Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σεκιούριτι για τις συμμορίες νεκροταφείων!

Βέβηλοι λεηλατούν μνήματα αρπάζοντας καντήλια, θυμιατά, κορνίζες, σταυρούς, ακόμη και γλάστρες με λουλούδια!

225g6554j96Στο στόχαστρο αδίστακτων συμμοριών των νεκροταφείων, που λεηλατούν μνήματα αρπάζοντας καντήλια, θυμιατά, κορνίζες, σταυρούς, ακόμη και γλάστρες με λουλούδια, έχουν μπει δεκάδες κοιμητήρια της Αττικής, που έχουν προσλάβει εταιρείες security για να φυλάνε τους… νεκρούς! Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Στην εποχή της κρίσης, οργανωμένες συμμορίες κυνηγών μετάλλων εισβάλλουν ανενόχλητες σε νεκροταφεία, ακόμη και στην καρδιά της Αθήνας και «γδύνουν» εκατοντάδες μνήματα, αρπάζοντας χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα με σκοπό να τα μεταπωλήσουν! Οι αλλεπάλληλες ληστρικές επιδρομές τους έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλη αναστάτωση στους συγγενείς των θανόντων, που η δημοτική αρχή Ζωγράφου αναγκάστηκε να εμπιστευτεί τη φρούρηση του νεκροταφείου σε εταιρεία security! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην «Espresso» κάποιοι από αυτούς που είδαν τις τελευταίες κατοικίες των συγγενών και των φίλων τους να γίνονται έρμαιο στις ορέξεις των συμμοριών, εδώ και περίπου έξι μήνες οι λεηλασίες των τάφων αποτελούσαν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Και καλώδια!

Οι καταγγελίες για βανδάλους που εισέβαλαν στο κοιμητήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας και αλώνιζαν ανενόχλητοι αρπάζοντας ακόμη και 400 καντήλια μέσα σε λίγες μόλις ώρες έφταναν η μία μετά την άλλη στον δήμαρχο Ζωγράφου Κωνσταντίνο Καλλίρη: «Στην αρχή παρατηρήσαμε πως είχαν αδυναμία στα καντήλια» αναφέρει. «Οσο περνούσε ο καιρός όμως, διαπιστώναμε πως άρχισαν να κλέβουν ακόμη και τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος! Προοδευτικά η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και οι δράστες τρύπωσαν ακόμη και μέσα στον ναό του κοιμητηρίου, απ’ όπου άρπαξαν όλα τα χρήματα που βρήκαν στο παγκάρι» 33g96yh589συμπλήρωσε.

«Μη μου κλέβετε τα λουλούδια γιατί θα σας πάρω μαζί μου»!

«Ερχόμασταν να ανάψουμε το καντήλι και ξαφνικά συνειδητοποιούσαμε πως είχε κάνει φτερά…» αναφέρουν συγγενείς και φίλοι θανόντων και συμπληρώνουν: «Μερικές φορές οι αθεόφοβοι άρπαζαν ακόμη και τα θυμιατά, τους σταυρούς ή τις γλάστρες με τα λουλούδια που ήταν γύρω από τα μνήματα. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα να αντικαταστήσουν τα κλεμμένα αντικείμενα. Ετσι κάποια μνήματα έμεναν χωρίς καντήλι. Είναι αίσχος και ντροπή»! Ούτε οι απειλές προς τους δράστες από το… υπερπέραν, τις οποίες άφηναν εξοργισμένοι συγγενείς πάνω στα μνήματα με σαφή μηνύματα, όπως «Μη μου κλέβετε τα λουλούδια γιατί θα σας πάρω μαζί μου!» κατάφεραν να αποτρέψουν τις λεηλασίες…

Τα μέτρα που έλαβαν οι δήμοι και τα πρώτα αποτελέσματα

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών, οι συγγενείς των νεκρών άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους και να κατηγορούν τον δήμο ότι δεν έπαιρνε μέτρα. Ετσι οργανώθηκε συνάντηση με δημάρχους από διάφορες περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, όπως ο Αγιος Δημήτριος, ο Παπάγου και ο Χολαργός, και αποφάσισαν να λάβουν μέτρα. Βλέποντας πως το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και πως οι συμμορίες των νεκροταφείων δρουν οργανωμένα κλέβοντας τεράστιες ποσότητες αντικειμένων, η δημοτική αρχή Ζωγράφου παρέδωσε τη φύλαξη των μνημάτων σε εταιρεία security που άρχισε τις περιπολίες εντός κι εκτός νεκροταφείου! «Μπορεί να ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε άλλο τρόπο να προστατέψουμε το κοιμητήριο που είναι δημόσια περιουσία, παρά μόνο να προσλάβουμε ιδιωτική φύλαξη» δηλώνει ο κ. Καλλίρης και συμπληρώνει: «Μέσα σε διάστημα τριών μηνών καταφέραμε να περιορίσουμε το φαινόμενο, ενώ σημειώθηκαν και τρεις συλλήψεις. Οι δράστες “χτυπούσαν” βραδινές ώρες, όταν το νεκροταφείο ήταν αφύλακτο. Τώρα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι σεκιούριτι περιπολούν με αυτοκίνητο γύρω από το κοιμητήριο, ενώ κάνουν και πεζές περιπολίες μέσα σε αυτό, αφού μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο χώρο με 14.000 τάφους!»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...