Χειροπέδες στον Mr σούπερ κοριό

Συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο, ύψους 20.514.688 ευρώ, ο άνθρωπος που προμήθευε στην ΕΥΠ το σύστημα παρακολούθησης κινητών.

Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε για δεύτερη φορά ο Παναγιώτης Βαμβούκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών συστημάτων ασφαλείας Βαμβούκης Group, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε εμπλακεί με την προμήθεια υλικού στην ΕΥΠ! Οπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ο επιχειρηματίας οφείλει στο Δημόσιο φόρους, εργοδοτικές εισφορές και πρόστιμα, ύψους 20.514.688 ευρώ. Οι περιπέτειες για την εταιρεία είχαν ξεκινήσει από παλιά, όταν το ΣΔΟΕ διαπίστωσε υπερτιμολογήσεις του συστήματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, το οποίο είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, στις 26 Απριλίου του 2012 τα στελέχη του ΣΔΟΕ έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν για την προμήθεια των δύο σούπερ κοριών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής είχαν επιβάλει πρόστιμο 9.000.000 ευρώ τόσο στη μυστική υπηρεσία όσο και στη Βαμβούκης Group.

Οι «διαδρομές»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 504 Απόφαση Επιβολής Προστίμου του ΣΔΟΕ, αποδείχθηκε πως είχαν εκδώσει εικονικά τιμολόγια για την προμήθεια συστημάτων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων! Τα τιμολόγια αυτά έκαναν «διαδρομές» από την Κύπρο μέχρι και τον Παναμά, ωσότου φθάσουν στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζεται η ΕΥΠ. Η ίδια έρευνα έδειξε πως τα δύο συστήματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κόστιζαν συνολικά 3.860.000 ευρώ, αλλά τελικά το ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε την αγορά τους αντί του ποσού των 7.436.000 ευρώ! Οι ελεγκτές απέδειξαν πως η εταιρεία που είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση την προμήθεια των δύο συστημάτων προέβη σε υπερτιμολόγηση σε ποσοστό 100%, επικαλούμενη την αναβάθμιση των σούπερ κοριών!

Το πρόστιμο

Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη έρευνα είχε αποκαλυφθεί και η εμπλοκή μιας εταιρείας-φάντασμα με την επωνυμία «LIS», με έδρα την Κύπρο, η οποία είχε ευθεία διασύνδεση με τη Βαμβούκης Group. Το πρόστιμο για την υπερτιμολόγηση των δύο συστημάτων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περιλαμβάνεται στα βεβαιωμένα χρέη των 20.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο, για τη μη καταβολή των οποίων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Βαμβούκης οδηγήθηκε εκ νέου στον εισαγγελέα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ