Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η «κόλαση» πίσω από τα λαμπερά φώτα της πασαρέλας

Οκτώ πρακτορεία, που υπόσχονταν συμβόλαια με αντάλλαγμα σεξ και πίεζαν μοντέλα να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις, δίνουν αγώνα για να σταματήσει η εκδίκαση της αγωγής εις βάρος τους

Σεξ αντί συμβολαίων, πιέσεις για υποβολή σε αισθητικές επεμβάσεις και απώλεια βάρους, πλαστές αμοιβές ατζέντηδων. Η «κόλαση» και η εκμετάλλευση που βιώνουν τα μοντέλα οκτώ εκ των μεγαλύτερων πρακτορείων μοντέλων στον κόσμο αναμένεται να αποκαλυφθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Τα πρακτορεία Elite, MC2 Model and Talent Miami, Click, MC2, Next, Wilhelmina Models, Wilhelmina Models International και Major Model Management θα βρεθούν τον επόμενο μήνα στα δικαστήρια στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την εκδίκαση αγωγής σε βάρος τους που κατέθεσαν νυν και πρώην μοντέλα, μέσω της οποίας αναμένεται να βγουν στη φόρα όλοι οι σκελετοί που κρύβει στην ντουλάπα της η βιομηχανία του μόντελινγκ. Σε περίπτωση που κερδίσουν την αγωγή, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων σε εκατοντάδες μοντέλα, κοστίζοντας στα πρακτορεία περισσότερα από 100.000.000 ευρώ.

Δεν πήρε αμοιβή

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν η Λουίζα Ρασκ είδε το πρόσωπό της να φιγουράρει σε μια βαφή μαλλιών της L’ Oreal, για τη χρήση της οποίας από την εταιρία δεν είχε πάρει αμοιβή. Οπως διαπίστωσε, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί σε πάρα πολλά μοντέλα, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν όλες μαζί να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη. Στις ΗΠΑ τα πρακτορεία συνηθίζουν να κρατούν από τις αμοιβές των κοριτσιών ένα ποσό για το ενοίκιό τους, ωστόσο οι χρεώσεις είναι συνήθως υπέρογκες και οι συνθήκες διαβίωσης άθλιες.

«Ημασταν οχτώ ή δέκα μοντέλα στο ίδιο σπίτι και χρέωναν το κάθε άτομο 1.000 – 1.300 ευρώ τον μήνα. Το ενοίκιο του διαμερίσματος, όμως, δεν υπερέβαινε τα 3.000 ευρώ» λέει η Ρασκ για το σπίτι των δύο υπνοδωματίων όπου έμεινε στο Μαϊάμι, αφότου υπέγραψε συμβόλαιο με το Next.
Η Μελίσα Μπέικερ, που συνεργαζόταν με το Click, αναφέρει ότι το πρακτορείο τής είπε πως, αν ήθελε να κάνει καριέρα, καλό θα ήταν να αντικαταστήσει τον σύντροφό της με κάποιον αθλητή ή σταρ, ενώ η Βανέσα Περόν υποστηρίζει ότι και το Next και το MC2 την πίεσαν να κάνει επέμβαση για να αδυνατίσει στους μηρούς της.

Παράλληλα, η 57χρονη πλέον Λορελάι Σέλιστ καταγγέλλει ότι την εποχή που συνεργαζόταν με το Elite έμενε σε διαμέρισμα της ιδιοκτησίας του ιδρυτή του πρακτορείου Τζον Καζαμπλάνκας.
«Ημασταν πέντε κορίτσια σε αυτό το διαμέρισμα και τον θυμάμαι να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα με μια 15χρονη Σουηδέζα και να βγαίνει έπειτα από μία ώρα. Αυτό το κορίτσι δούλευε σαν τρελό μετά» αναφέρει.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...