Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

«Η δουλειά έχει χαρές και πίεση»

Η Μυρτώ Κάζη, απόγονος της Μπουμπουλίνας, μιλά για τα media, τις διακοπές και τα προσωπικά της!

Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά «Μπουμπουλίνα» της TV, αφού κάνει επαναστατικές και πρωτοποριακές εκπομπές και είναι πραγματικά απόγονος της ηρωίδας του 1821. Η Μυρτώ Κάζη, παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός, μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» τόσο για τα επαγγελματικά της όσο και για την προσωπική της ζωή και δεν διστάζει να πει «Υes I do» όχι στον αγαπημένο της αλλά στο προσωπικό της blog, που θα έχει θέμα τη διοργάνωση γάμων με χαμηλό κόστος. Επίσης, δεν λέει όχι σε μια βόλτα με τη σκυλίτσα της Νουτέλα που, όπως λέει και η ίδια, «είναι το μεγάλη μου κόλλημα».

– Ραδιόφωνο κάθε πρωί και τηλεόραση σε MTV και ΣΚΑΪ. Τι προτιμάς από τα δύο;

Η απάντηση καταντάει κλισέ και ίσως πολλοί αδυνατούν να το πιστέψουν, γιατί η τηλεόραση έχει μια αδιαμφισβήτητη λάμψη, όμως θα πω κι εγώ, όπως οι περισσότεροι που τα συνδυάζουν, ραδιόφωνο. Η μαγεία του αγνώστου, οι ήχοι, η χροιά της φωνής και η άπλετη ελευθερία να είσαι, να στέκεσαι και να μιλάς όπως ακριβώς κάνεις με τους φίλους σου, είναι μερικά μόνο από τα κρυφά χαρτιά του. Η φετινή μου συνεργασία με τον ραδιοφωνικό γκουρού Βαγγέλη Χαρισόπουλο με έχει κάνει να πιστεύω πως το ξύπνημα στις έξι το πρωί μπορεί να μη φαντάζει τόσο βασανιστικό!

– Σε τι άλλο θα σε δούμε;

Καλή ερώτηση! Μακάρι να είχα την απάντηση, η ζωή με εκπλήσσει καθημερινά. Είναι φορές που κι εγώ η ίδια δεν πιστεύω όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν, αν και ξέρω πως τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόπο, ξενύχτια, σπουδές και πολύ πείσμα. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά και έρχεται άμεσα είναι ένα διπλό προσωπικό project! Κάτω από τον τίτλο «Yes-I-do» -αυτή την τόσο αγαπημένη κοριτσίστικη φράση- σε λίγες ημέρες από σήμερα θα έχω ένα δικό μου site για low budget wedding planning, αλλά και το δικό μου blog.

– Πρόσφατα συνάντησες τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη καταξίωση στη δουλειά σου και ποια συνέντευξη είναι το όνειρό σου; Δεν θεωρώ καταξίωση κάποια συνέντευξη, καθώς πιστεύω πως η επαγγελματική καταξίωση δεν κρύβεται σε συνεντεύξεις, μεγάλα βήματα, δυνατά τηλεοπτικά projects ή εκπομπές. Η καταξίωση κρύβεται στις σχέσεις που χτίζεις στη δουλειά σου. Συνέντευξη-όνειρο; Ταλαντεύομαι ανάμεσα στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ (δημιουργό του facebook) και κάποιον αστροναύτη. Θα είχα τόσα να τους ρωτήσω!

– Αν δεν ήσουν παρουσιάστρια δημοσιογράφος, τι άλλο επάγγελμα θα μπορούσες να κάνεις;

Κοίτα, να σχεδιάσω μια ευθεία γραμμή για να γίνω αρχιτέκτων, όπως η μαμά μου, δεν μπορώ. Να διαιρώ πενταψήφιους για να γίνω μαθηματικός, όπως ο μπαμπάς μου, δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ. Από την 3η δημοτικού εξέδιδα -για τους γονείς μου- την «Εφημερίδα του σπιτιού» και για μένα η δημοσιογραφία ήταν μονόδρομος. Το απολυτήριό μου με έβαζε στη Νομική, όμως στο μηχανογραφικό είχα βάλει μόνο μία σχολή. Τα ΜΜΕ του Παντείου. Είναι όνειρο ζωής! Τώρα, αν η ζωή μου απέκλειε αυτήν την πόρτα, ίσως το είχα ρίξει στην αρχαιολογία. Αλλά και πάλι με… δημοσιογραφικό ενδιαφέρον! Το επάγγελμα αυτό έχει μεγάλες χαρές, αλλά και πολλή πίεση, ανταγωνισμό και στενοχώριες. Πρέπει να είσαι «ταγμένος» για να μην παραδώσεις όπλα.

– Είσαι απόγονος της Μπουμπουλίνας. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη μακρινή συγγένεια.

Αυτό είναι το αστείο που χρησιμοποιώ από μικρό παιδί για να αποδείξω τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά μου. Οντως, έχω καταγωγή από την Μπουμπουλίνα από την πλευρά του πατέρα μου και γι’ αυτό έχω περάσει τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μου στις Σπέτσες, σε ένα τεράστιο αρχοντικό, κληρονομιά της οικογένειας.

– Ποιο είναι το μότο σου;

Οπως έλεγε και η γιαγιά μου, «ο πλούτος του ανθρώπου δεν βρίσκεται στα λεφτά του, αλλά στην καρδιά του».

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για απόδραση;

Αν απαντήσω κάτι άλλο πέρα από το νησί μου, τις Σπέτσες, θα ξεσπάσει οικογενειακός εμφύλιος! Ψηφίζω Σπέτσες, για ένα σωρό λόγους! Πόση ώρα έχω περιθώριο να μιλάω; Δεύτερο αγαπημένο, τα Κουφονήσια. Αν δεν έχετε πάει, κλείστε εισιτήριο τώρα!

– Εκτός από τα «Everyday Girls» που διανύουν την τρίτη σεζόν στο MTV και πλέον έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, εδώ και λίγες εβδομάδες σε βλέπουμε και στην εκπομπή «60 minutes online» στον ΣΚΑΪ. Πώς προέκυψε αυτό;

Στη ζωή μου, υπάρχουν άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, που σαν μικρές νεράιδες μού δίνουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Κάπως έτσι ήρθε και ο ΣΚΑΪ, έπειτα από ένα τηλεφώνημα της αρχισυντάκτριάς μου, της Σοφίας Λιλίτση. Για εμένα ήταν ένα βήμα που ήθελα πολύ να κάνω. Το «60 minutes online» έχει από πίσω μια απίστευτα καλή, δεμένη και δημιουργική ομάδα και αισθάνομαι σαν παιδάκι που το έχουν πάει στο αγαπημένο του μέρος για να παίξει!

– Μετά την επιτυχία στην επαγγελματική σου ζωή μπορούμε να πούμε ότι έχει έρθει και η ευτυχία στην προσωπική σου;

Το ένα χωρίς το άλλο πιστεύω πως δεν υπάρχει. Αν δεν έχεις κάποιον άνθρωπο να μοιραστείς μαζί του τη χαρά σου, η χαρά μένει μετέωρη, χωρίς υπόσταση. Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή, έχω μια σχέση που μου δίνει δύναμη για την καθημερινότητά μου, έχω δύο γονείς που λατρεύω και μερικούς αδερφικούς φίλους, χωρίς τους οποίους δεν κάνω βήμα.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....