Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Μπαράζ επιθέσεων

Γκαζάκια στο γραφείο του Γιώργου Σούρλα προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο ατόμων – Ακόμη δύο εμπρησμοί σε δημόσιες υπηρεσίες

Σε οργανωμένες ομάδες εμπρηστών που έδρασαν με την επιχειρησιακή ικανότητα τρομοκρατικής οργάνωσης αποδίδει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα, που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, αλλά και άλλες δύο επιθέσεις με γκαζάκια που έγιναν σε κρατικές υπηρεσίες.

Οι εμπρηστές χτύπησαν το γραφείο του κ. Σούρλα στις 8 χθες το πρωί, αδιαφορώντας αν θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές! Η ανάφλεξη του μηχανισμού και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός ζευγαριού γιατρών που κατοικούν στο διπλανό διαμέρισμα από το γραφείο του πρώην υπουργού, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης δεν ήταν σίγουροι ποιο ήταν το γραφείο που ήθελαν να χτυπήσουν! Ετσι, για να είναι σίγουροι τοποθέτησαν τον μηχανισμό με τα γκαζάκια… ανάμεσα στο γραφείο του κ. Σούρλα και του διαμερίσματος του ανυποψίαστου ζευγαριού!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ευτυχώς ελαφρό τραυματισμό του άνδρα και της γυναίκας, όταν άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους για να δουν τι συμβαίνει και βρέθηκαν ανάμεσα στις φλόγες που είχαν ζώσει τον διάδρομο του πέμπτου ορόφου. Οπως είπε ο ίδιος ο κ. Σούρλας, περίμενε ότι θα γινόταν στόχος επίθεσης: «Στο πρόσφατο παρελθόν είχα δεχθεί τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους. Ομως, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αποτελώ στόχο και ποιο είναι το κίνητρο των δραστών».

Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα, ομάδες εμπρηστών που ίσως είναι οι ίδιοι, επιτέθηκαν σε γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ στην οδό Μιχαλακοπούλου -στην ίδια οδό δηλαδή όπου βρίσκεται και το γραφείο του κ. Σούρλα- και σε γραφεία του ΙΟΒΕ στην περιοχή του Ν. Κόσμου με έξι και τέσσερα γκαζάκια αντίστοιχα. Και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν στις 3 τα ξημερώματα, κάτι που σημαίνει ότι έδρασαν δύο διαφορετικές ομάδες συντονισμένα σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Και στις δύο επιθέσεις εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...