Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Το αηδόνι των πανηγυριών!

Ο Γιώργος Βελισσάρης, που προκαλεί χαμό στα γλέντια, μιλά για το πώς έφτασε στην κορυφή

ewtgw45twg 2Τον έχουν αποκαλέσει «αηδόνι των πανηγυριών», ενώ ο χαρακτηρισμός που τον ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του είναι «βασιλιάς της σαμπάνιας», καθώς σε κάθε εμφάνισή του κάνει ρεκόρ κατανάλωσης ποτών, που συνοδεύονται από χιλιάδες λουλούδια στα πόδια του.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ 

Ο Γιώργος Βελισσάρης, με τη γνήσια λαϊκή φωνή και τα δημοτικά «γυρίσματα», είναι από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του λεγόμενου λαϊκοδημοτικού τραγουδιού και πρωτοστατεί κυρίως στα θρυλικά πανηγύρια μας, τα οποία ακόμη καλά κρατούν και συνδυάζουν με αριστοτεχνικό τρόπο το μπουζούκι με το κλαρίνο. Ωστόσο, εμφανίζεται και σε μαγαζιά της πρωτεύουσας.

Ο Γιώργος Βελισσάρης καταφέρνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους της γνήσιας λαϊκής και πανηγυριώτικης διασκέδασης, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η σπουδαία Φιλιώ Πυργάκη αρκετές φορές τον έχει μαζί της σε ζωντανές εμφανίσεις της. Μάλιστα, πέρυσι την Τσικνοπέμπτη τους είδαμε να τραγουδούν μαζί live στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η «Espresso» κυκλοφορεί με ένα ενδιαφέρον διπλό CD του τραγουδιστή, που έχει τον γενικό τίτλο «Αντε να δούμε τι θα δούμε» σε τραγούδια του Κώστα Πίτσου, αλλά και σε άλλα κομμάτια από live ηχογράφηση στο κέντρο Voice.

Ποιος είναι, όμως, ο τραγουδιστής που προκαλεί χαμό στα υπαίθρια γλέντια της χώρας μας; Είναι γέννημα θρέμμα του νομού Ηλείας -γεννήθηκε σε ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ερύμανθου, τα Τσίπιανα- και από μικρό παιδί του άρεσε να τραγουδά στα πανηγύρια και τις γιορτές που διοργανώνονταν στον τόπο του. «Σε ένα τέτοιο πανηγύρι -ήταν, θυμάμαι, Δεκαπενταύγουστος- ανέβηκα στο πάλκο και τραγούδησα για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο. Ο κλαρινίστας Κώστας Κόκκορης, που με άκουσε σε αυτή την πρώτη μου εμφάνιση, με πήρε μαζί του σε διάφορα γλέντια στην Τρίπολη. Μαζί του έμεινα περίπου τέσσερα χρόνια» λέει ο ίδιος για τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι. Κατόπιν πήγε στην Πάτρα, όπου συνέχισε να τραγουδάει σε πανηγύρια δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες του είδους, όπως ο Αλέκος Κιτσάκης, η Φιλιώ Πυργάκη, ο Γιάννης Κωνσταντίνου, ο Κώστας Μετζελόπουλος, η Αλέκα Φραγκούλη, από τους οποίους, βέβαια, διδάχτηκε πολλά για το τραγούδι. Ερχόμενος στην Αθήνα, έκανε εμφανίσεις σε πολλά νυχτερινά κέντρα που φιλοξενούν τραγουδιστές του είδους, ανάμεσά τους τα Ελατος, Αγρίμια, Γλυκοχάραμα, και κατά καιρούς πραγματοποιούσε περιοδείες σε Αμερική, Αυστραλία και Γερμανία, διασκεδάζοντας τους ομογενείς μας.


Στα πρώτα του βήματα ο καλλιτέχνης γνωρίστηκε με τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Κώστα Πίτσο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε στενός συνεργάτης του και υπέγραψε όλες τις δισκογραφικές δουλειές του, και, φυσικά, πολλά από τα σουξέ του, όπως τα «Θέλω να ρίξει μια βροχή», «Εγώ δεν θέλω παντρειά», «Ψάχνω να βρω φιλενάδα», «Γράμματα σου στέλνω », «Γίνεται μια φασαρία», «Και πάλι ξημερώσαμε», «Γίνεται χαμός», «Θα αλλάξω γειτονιά», «Αυτά δεν είναι βάσανα». Ο ίδιος συνθέτης έχει βάλει τη σewtgw45twg 1φραγίδα του και στο CD «Αντε να δούμε τι θα δούμε», που προσφέρει η «Espresso» αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το διπλό άλμπουμ περιλαμβάνονται, εκτός από το ομώνυμο κομμάτι, και τα «Μ’ έκαψε ξανθιά γυναίκα», «Βρε τι έπαθα», «Είσαι αρρώστια», «Εγώ δεν γίνομαι καλά», «Η Χουχού». Πρόκειται για τραγούδια τα οποία ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό λάτρη των δημοτικών σκοπών, αλλά και των σύγχρονων νεοδημοτικών, που ακούγονται σήμερα στα παραδοσιακά γλέντια μας και ξεσηκώνουν τον κόσμο. «Στα πανηγύρια μας κρατάμε την παράδοση, αλλά πού και πού τη χαλάμε με λίγα νεοδημοτικά» λέει ο ίδιος.

Οσο για τα σημερινά γλέντια της υπαίθρου; «Δεν πεθαίνουν ποτέ» υποστηρίζει, αφού κάνοντας εμφανίσεις σε σχεδόν όλη τη χώρα διαπιστώνει κάθε φορά πως είναι το κατεξοχήν είδος λαϊκής διασκέδασης, και μάλιστα αρκετοί νέοι τα επιλέγουν για να ξεδώσουν, ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών τους και των παππούδων τους.

Η οικογένεια

Μεγαλύτερη επιτυχία, ωστόσο, σημειώνει στο κοινό των χωριών της Αχαΐας, εκεί όπου άρχισε την καριέρα του κι ο κόσμος πάντα τον υποδέχεται με θέρμη. Να πούμε ότι η τραγουδίστρια Γιώτα Κόκκορη είναι αδελφή του και έχει παντρευτεί με τον σολίστα του κλαρίνου Κώστα Κόκκορη, και όλοι μαζί εμφανίζονται σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος έχει τρία παιδιά και στην ερώτηση αν θα ήθελε να ακολουθήσουν τα βήματά του απαντάει με ειλικρίνεια: «Στην οικογένειά μου δεν υπήρχαν επαγγελματίες καλλιτέχνες. Οι γονείς μου τραγουδούσαν μόνο σε οικογενειακά γλέντια. Σήμερα με το τραγούδι, εκτός από μένα, ασχολούνται η αδελφή μου, ο γαμπρός μου, ο ανιψιός μου και θα έλεγα, γιατί να μην ασχοληθούν στο μέλλον και τα παιδιά μου, αρκεί να το θέλουν».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...