Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες στον «Ευαγγελισμό»

Μια επιστολή των εργαζομένων στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών προκαλεί «κόντρα» μεταξύ διοίκησης και προσωπικού στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι  εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας λειτουργεί υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς προσωπικό σε κρίσιμες κλινικές και τμήματα, και ενίοτε χωρίς τα βασικά υλικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών!

«Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, λόγω κλειστών κλινών. Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια η κατάσταση ήταν οριακή από άποψη αναλογίας νοσηλευτή ανά κλίνη. Τώρα έχει υποχωρήσει κατά πολύ, ακόμα και από το ελάχιστο όριο ασφαλείας που έχει προσδιοριστεί από τη διοίκηση. Συνολικά στις παραπάνω μονάδες έπρεπε να απασχολούνται 317 νοσηλευτές και υπηρετούν μόλις 150. Δηλαδή λείπουν 59 νοσηλευτές ΠΕ-ΤΕ (και αρκετοί ΔΕ) για να φτάσουμε το ελάχιστο όριο ασφαλείας των μονάδων και 167 για να φτάσουμε τα διεθνή standards» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η έλλειψη προσωπικού -λένε- έχει κάνει εκρηκτική την κατάσταση μέσα στον «Ευαγγελισμό». Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι πλέον οι ασθενείς βρίσκονται ξεκάθαρα σε κίνδυνο και τονίζουν: «Εφόσον και αυτές οι ελάχιστες αναλογίες παραβιάζονται, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι ασθενείς, εξουθενώνονται οι εργαζόμενοι και το κλείσιμο ειδικών κλινών μοιάζει… φυσικό επακόλουθο».

Ωστόσο ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» Μιχάλης Θεοδώρου μιλώντας στην «Espresso» διέψευσε όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι: «Ο “Ευαγγελισμός” δέχεται καθημερινά περίπου χίλιους ασθενείς χωρίς να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα. Από τον Μάρτιο είχαμε ανακοινώσει ότι κλειστά θα είναι τα τέσσερα από τα τριάντα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς έληξαν οι συμβάσεις των νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε λίγες ημέρες και αυτές οι κλίνες θα ενεργοποιηθούν με τη δημοσίευση της νέας σχετικής προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν τίθεται κανένας απολύτως κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ