Το ενυδρείο όπου ζουν μαζί ψάρια και φυτά!

Συνδυάζει τη θαλάσσια ζωή και την καλλιέργεια μέσα σε νερό.

Το δικό τους οικοσύστημα στο σαλόνι του σπιτιού τους μπορούν να αποκτήσουν όσοι θέλουν να καταναλώνουν λαχανικά και ψάρια δικής τους παραγωγής.

Το Local River, όπως ονομάζεται, είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ενυδρείων που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες του, καθώς τα φυτά που υπάρχουν μέσα σε αυτό καθαρίζουν τα απόβλητα που παράγουν τα ψάρια και έτσι αυτά μπορούν να ζήσουν άνετα στο φιλτραρισμένο νερό χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερος καθαρισμός του. Σχεδιασμένο από Γάλλους, το εν λόγω σύστημα αποκαλείται και «ψυγείο-ενυδρείο», αφού οι ιδιοκτήτες του μπορούν αφού μεγαλώσουν αρκετά τα ψάρια, να τα ψαρέψουν και να τα φάνε.

Το οικοσύστημα Local River είναι βασισμένο στην αρχή της ενυδρειοπονίας για τη διατήρηση ενός ισορροπημένου περιβάλλοντος, συνδυάζοντας θαλάσσια ζωή (όπως σαλιγκάρια, ψάρια ή γαρίδες) με την υδροπονία, δηλαδή την καλλιέργεια φυτών μέσα σε νερό. Τα δύο αυτά διαφορετικά είδη φυτών είναι εφικτό να επιβιώσουν σε ένα κοινό περιβάλλον με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Τα φυτά παίρνουν θρεπτικά συστατικά μέσα από τα απόβλητα των ψαριών δρώντας ουσιαστικά σαν φυσικά φίλτρα νερού και διατηρώντας την ισορροπία μέσα στο οικοσύστημα ώστε να μπορούν να επιβιώσουν όλοι οι οργανισμοί. Αντίστοιχες τεχνικές χρησιμοποιούνται και σε μεγαλύτερης κλίμακας υδροπονικές φάρμες και ιχθυοτροφεία κυρίως στην Απω Ανατολή.

Οι Γάλλοι σχεδιαστές Ματιέ Λεανέρ και Αντονο βαν ντεν Μπόσε που δημιούργησαν το οικοσύστημα αυτό ειδικεύονται στην παραγωγή βιομηχανικού σχεδίου και αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων που συνδυάζουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και τέτοιου είδους οικοσυστήματα. «Το Local River στοχεύει στην αντικατάσταση του διακοσμητικού ενυδρείου από ένα εξίσου διακοσμητικό, αλλά και λειτουργικό ψυγείο-ενυδρείο» εξηγεί ο Λεανέρ.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ