Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

CAMPEONES! Εριξαν τα τείχη για τους «ήρωες»

H Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στα πέναλτι της Ατλέτικο και φόρεσε για 11η φορά το βασιλικό στέμμα του Τσάμπιονς Λιγκ • Υποδοχή ηρώων επιφύλασσαν οι φίλοι της Ρεάλ στους ποδοσφαιριστές του Ζινεντίν Ζιντάν

Από τον 
Χάρη Δάντση

Η «βασίλισσα» βρίσκεται και πάλι στον θρόνο της! Μπορεί να χρειάστηκε η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (5-3) για να επικρατήσει της σκληροτράχηλης (και ανώτερης) Ατλέτικο, αλλά κατάφερε να στεφθεί για εντέκατη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τελικό των… συναισθημάτων που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο Μιλάνο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το (τελευταίο) πέναλτι που έκρινε τον τίτλο, τραβώντας όλα τα βλέμματα, παρότι ήταν σκιά του εαυτού του στην κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και στην παράταση. 

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ, όμως, είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει γιατί έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (με 16 τέρματα) για 4η σερί χρονιά και 5η συνολικά, πιάνοντας τον Μέσι (με 5 «χρυσά παπούτσια») στην κορυφή της λίστας. 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γάλλος προπονητής και ο 7ος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, αποθεώθηκε από τον ξένο Τύπο. Η τακτική του να δώσει την κατοχή της μπάλας στους παίκτες των «ροχιμπλάνκος», μετά το 1-0 του Ράμος με προβολή στο 15′ απέδωσε ως έναν βαθμό. 

Αυτός ήταν, όπως είχε παραδεχτεί, και ο φόβος -που επιβεβαιώθηκε- για τον «Τσόλο» Σιμεόνε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γκριεζμάν έχασε πέναλτι στο 48′. 

Η είσοδος του Καράσκο, όμως, άλλαξε τις ισορροπίες, αφού το γκολ που πέτυχε στο 79′, το οποίο πανηγύρισε δίνοντας ένα «καυτό» φιλί στην 22χρονη σύντροφό του (Νοεμί Απάρ, Μις Βέλγιο 2013), έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε τίποτα (1-1), μέχρι ο Χουανφράν να χάσει το τέταρτο πέναλτι της ομάδας του. 

423r235r23

Την απονομή στους παίκτες της «βασίλισσας» έκανε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, γενικός γραμματέας της UEFA. Στην Ιστορία θα μείνουν τα δάκρυα των παικτών και των φιλάθλων της Ατλέτικο.

Εριξαν τα τείχη για τους «ήρωες»

Υποδοχή ηρώων επιφύλασσαν οι φίλοι της Ρεάλ στους ποδοσφαιριστές του Ζινεντίν Ζιντάν. 

Περισσότεροι από 30.000 φίλοι της «βασίλισσας» βρέθηκαν χθες στους δρόμους της Μαδρίτης αποθεώνοντας τους «μερένχες» για το επίτευγμά τους. Ο Σέρχιο Ράμος ήταν στο επίκεντρο των πανηγυρισμών, κρατώντας την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά». 

Ο Ισπανός αμυντικός, όπως κινούνταν το διώροφο ανοιχτό πούλμαν, πέρασε… ξυστά από ένα κλαδί δέντρου. Χάρη στα αντανακλαστικά του έσκυψε, το απέφυγε και δεν τραυματίστηκε! 

Με την ψυχή του γιόρτασε το ενδέκατο τρόπαιο, μεταξύ άλλων, και ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος βρέθηκε στο Μιλάνο συνοδευόμενος από τη σέξι σύντροφό του Αλεχάντρα Σίλβα. Αυτός ο τίτλος έβαλε στα ταμεία των Μαδριλένων 53.500.000 ευρώ. 

r34r34r

Μόνο από τα αγωνιστικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η «βασίλισσα» κέρδισε: 12.000.000 ευρώ για της συμμετοχή της στους ομίλους, 8.000.000 για τις πέντε νίκες και τη μία ισοπαλία στους «32», 5.500.000 για την πρόκριση στους «16» (απέκλεισε τη Ρόμα), 6.000.000 για τα προημιτελικά (απέκλεισε τη Βόλφσμπουργκ), 7.000.000 ευρώ για τα ημιτελικά (απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι) και 15.000.000 ευρώ για την κατάκτηση του τροπαίου. 

Μόλις γίνει ο υπολογισμός από τα εμπορικά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια και από την μπουτίκ, τα έσοδα θα εκτοξευτούν στα ύψη.

Ιράκ: Νέα τραγωδία σε λέσχη!

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα σε σύνδεσμο φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης! Μία ομάδα οπλισμένων καμικάζι εισέβαλε στο κτίριο στην πόλη Μπαακούμπα του Ιράκ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ατλέτικο, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 12 νεκρούς και οκτώ τραυματίες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στη Σαμάρα του Ιράκ, τζιχαντιστές είχαν σκοτώσει 16 φίλους των «μερένχες».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...