Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Δεν αντέχω να δίνω 45.000 € το μήνα!»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ζήτησε την επιείκεια του Διοικητικού Εφετείου και την ακύρωση φόρων και προστίμων άνω των 4.000.000 ευρώ

«Λύγισε» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από το τρελό πρόστιμο που του έχει καταλογίσει η Εφορία για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ, τα οποία είχε «βγάλει» στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, και, βλέποντας τη ζωή του να καταστρέφεται, ζήτησε χθες την επιείκεια του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. «Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφαση του δικαστηρίου σας» παρακάλεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Οι φορολογικές Αρχές, που «ξεσκόνισαν» αναδρομικά τις καταθέσεις του γνωστού τραγουδιστή, εντόπισαν «θολά» σημεία στις φορολογικές δηλώσεις του για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, και του επέβαλαν συνολικούς φόρους και πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 4.000.000 ευρώ! Ο 38χρονος τραγουδιστής, που πέρασε χθες το κατώφλι του δικαστηρίου, ζήτησε από τους δικαστές, μέσω της συνηγόρου του Ευαγγελίας Μάντζιου, να λάβει τον λόγο και να εξηγήσει ότι δεν αντέχει άλλο να πληρώνει 45.000 ευρώ τον μήνα!
4f34egwer 1«Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφαση του δικαστηρίου σας» παρακάλεσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και τόνισε: «Εχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτή την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν».

Ο ίδιος έχει υπαχθεί ήδη στη ρύθμιση των 100 δόσεων και, όπως τόνισε στο δικαστήριο, η συνήγορός του ήδη καταβάλλει κάθε μήνα στην Εφορία δόση ύψους… 45.000 ευρώ, την οποία χαρακτήρισε εξοντωτική! Μάλιστα, όπως επεσήμανε η πλευρά του, «ο προσφεύγων τραγουδιστής έχει συμπληρώσει 20ετή καλλιτεχνική θητεία (εργάζεται από 18 ετών), ενώ, μόνο για το διάστημα 2000-2010, έχει καταβάλει φόρους στο ελληνικό κράτος που υπερβαίνουν τα 3.500.000 ευρώ. Από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ζουν περισσότερες από 100 οικογένειες» τόνισε χαρακτηριστικά η συνήγορός του Ευαγγελία Μάντζιου.

Συνταγματική

«Το ΣτΕ περισσότερο μπέρδεψε παρά ξεκαθάρισε το τοπίο» είπε ακόμη, αναφερόμενη στην πρόσφατη κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο το Διοικητικό Εφετείο είχε απευθύνει σειρά προδικαστικών ερωτημάτων και το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι συνταγματική η φορολόγηση εισοδημάτων και εμβασμάτων εξωτερικού πριν από τις 30/09/2010 (ημέρα εφαρμογής του νόμου 3888/2010, στον οποίο εμπίπτει η υπόθεση Χατζηγιάννη).

Ο τραγουδιστής έπεσε στην «τσιμπίδα» της Εφορίας, όταν, έπειτα από διαχειριστικούς ελέγχους που του έγιναν, οι ελεγκτές κατέληξαν ότι ανάμεσα στα εμβάσματα εξωτερικού του 2010 και στο διαθέσιμο κεφάλαιο υπήρξε διαφορά 4.200.000 ευρώ. Το 2011, στις τεκμαρτές δαπάνες συμπεριλήφθηκαν η αγορά αγροτεμαχίου στην Εύβοια έναντι 7.643 ευρώ και η δαπάνη 255.000 ευρώ για την ανέγερση οικοδομής. Τα ποσά αυτά θεωρήθηκαν από τους ελεγκτές προσαύξηση περιουσίας, που πρέπει να φορολογηθεί ως εισόδημα ελεύθερων επαγγελμάτων.

Ο Χατζηγιάννης, ωστόσο, με την υπ’ αριθμόν 411/2016 προσφυγή του στο Διοικητικό Εφετείο ζητά την ακύρωση της βαριάς φορολογίας που του επιβλήθηκε, υποστηρίζοντας ότι τα ποσά των εμβασμάτων είναι αφενός γνωστής προέλευσης και αφετέρου φορολογημένα. «Η υπόθεση του κ. Χατζηγιάννη εκκρεμεί αυτή τη στιγμή ενώπιον της Δικαιοσύνης προς έκδοση απόφασης, την οποία ο ίδιος αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη» είπε στην «Espresso» η κυρία Μάντζιου.

Η κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος!

Τα εμβάσματα των 5.300.000 ευρώ που απέστειλε στην Κύπρο κατά τα έτη 2010-2011, εκτός από τη βαριά φορολόγηση, φέρνουν τον καλλιτέχνη αντιμέτωπο και με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος! Συγκεκριμένα, βούλευμα-φωτιά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παραπέμπει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς, σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, απέκρυψε τα εισοδήματά του από την Εφορία για να γλιτώσει φόρους και στη συνέχεια «έμπλεξε» τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα.

«Στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 31/12/2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες» αναφέρει το βούλευμα.

«Συγκεκριμένα, στον άνω τόπο και κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, υπαγόμενος φορολογικά στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γλυφάδας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος και απέκρυψε καθαρά φορολογητέα εισοδήματα, προερχόμενα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, με σκοπό να αποφύγει την πληρωμή του αναλογούντος φόρου εισοδήματος» επισημαίνουν οι δικαστές και προσθέτουν: «Το εγκληματικό προϊόν… το απέκρυψε αναμειγνύοντάς το με άλλα νομίμως κατεχόμενα από αυτόν περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας το για τις εν γένει οικονομικές του δραστηριότητες και κατέχοντάς το επί μακρόν».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...