Τρέλα για το τσάι των θεών που λένε ότι θεραπεύει ακόμη και το Αλτσχάιμερ

«Θεϊκές» ιδιότητες έχει το τσάι του Ολύμπου που φυτρώνει στην Καριά, σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, καθώς, όπως λέγεται, θεραπεύει ακόμη και το Αλτσχάιμερ! Τελευταία ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στην καλλιέργειά του, ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που δείχνει τόσο η εγχώρια αγορά όσο και του εξωτερικού. Το μοναδικό αυτό προϊόν -που ανήκει στο γένος siderites L- καλλιεργεί τα τελευταία πέντε χρόνια ο Δημήτρης Χαλκιάς, ένας νέος παραγωγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή παραγωγή έχει ήδη ξεπουληθεί, ενώ τα τηλεφωνήματα για νέες παραγγελίες είναι δεκάδες. Ακόμη και από τη Γερμανία χτύπησαν τα τηλέφωνα.

Ο κ. Χαλκιάς εκφράζει την ελπίδα τον ερχόμενο χρόνο να έχει οργανωθεί μια ομάδα παραγωγών ούτως ώστε να υπάρχουν αρκετές ποσότητες, μια και υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από καταναλωτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οπως είπε, αυτό σημαίνει ότι ανοίγονται δρόμοι για τους νέους πουν ζουν στην περιοχή, ενώ αποτελεί διέξοδο για πολλούς κατοίκους της Ελασσόνας. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παϊδής, για να έχει επιτυχία η προσπάθεια αυτή απαιτείται οργάνωση και απόλυτος σεβασμός προς τον Ολυμπο, αφού είναι κρίμα ένα τόσο διάσημο «brand name» να μείνει ανεκμετάλλευτο.

Το «Τσάι Ολύμπου», που είναι διάσημο εξαιτίας του βουνού των θεών, έχει ευεργετικές επιδράσεις που οφείλονται στην αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση προκειμένου τα αποτελέσματά του να είναι πιο εμφανή, ενώ ολοένα και περισσότερες έρευνες επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του συγκεκριμένου τσαγιού και τη συμβολή του ακόμη και στη μάχη εναντίον της ασθένειας Αλτσχάιμερ.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ