Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το θρίλερ με διπλό φόνο στην Κάρπαθο

Αρχικά θεωρήθηκε ότι 44χρονη σκότωσε τη μητέρα της και αυτοκτόνησε – Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ληστές σκότωσαν τις γυναίκες!

Σε σενάριο ταινίας θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου των δύο γυναικών στην Κάρπαθο, με τους κατοίκους να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του ιατροδικαστή, ότι μητέρα και κόρη δολοφονήθηκαν από άγνωστο τρίτο πρόσωπο! Ο φόβος έχει φωλιάσει μέσα τους, αφού, όπως λένε, ο αδίστακτος φονιάς μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά τους.

Το τραγικό συμβάν συγκλονίζει το νησί από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ηλικιωμένη και η κόρη της βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους, στο χωριό Οθος. Αρχικά κυκλοφορούσε το σενάριο ότι η 44χρονη, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε την 76χρονη μητέρα της χτυπώντας τη με ένα βαρύ αντικείμενο και κατόπιν αυτοκτόνησε σφίγγοντας ένα καλώδιο τηλεόρασης στον λαιμό της. Ομως η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε ότι οι άτυχες γυναίκες έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας από τα χέρια αδίστακτου δράστη, ο οποίος προσπάθησε αρκετά για να… σκηνοθετήσει μια οικογενειακή τραγωδία.2h4h89o47

Το γεγονός ότι οι δυο γυναίκες βρήκαν τον θάνατο με αρκετά μεγάλη χρονική διαφορά οδήγησε τον ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσο σε πιο λεπτομερείς εξετάσεις. «Η 76χρονη εντοπίστηκε στο μπάνιο του σπιτιού έχοντας δεχτεί θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο, το οποίο δεν βρέθηκε στο σπίτι, ενώ η 44χρονη κόρη της βρέθηκε στον χώρο του καθιστικού με τρεις μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, οι οποίες της επέφεραν τον θάνατο» λέει ο ιατροδικαστής. Οι αποκαλύψεις ανάγκασαν την Ασφάλεια και το γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ρόδου να επιστρέψουν στο νησί για να πραγματοποιήσουν επιπρόσθετες έρευνες, οι οποίες στρέφονται σε άτομα κυρίως του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος των θυμάτων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα κληθεί να καταθέσει και ο 40χρονος γιος της οικογένειας, που κατοικεί εκτός νησιού.

Σοκ στην κοινωνία

Συγκλονισμένος από το διπλό φονικό, ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης μίλησε στην «Espresso»: «Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί από τα άγρια αυτά γεγονότα, γιατί είναι πρωτοφανή για το νησί μας. Η ευχή όλων μας είναι να τελειώσει η έρευνα και να εξαχθεί το πόρισμα, ώστε να ηρεμήσουμε και να δοθεί ένα τέλος στα διάφορα σενάρια. Μετά το τραγικό γεγονός λέγονται πολλά και ο κλονισμός της κοινής γνώμης είναι τόσος που ο καθένας προσπαθεί να δώσει την ερμηνεία του. Ο κόσμος πλέον δεν αισθάνεται ήσυχος».

Οι σοροί των δύο άτυχων γυναικών επέστρεψαν στο νησί από τη Ρόδο, όπου είχαν μεταφερθεί για τη νεκροτομή και χθες κηδεύτηκαν παρουσία των κατοίκων της Καρπάθου.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Τα τραγικά λάθη των αστυνομικών

Για το ότι ένας δολοφόνος -και μάλιστα δύο ανυπεράσπιστων γυναικών- κυκλοφορεί ελεύθερος τεράστιες ευθύνες έχει η Ασφάλεια Ρόδου με τα ερασιτεχνικά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις της στη διερεύνηση της υπόθεσης, που αρχικά έμοιαζε με μητροκτονία και αυτοκτονία. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα θεώρησαν δεδομένο ότι «η ψυχοπαθής κόρη σκότωσε τη μητέρα της και αυτοκτόνησε», και βιάστηκαν να την κλείσουν χωρίς να κάνουν ούτε καν αυτοψία στις δύο σορούς. Ετσι, δεν… είδαν (!) τα ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της 44χρονης και απέδωσαν τον θάνατο σε αυτοχειρία και μάλιστα με ένα καλώδιο τηλεόρασης που ήταν… συνδεμένο στην πρίζα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν αναζήτησαν το βαρύ αντικείμενο με το οποίο δολοφονήθηκε η μητέρα και αγνόησαν παντελώς ένα τζάμι του σπιτιού που βρέθηκε σπασμένο, πιθανότατα από τον δολοφόνο. Και φεύγοντας δεν φρόντισαν να ασφαλίσουν το σπίτι, ώστε να μην αλλοιωθούν τα πειστήρια, με αποτέλεσμα οι γείτονες να… καθαρίσουν τα πάντα, εν όψει της κηδείας! Το αποτέλεσμα είναι το κλιμάκιο της Σήμανσης που επέστρεψε στο νησί μαζί με αξιωματικούς της Ασφάλειας να κάθεται με σταυρωμένα χέρια, μη έχοντας πού να ερευνήσει!

Μ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...