Mega θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι τράπεζες. Οπότε, αν μεθαύριο Παρασκευή 27 Μαΐου δεν βγει «λευκός καπνός» από το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων (αν δεν συγκεντρωθεί, δηλαδή, το απαιτούμενο ποσό), η Τηλέτυπος θα εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον μετοχική σύνθεση με αυτή την ονομασία. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι θα κηρυχθεί πτώχευση στον σταθμό.

Να σημειωθεί ότι σε οριακό σημείο βρίσκεται και η σχέση του Mega με την Digea, καθώς δεν έχει πληρωθεί για μήνες η απαιτούμενη συνδρομή από το κανάλι της Μεσογείων. Ετσι, ακόμη και αν το άλλοτε Μεγάλο Κανάλι πάρει μία μικρή… παράταση ζωής, κινδυνεύει με «μαύρο» από τον πάροχο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (Digea).

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των μετόχων, πάντως, ακολούθησε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Mega, ώστε να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. Η αγωνία των ανθρώπων του σταθμού χτυπά κόκκινο, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την ανεργία αλλά και με τη μη καταβολή των αποζημιώσεών τους, σε περίπτωση που επικρατήσει το πολύ πιθανό σενάριο της πτώχευσης. Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου 100 εργαζομένων εισέβαλε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού Νίκου Πεφάνη ζητώντας εξηγήσεις για το μέλλον του σταθμού, καταγράφοντας παράλληλα τη σκηνή με κινητά τηλέφωνα. Από την πλευρά του, ο κ. Πεφάνης τούς είπε ότι δύο βασικοί μέτοχοι και ένας καινούργιος είναι διατεθειμένοι να βάλουν 17.500.000 ευρώ για να σωθεί το κανάλι από την απόλυτη καταστροφή. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε. Πάντως το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων δεν βγήκε στον αέρα και το ίδιο προβλέπεται να γίνει και σήμερα.

Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί στο Mega είναι ότι η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά προπηλακίστηκε από τρεις εργαζομένους (όπως η ίδια ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στο facebοok), τη στιγμή που βρισκόταν -άγνωστο πώς και γιατί- εντός των εγκαταστάσεων του σταθμού κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Νωρίτερα είχε υπογράψει διαδικτυακό κείμενο στο οποίο έκανε λόγο για βέβαιο λουκέτο στο κανάλι. Το ρεπορτάζ της προκάλεσε την οργή των εργαζομένων, οι οποίοι της ζήτησαν να φύγει, καλώντας μάλιστα και την Αστυνομία. Η ίδια απάντησε σε ειρωνικό τόνο στον λογαριασμό της στο facebook: «Μερσί για τη φιλοξενία…»

«Θα φορέσω λουλουδερή γραβάτα αν πληρώσουν»

entheto

«Οι εργαζόμενοι φυσικά και έχουν αντιληφθεί πού πάει η κατάσταση. Πιο πιθανό είναι να βάλει γραβάτα ο Τσίπρας, παρά να πληρωθούμε. Ας πάρουν μια απόφαση οι μέτοχοι να ξεμπλέξουμε. Πέραν του ψυχολογικού, πέραν της μουρμούρας, πέραν του άσχημου κλίματος, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε» είπε χθες το πρωί ο Δημήτρης Καμπουράκης στην εκπομπή του «Κοινωνία Ωρα Μega» για τις κρίσιμες στιγμές που περνά το κανάλι της Μεσογείων. O δημοσιογράφος, ο οποίος και αυτός δεν φορά γραβάτα στη ζωή του, όπως και στην εκπομπή, γιατί τον πνίγει, είπε στον αέρα ότι αν οι μέτοχοι πληρώσουν τους συναδέλφους του θα φορέσει γραβάτα «λουλουδερή»!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...