Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Σοκ και θρήνος για τον άτυχο πεζοναύτη!

Ο 20χρονος καταπλακώθηκε όταν το άρμα που οδηγούσε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή του Ωρωπού.

Σοκ στις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα προκάλεσε η είδηση του απροσδόκητου χαμού του 20χρονου φαντάρου σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πεζοναύτης Στάθης Κρόκος σκοτώθηκε όταν το ερπυστριοφόρο που οδηγούσε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε παρακείμενη χαράδρα όπου ανατράπηκε, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.224f58g96

Ο χαμός του άτυχου φαντάρου ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά των δικών του ανθρώπων, αλλά και των συναδέλφων του. Ολα συνέβησαν στις 5.50 χθες το πρωί, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της περιοχής Συκάμινο. Το αμερικανικής κατασκευής ερπυστριοφόρο τύπου Μ113 το οποίο οδηγούσε ο άτυχος στρατιώτης συμμετείχε σε φάλαγγα δεκαοκτώ οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινούνταν με κατεύθυνση τον Ωρωπό. Εκεί, τα δέκα M113 και οκτώ τζιπ τύπου Hummer επρόκειτο να φορτωθούν σε αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Καταιγίδα 2013» που διεξάγεται στο Αιγαίο.

Ξαφνικά όμως το όχημα μεταφοράς προσωπικού, στο οποίο επέβαιναν ο άτυχος χειριστής και ένας ακόμη φαντάρος, ξέφυγε από την πορεία του με συνέπεια να βγει από τον δρόμο και να πέσει στη χαράδρα. Κατά την πτώση το ερπυστριοφόρο ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού πεζοναύτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλος φαντάρος που επέβαινε στο ίδιο όχημα είναι καλά στην υγεία του. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 20χρονος φαντάρος οδηγούσε με τη θυρίδα του οδηγού ανοιχτή και το κεφάλι έξω από το όχημα, όπως δηλαδή προβλέπεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς για την κίνηση των ερπυστριοφόρων που συμμετέχουν σε στρατιωτική φάλαγγα. Συνεπώς, όταν το Μ113 ανατράπηκε, το άτυχο παλικάρι βρέθηκε έξω από το βαρύ όχημα και καταπλακώθηκε από αυτό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι για ποιον ακριβώς λόγο το όχημα μεταφοράς προσωπικού εξετράπη της πορείας του, αν πρόκειται δηλαδή για μηχανική βλάβη ή για ανθρώπινο λάθος. Την απάντηση καλούνται να βρουν τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα που διεξάγουν την Ενορκη Διοικητική Εξέταση και την προανάκριση που έχει διατάξει το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεξιά ερπύστρια του Μ113 είναι κομμένη. Αγνωστο όμως παραμένει αν κόπηκε στη διαδρομή και προκάλεσε την ανατροπή ή αν το όχημα βγήκε για άλλο λόγο από τον δρόμο και η ερπύστρια έσπασε από την πρόσκρουση στο βάθος της χαράδρας. Στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος βρέθηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.

Βαρύ πένθος στο Αλιβέρι

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του Στάθη Κρόκου, το Αλιβέρι. Οι κραυγές θρήνου της χαροκαμένης μάνας του, Νάνσυς, ακούστηκαν στη γειτονιά, ενώ ο πατέρας του 20χρονου πεζοναύτη, Κυριάκος, δεν μπορούσε να πιστέψει πως το σπλάχνο του έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, μόλις τρεις μήνες προτού ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Οι συγκλονισμένοι γονείς, που έχουν άλλον έναν γιο 16 χρόνων και μια εννιάχρονη κόρη, κλήθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...