Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Εξομοιωτής ελικοπτέρου made in Κρήτη

Κατασκευάστηκε στα Χανιά για λογαριασμό νορβηγικής εταιρείας και θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση πιλότων.

Μπορεί να μοιάζει με υποβρύχιο, αλλά είναι… ελικόπτερο και  σκοπός του είναι η διάσωση ανθρώπων που εμπλέκονται σε αεροπορικά ατυχήματα! Ο λόγος για τον high-tech εξομοιωτή ελικοπτέρου που κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια για λογαριασμό νορβηγικής εταιρείας και δοκιμάστηκε με επιτυχία στο λιμάνι της Σούδας.2396g898

Αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει μέσα στο νερό ο εξομοιωτής ενός πτητικού μέσου, η απάντηση είναι απλή: η περίπλοκη αυτή κατασκευή θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση πιλότων αλλά και επιβατών ελικοπτέρων ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στο ενδεχόμενο μιας αναγκαστικής προσθαλάσσωσης.

«Ο εξομοιωτής εξασφαλίζει περιβάλλον εκπαίδευσης των χειριστών και των επιβαινόντων σε ελικόπτερα σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πτήσης τους απαιτηθεί να το εγκαταλείψουν βιαίως όταν αυτό προσθαλασσώνεται λόγω προβλήματος» εξήγησε χαρακτηριστικά ο συντονιστής του προγράμματος, Σπύρος Εξαρχος, κατά τη διάρκεια της δοκιμής στο επίνειο των Χανίων.

Ο εξομοιωτής κατασκευάστηκε από τη χανιώτικη εταιρεία Εργαλειοτεχνική Κρήτης για λογαριασμό της νορβηγικής Evascism S.A. και σύντομα θα παραδοθεί σε ειδικό κέντρο στο μακρινό Βιετνάμ στο οποίο εκπαιδεύονται εργαζόμενοι που δουλεύουν σε θαλάσσιες πλατφόρμες  οι οποίοι μετακινούνται συχνά με ελικόπτερα.

Η ανάληψη της κατασκευής ενός τέτοιου έργου από μια ελληνική εταιρεία δεν ήταν εύκολη υπόθεση: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να καταφέρουμε να πείσουμε ένα βορειοευρωπαϊκό όμιλο να εμπιστευτεί την κατασκευή του εξομοιωτή στην Κρήτη» ανέφερε ο κ. Εξαρχος, προσθέτοντας: «Τις εταιρείες που παράγουν κάτι ανάλογο παγκοσμίως μπορείς να τις μετρήσεις στα δάκτυλα του ενός χεριού»!

Παρών στη δοκιμή ήταν ο εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρείας, Θορ Χαλτμπρέκεν, που μίλησε με κολακευτικά λόγια για την ελληνική εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, Μανώλη Μπενιουδάκη: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και ειδικότερα από την ευελιξία και την επινοητικότητα του κ. Μπενιουδάκη και της ομάδας που δούλεψε στο πρόγραμμα. Μπορούν να ελίσσονται και να προτείνουν νέες ιδέες και λύσεις σε πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν. Σε αντίθεση με ό,τι μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπου ακολουθούσαν αυστηρά τα σχέδια που κάναμε στο χαρτί».

«Το δουλέψαμε με μεράκι και πιστεύω ότι πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε» δήλωσε από την πλευρά του ο Ελληνας επιχειρηματίας, που αποκάλυψε ότι η εταιρεία του ετοιμάζεται να κατασκευάσει δύο παρόμοιους προσομοιωτές για τη Νιγηρία και την Αυστραλία.

Σ. ΔEΛHΓΙΩPΓHΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...