Επιστρέφει στη Μόσχα με τον Μεγαλόσταυρο

Στον Παπούλια ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Την ακλόνητη σχέση των δύο χωρών που εδράζεται στην κοινή πίστη επισφράγισαν κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας και ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον Κύριλλο στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία. «Περιμένουμε πολλούς δικούς σας να επισκεφτούν τη χώρα μας» είπε ο Πρόεδρος στον Πατριάρχη εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεχή ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Ο Πατριάρχης της Ρωσίας απάντησε στον Ελληνα Πρόεδρο «είμαστε αδερφοί λαοί» και τόνισε: «Εχουμε πολλά κοινά και θεμελιώδες στοιχείο την Ορθοδοξία».

Ο κ. Παπούλιας απένειμε στον Πατριάρχη τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, μια πολύ σημαντική διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας που απονέμεται από ίδιο τον Πρόεδρο ως ηθική αμοιβή σε Ελληνες πολίτες που διακρίνονται στο έργο για την πατρίδα, στα ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σε διαπρεπείς προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, καθώς επίσης και σε διακεκριμένους επιστήμονες ή πολίτες που έχουν εξέχουσα θέση στον τομέα του εμπορίου, της ναυτιλίας και της βιομηχανίας. Παρέχεται επίσης εξίσου ως ηθική αμοιβή σε αλλοδαπούς πολίτες που λόγω της διακεκριμένης θέσης τους και της προσωπικής αξίας τους έχουν συμβάλει στη διεθνή προώθηση του γοήτρου της Ελλάδας.

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια αναχώρησε για το Αγιον Ορος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ