Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χειροπέδες στον Mr σούπερ κοριό

Συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο, ύψους 20.514.688 ευρώ, ο άνθρωπος που προμήθευε στην ΕΥΠ το σύστημα παρακολούθησης κινητών.

Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε για δεύτερη φορά ο Παναγιώτης Βαμβούκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών συστημάτων ασφαλείας Βαμβούκης Group, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε εμπλακεί με την προμήθεια υλικού στην ΕΥΠ! Οπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ο επιχειρηματίας οφείλει στο Δημόσιο φόρους, εργοδοτικές εισφορές και πρόστιμα, ύψους 20.514.688 ευρώ. Οι περιπέτειες για την εταιρεία είχαν ξεκινήσει από παλιά, όταν το ΣΔΟΕ διαπίστωσε υπερτιμολογήσεις του συστήματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, το οποίο είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, στις 26 Απριλίου του 2012 τα στελέχη του ΣΔΟΕ έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν για την προμήθεια των δύο σούπερ κοριών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής είχαν επιβάλει πρόστιμο 9.000.000 ευρώ τόσο στη μυστική υπηρεσία όσο και στη Βαμβούκης Group.

Οι «διαδρομές»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 504 Απόφαση Επιβολής Προστίμου του ΣΔΟΕ, αποδείχθηκε πως είχαν εκδώσει εικονικά τιμολόγια για την προμήθεια συστημάτων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων! Τα τιμολόγια αυτά έκαναν «διαδρομές» από την Κύπρο μέχρι και τον Παναμά, ωσότου φθάσουν στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζεται η ΕΥΠ. Η ίδια έρευνα έδειξε πως τα δύο συστήματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κόστιζαν συνολικά 3.860.000 ευρώ, αλλά τελικά το ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε την αγορά τους αντί του ποσού των 7.436.000 ευρώ! Οι ελεγκτές απέδειξαν πως η εταιρεία που είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση την προμήθεια των δύο συστημάτων προέβη σε υπερτιμολόγηση σε ποσοστό 100%, επικαλούμενη την αναβάθμιση των σούπερ κοριών!

Το πρόστιμο

Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη έρευνα είχε αποκαλυφθεί και η εμπλοκή μιας εταιρείας-φάντασμα με την επωνυμία «LIS», με έδρα την Κύπρο, η οποία είχε ευθεία διασύνδεση με τη Βαμβούκης Group. Το πρόστιμο για την υπερτιμολόγηση των δύο συστημάτων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περιλαμβάνεται στα βεβαιωμένα χρέη των 20.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο, για τη μη καταβολή των οποίων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Βαμβούκης οδηγήθηκε εκ νέου στον εισαγγελέα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...