Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Γυρίσματα «Top Gun» στο πλατό

Ο Θανάσης Πάτρας, που ως έφηβος θαύμαζε τον Τομ Κρουζ, ονειρευόταν ότι πιλοτάρει.

«Οπου σ’ έταξε η ζωή, ή βασιλιάς ή χαμάλης, ξόδεψε τον εαυτό σου μέχρι τέλους». Αυτοί οι στίχοι που έγραψε ένας Γιαπωνέζος αυτοκράτορας είναι οι αγαπημένοι του Θανάση Πάτρα. Θέλει να ζει χωρίς απωθημένα. Να δημιουργεί με το μυαλό και την ψυχή του. Να αισθάνεται χωρίς να τον συγκρατούν σκέψεις εγωιστικές. Και αν η ζωή του κάποιες στιγμές τον έκανε να αναρωτιέται αν έχει πάρει τον σωστό δρόμο, η πορεία του τον έπεισε ότι τα λάθη του τον σπρώχνουν μπροστά. O ίδιος ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, ανακαλεί στη μνήμη του στιγμές από το παρελθόν, ξεδιπλώνει πτυχές από τα παιδικά του χρόνια και θυμάται πώς βρέθηκε στη σχολή δημοσιογραφίας ξεκινώντας το δικό του ταξίδι στον κόσμο της ενημέρωσης.255s896d83

Ο Θανάσης Πάτρας γεννήθηκε στη Δράμα απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του Σοφία και μεγάλωσε στους Σοφάδες Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του πάτερα του, Ηλία. «Ο μπαμπάς μου ήταν δάσκαλος και μετά την Εδεσσα και την Παναγίτσα, που είναι δίπλα στον Αγιο Αθανάσιο, μετακομίσαμε Σοφάδες. Εκεί πήγα σχολείο, εκεί είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Πέρασα ωραία παιδικά χρόνια, ανέμελα, ξέγνοιαστα. Με τους φίλους μου -είμαι τυχερός που υπάρχουν ακόμη στη ζωή μου- παίζαμε ασταμάτητα. Είχαμε… λιώσει τα ποδήλατα. Εχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα με το ποδήλατο, σε σημείο που το βλέπω τώρα και δεν θέλω να ανέβω (σ.σ.: γέλια). Οι πόρτες όλων ήταν ανοιχτές. Τρώγαμε ο ένας στο σπίτι του άλλου, σαν αδέλφια ήμασταν. Δεν ήμουν πολύ ζωηρό παιδί με την έννοια να δημιουργώ καταστάσεις. Ημουν πολύ ενεργητικός, επικοινωνιακός και έβλεπα τα πράγματα απλά και με χιούμορ. Βέβαια είχα λαχταρίσει τη μάνα μου αρκετές φορές, γιατί πήγαινα σπίτι με σπασμένο κεφάλι, δόντια, χτυπημένα χέρια, αλλά όχι επειδή μάλωνα και τέτοια, αλλά από απροσεξίες. Με την αδελφή μου ως παιδιά τσακωνόμασταν και μάλιστα χωρίς να φταίει πολλές φορές άκουγε φωνές εξαιτίας μου. Ηταν προστατευτική και ακόμη είναι. Είμαι πολύ τυχερός που υπάρχει στη ζωή μου η Εύη. Μια εικόνα από την παιδική μου ηλικία, που μου έχει μείνει έντονα στο μυαλό, είναι από το καλοκαίρι. Περνούσε μια υδροφόρα του δήμου και κατέβρεχε τον δρόμο και όλα τα παιδάκια τρέχαμε από πίσω για να δροσιστούμε και να γελάσουμε βέβαια. Πολύ ωραία χρόνια, με πολλές ευτυχισμένες στιγμές» θυμάται ο παρουσιαστής.

Στο σχολείο ήταν καλός μαθητής: «Είχα την τύχη να έχω έξι χρόνια στο Δημοτικό την ίδια δασκάλα, την κυρία Χριστίνα. Εξαιρετική παιδαγωγός και της χρωστάω κομμάτι από τα ευτυχισμένα σχολικά μου χρόνια. Εχω σκεφτεί να την αναζητήσω. Ξέρω ότι μένει στα Γιάννενα και θα ήθελα πολύ να τη δω. Ο πατέρας μου ήταν δάσκαλος, αλλά δεν τον είχα ποτέ. Νομίζω ότι ο ίδιος το απέφευγε. Μάλιστα μια χρονιά που ήμασταν στο ίδιο σχολείο μού είχε πει να μην τον φωνάζω “μπαμπά”, αλλά “κύριε”. Ε, μια μέρα στον διάδρομο μου ξέφυγε και μου υπενθύμισε ότι στο σχολείο είναι ο κύριος Πάτρας, ο δάσκαλος, και όχι ο πατέρας μου (σ.σ.: γέλια)».

Οταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει γιατρός. Μετά τα σχέδια άλλαξαν και με τους φίλους του αποφάσισαν να γίνουν ιπτάμενοι! «Ηταν στη μόδα το “Top Gun” και αποφασίσαμε να γίνουμε πιλότοι. Ολέθριο λάθος γιατί δεν ήμουν καλός στα Μαθηματικά. Εδωσα εξετάσεις, δεν πέρασα, κράτησα δύο μαθήματα, αλλά πού μυαλό για διάβασμα τη δεύτερη χρονιά. Αφού ήμουν ερωτευμένος… Ετσι λοιπόν πήγα στη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Εκεί γνώρισα τον Μάνο Αντώναρο ως καθηγητή. Ηταν ο πιο άνετος καθηγητής, με ιδιαίτερο και ενδιαφέροντα τρόπο διδασκαλίας. Μας έβαλε μια εργασία, του άρεσε η δική μου και μου πρότεινε να κάνω πρακτική σε μια εκπομπή. Οταν μετά από λίγο ανέλαβε επιτελική θέση στον ΣΚΑΪ με πήρε μαζί του και ξεκίνησα να δουλεύω. Ημουν στη συντακτική ομάδα της εκπομπής “7 ημέρες ΣΚΑΪ” την οποία παρουσίαζε η Νανά Παλαιτσάκη» περιγράφει.33d968f963

Ακολούθησαν συνεργασίες με τη Ρούλα Κορομηλά, το πρωινό του Mega, το «Φλας Μπακ» με τον Βλάση Μπονάτσο, το «Η ζωή είναι ωραία» με τον Κώστα Χαρδαβέλα, η εκπομπή «Επι-θέσεις» με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο στο Star, η πρόταση του Σταμάτη Μαλέλη για free style θέματα στο δελτίο του Αlpha, η συνεργασία του με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Βαγγέλη Περρή, η εκπομπή «Νηστικοί πράκτορες», το καλοκαιρινό πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Νάντια Μπουλέ. «Επειτα με φώναξε η Ζήνα Κουτσελίνη να συμπαρουσιάσω  με τη Σοφία Αλιμπέρτη το πρωινό. Ηταν μια εξαιρετική συνεργασία και όταν η Σοφία αποχώρησε, μπήκα στα βαθιά. Θυμάμαι στην πρώτη εκπομπή ήταν καλεσμένη η Ελένη Μενεγάκη. Ετρεμαν τα πόδια μου. Επρεπε να βγω μπροστά και μάλιστα να έχω καλεσμένη την Ελένη. Πολύ άγχος και σπουδαία εμπειρία…»

Η αποχώρησή του από την πρωινή εκπομπή και η αντικατάστασή του από τον Ανδρέα Μικρούτσικο είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. «Ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα με τον Ανδρέα, ούτε κι εκείνος, νομίζω. Εγώ είπα αυτά που έγιναν και που ένιωθα, χαλαρά και απλά. Μπορεί να παρεξηγήθηκα, αλλά είναι παρελθόν πλέον. Τον Ανδρέα τον συνάντησα πριν από ενάμιση χρόνο. Μιλήσαμε και χαιρετηθήκαμε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και στην ουσία δεν συνέβη κάτι. Υπήρξε μια επαγγελματική εμπλοκή, αλλά σε προσωπικό επίπεδο καμία». Οσο για τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν τη σχέση του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Θανάσης Πάτρας είναι σαφής: «Με τον Γρηγόρη είχαμε μια άψογη επαγγελματική συνεργασία στο ραδιόφωνο. Κάναμε παρέα όταν ήταν με τη Νάντια (σ.σ.: Μπουλέ), αλλά δεν είμαστε κολλητοί. Με ρώτησαν και είπα ότι έχουμε καιρό να μιλήσουμε, χωρίς όμως να μαλώσουμε. Τι να πω, ψέματα; Εγώ του εύχομαι πραγματικά να είναι ευτυχισμένος και το παιδάκι που θα έρθει να ολοκληρώσει την ευτυχία του» ξεκαθαρίζει.

Ο Θανάσης Πάτρας παρουσιάζει την εκπομπή «FTHIS» στον ΑΝΤ1. «Τη μέρα που γέννησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή με πήρε ο Γιάννης Λάτσιος και μου λέει “θέλω να κάνεις το πρωινό, πώς σου φαίνεται;” Ετσι ξεκίνησα. Ναι, αρχικά είχα ένα μικρό άγχος, αλλά όταν γνωρίστηκα με την ομάδα χαλάρωσα αμέσως. Είναι επαγγελματίες, δεμένοι μεταξύ τους, ξέρουν τι θέλουν και αυτό είναι σημαντικό. Με τη Σταματίνα μιλάμε, αλλά πιο πολύ για τον νέο της ρόλο ως μαμάς. Μόνο καλά λόγια είχε να μου πει για την παρουσία μου. Δεν υπάρχουν σχέδια, πλάνα ή συζητήσεις για το μετά. Θα δείξει τι και πώς. Σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, δεν είναι δίκαιο να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι. Ο Γιώργος και η Φαίη κάνουν κάτι άλλο. Δεν είναι ομοειδή τα προϊόντα  για να υπάρξει σύγκριση. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και προσπαθούμε για το καλύτερο».4485f963

Η πρωτότυπη πρόταση γάμου και τα γεννητούρια

Με τα κορίτσια δεν ήταν, όπως λέει, ποτέ ντροπαλός. «Οχι, καθόλου! Ημουν πάντα διεκδικητικός και πάντα χρησιμοποιούσα και το χιούμορ μου. Εκεί που δυσκολεύτηκα λίγο ήταν με τη γυναίκα μου. Η Κατερίνα είναι έντονη προσωπικότητα και ήταν ο τύπος της γυναίκας που δεν είχα ξανασυναντήσει και δεν είχα μέχρι τότε σχέση» λέει και χαμογελάει γλυκά. Με την Κατερίνα Παγώνη γνωρίστηκαν τυχαία και όπως αποδείχθηκε για τον Θανάση Πάτρα, ήταν η γυναίκα της ζωής του. «Γνωριστήκαμε τυχαία. Είχα πάει με έναν φίλο μου σκηνοθέτη για καφέ και του άρεσε η κοπέλα που καθόταν με την Κατερίνα. Ο Κώστας λοιπόν της έπιασε την κουβέντα κι έτσι γνωριστήκαμε. Εκείνος δεν έκανε ποτέ σχέση με τη φίλη της Κατερίνας, ενώ εγώ παντρεύτηκα (σ.σ.: γέλια). Μου είπε ότι έχει κατάστημα με ρούχα στο Χαλάνδρι, πέρασα και καλά τυχαία μια φορά, πέρασα δύο, ε μετά ήρθαν τα πράγματα όπως ήθελα. Αυτό που με εντυπωσίασε εκτός από την εξωτερική της εμφάνιση και τη φινέτσα ήταν ότι μου ενέπνεε ασφάλεια και σιγουριά. Με γοήτευσε η Κατερίνα πολύ. Αυτό που μου άρεσε και ευτυχώς συνεχίζει να ισχύει είναι ότι μαζί της μιλάω πολύ. Ξέρει να ακούει και  πολλές φορές είναι εκείνη που με βοηθάει να ταξινομήσω τις σκέψεις μου. Παντρευτήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης. Ηταν αυτονόητο, νομίζω. Η πρόταση γάμου δεν ήταν ιδιαίτερη, με την έννοια του πολύ ρομαντικού και της πολλής σκέψης. Ηξερα τι ήθελα και ήξερα ότι με την Κατερίνα θέλω να κάνω οικογένεια. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχω χιούμορ και να τη φλερτάρω αδιάκοπα, αλλά με τις ρομαντικές καταστάσεις έχω μια συστολή. Το δαχτυλίδι λοιπόν το είχα βάλει σε ένα κουτάκι που όταν το άνοιγες είχε ένα φωτάκι. Το έκανα για να γελάσουμε λίγο και να μου φύγει η αμηχανία της στιγμής. Ηταν να βγούμε εκείνο το βράδυ, αλλά τελικά δεν βγήκαμε. Εκλεισα τα φώτα και στην απορία της Κατερίνας γιατί το κάνω, έβγαλα το δαχτυλίδι και της έκανα πρόταση γάμου. Ε, το άκουσα το “ναι” και πήραν όλα τον δρόμο τους».

Πριν από οκτώ μήνες ο Θανάσης και η Κατερίνα έγιναν γονείς ενός πανέμορφου μωρού και η ζωή τους απέκτησε βαθύτερο  νόημα. «Αλλαξε η ζωή μου. Ξαναγεννήθηκα σε βελτιωμένη έκδοση. Ο,τι και να προσπαθήσεις να πεις με λόγια, το συναίσθημα δεν θα μπορέσεις να το αποδώσεις. Βλέπω αλλιώς τα πράγματα στη ζωή μου και την καθημερινότητά μου. Εχω μεγαλύτερη υπομονή, αυτοσυγκράτηση και μεγαλύτερο φόβο βέβαια. Είμαστε τρεις πλέον και φυσικά με προτεραιότητα τη μικρή. Βοηθάω όσο μπορώ την Κατερίνα με το μωρό και το κάνω με χαρά. Την κοιτάω, κοιτάω και τη γυναίκα μου και νιώθω ευτυχία. Μικρή λέξη, μεγάλο συναίσθημα» λέει ο παρουσιαστής.  

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Αγαπημένος προορισμός: «Εχω αδυναμία σε πολλά μέρη. Η Κέρκυρα και η  Καστοριά είναι μέσα σε αυτά».

2. Αυτό που δεν ξέρουμε για τον Θανάση Πάτρα είναι ότι: «Μέχρι τα 19 μου με φώναζαν Θάνο. Οπως συνεχίζουν να κάνουν η οικογένειά μου και οι φίλοι μου».

3. «Το ευτύχημα στη ζωή μου είναι ότι έχω καλούς φίλους και φίλους ετών».

4. «Τηλεόραση βλέπω όσο μπορώ. Δεν έχω αγαπημένο παρουσιαστή και δεν το λέω διπλωματικά. Μου αρέσουν δουλειές και εκπομπές».

5. Εχει μια αδελφή, την Εύη, με την οποία είναι πολύ δεμένος.

6. Ο πατέρας του Ηλίας ήταν δάσκαλος και η μητέρα του Σοφία τού έχει μεγάλη αδυναμία.

7. «Αν με έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; Με έχει σαρώσει».

8. Μικρός ήθελε να γίνει γιατρός και στη συνέχεια πιλότος.

9. Κάνει ραδιοφωνική εκπομπή κάθε απόγευμα.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...