Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Αγριο «δάγκωμα» στην Ελληνίδα «Κρουέλα ντε Βιλ»

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που κάθισε στο σκαμνί για την εξαφάνιση 173 κουταβιών – Απόφαση-σταθμός για τους φιλόζωους που την αποδοκίμασαν στο δικαστήριο

Με προπηλακισμούς, ρίψη αντικειμένων και έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι φιλόζωοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του αυτοφώρου την 44χρονη Ελληνίδα «Κρουέλα ντε Βιλ» και τον 71χρονο σύντροφό της, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση 173 κουταβιών! Σε μια απόφαση-σταθμό για τα φιλοζωικά σωματεία, το Β’ Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή τη 44χρονη, ενώ στον σύντροφό της επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών. «Φονικές» ατάκες, δάκρυα και μπόλικο… σασπένς είχε η δίκη της 44χρονης Μ.Ξ. και του 71χρονου συντρόφου της από το Περιστέρι, που έχουν μπει εδώ και μέρες στο στόχαστρο των φιλοζωικών σωματείων, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι «υιοθετούσαν» συστηματικά ζώα δίνοντας ψευδή στοιχεία και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στο εμπόριο. Οι δύο κατηγορούμενοι κάθισαν χθες στο εδώλιο με τις κατηγορίες της απόπειρας απάτης από κοινού και της ψευδούς αναφοράς στην αρχή.5hj96j87j63

Βγαίνοντας από το Αυτόφωρο κι αφού λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που ήταν καταπέλτης γι’ αυτούς, δέχτηκαν βροχή από πλαστικά μπουκάλια με νερό, καφέδες και άλλα αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο «φιλόζωοι» δήλωσαν ψευδή στοιχεία στην αστυνομία, όταν συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να διαπραγματεύονται την υιοθεσία ενός κουταβιού, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχαν υιοθετήσει πάλι με ψευδή στοιχεία δύο κουταβάκια 30 ημερών από το φιλοζωικό σωματείο Σαλαμίνας. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι το ένα σκυλάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο του ζευγαριού, ενώ για το άλλο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί, οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι το χάρισαν σε μια άγνωστη.

Το δικαστήριο άκουσε τι είχαν να πουν οι δύο πλευρές και στο τέλος εξέδωσε την ετυμηγορία του κρίνοντας ένοχους τους κατηγορουμένους. Τη μεν 44χρονη για την πράξη της απόπειρας απάτης από κοινού και της ψευδούς αναφοράς την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών, ενώ στον 71χρονο επέβαλε επτά μήνες φυλάκιση για απλή συνέργεια. Νωρίτερα προκάλεσε αίσθηση η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε την ενοχή τους. Οπως τόνισε, το γεγονός ότι τα κουτάβια δεν δόθηκαν με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται ζημία της περιουσίας των φιλοζωικών σωματείων.

«Οπως προέκυψε, η κατηγορουμένη χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία προκειμένου να αυξήσει την περιουσία της. Γι’ αυτό τον λόγο το αδίκημα της απόπειρας απάτης στοιχειοθετείται τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά» συμπλήρωσε η δικαστική λειτουργός.

Ακούγοντας την πρόταση της εισαγγελέως κάποιοι από τους φιλόζωους που βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε κλάματα από τη χαρά τους, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν άκουσαν τον πρόεδρο της έδρας να ανακοινώνει στο ζευγάρι την ποινή, μαζί με μία επίπληξη: «Το δικαστήριο σάς κρίνει ενόχους. Καλό θα είναι στο εξής να μείνετε… μακριά από τα ζώα»!

Νωρίτερα στην απολογία της η 44χρονη ισχυρίστηκε ότι έδωσε ψευδή στοιχεία γιατί δεν ήταν υποχρεωμένη να αποκαλύψει τα αληθινά της, πόσω μάλλον όταν δεν επρόκειτο για δημόσια υπηρεσία! Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απόπειρας απάτης, αφού δεν προκύπτει οικονομική ζημία, ενώ αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής ότι οι δύο κατηγορούμενοι εμπλέκονται και σε άλλες υιοθεσίες ζώων που έχουν εξαφανιστεί.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...