Οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν ανταλλακτικά και την τεχνική υποστήριξη υφιστάμενων οπλικών συστημάτων.

Στον Στρατό Ξηράς, μεταξύ άλλων:

– Καταργούνται τα Στρατηγεία των Α’ και Β’ Σωμάτων, αλλά στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να παραμένουν άλλες μονάδες.

– Καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο Αμεσης Αντίδρασης και συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

– Καταργείται η 70ή Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα την Αθήνα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πυροβολικού. Επίσης, καταργείται η 2η Ταξιαρχία Υποστήριξης, η οποία έχει έδρα την Κοζάνη και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.

Ακόμη, καταργείται η 97η Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα τη Χαλκίδα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πεζικού. Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) -που σήμερα έχει έδρα τη Λαμία- και στην έδρα της παραμένουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, καθώς και μονάδες διοικητικής μέριμνας. Μεταπίπτει σε Σύνταγμα η 10η Ταξιαρχία Πεζικού, η οποία έχει έδρα τις Σέρρες.

Μεταξύ άλλων στο Αρχηγείο Στόλου καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών και τα πλοία της ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται. Καταργείται η μία εκ των τριών μοιρών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών. Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ