Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες στον «Ευαγγελισμό»

Μια επιστολή των εργαζομένων στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών προκαλεί «κόντρα» μεταξύ διοίκησης και προσωπικού στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι  εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας λειτουργεί υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς προσωπικό σε κρίσιμες κλινικές και τμήματα, και ενίοτε χωρίς τα βασικά υλικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών!

«Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, λόγω κλειστών κλινών. Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια η κατάσταση ήταν οριακή από άποψη αναλογίας νοσηλευτή ανά κλίνη. Τώρα έχει υποχωρήσει κατά πολύ, ακόμα και από το ελάχιστο όριο ασφαλείας που έχει προσδιοριστεί από τη διοίκηση. Συνολικά στις παραπάνω μονάδες έπρεπε να απασχολούνται 317 νοσηλευτές και υπηρετούν μόλις 150. Δηλαδή λείπουν 59 νοσηλευτές ΠΕ-ΤΕ (και αρκετοί ΔΕ) για να φτάσουμε το ελάχιστο όριο ασφαλείας των μονάδων και 167 για να φτάσουμε τα διεθνή standards» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η έλλειψη προσωπικού -λένε- έχει κάνει εκρηκτική την κατάσταση μέσα στον «Ευαγγελισμό». Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι πλέον οι ασθενείς βρίσκονται ξεκάθαρα σε κίνδυνο και τονίζουν: «Εφόσον και αυτές οι ελάχιστες αναλογίες παραβιάζονται, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι ασθενείς, εξουθενώνονται οι εργαζόμενοι και το κλείσιμο ειδικών κλινών μοιάζει… φυσικό επακόλουθο».

Ωστόσο ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» Μιχάλης Θεοδώρου μιλώντας στην «Espresso» διέψευσε όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι: «Ο “Ευαγγελισμός” δέχεται καθημερινά περίπου χίλιους ασθενείς χωρίς να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα. Από τον Μάρτιο είχαμε ανακοινώσει ότι κλειστά θα είναι τα τέσσερα από τα τριάντα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς έληξαν οι συμβάσεις των νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε λίγες ημέρες και αυτές οι κλίνες θα ενεργοποιηθούν με τη δημοσίευση της νέας σχετικής προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν τίθεται κανένας απολύτως κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...