«Αφήστε με να ξαναγίνω μάνα»

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη που επικαλείται το δικό της πρόβλημα και του παιδιού της.

Την απελευθέρωσή της και την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητάει με αίτηση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη που κατηγορείται για την υπόθεση του «μαύρου χρήματος». Στη νέα αίτηση αποφυλάκισής της επικαλείται σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα, τα όποια χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ανήλικο παιδί της.

Το γεγονός ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι κοινό μυστικό. Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ ότι η απουσία της από το εδώλιο οφειλόταν στη βεβαρημένη υγεία της, που δεν της επέτρεπε να παρίσταται στη δίκη. Ωστόσο στη νέα αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών, η προφυλακισμένη σύζυγος του άλλοτε ισχυρού άντρα του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ακριβώς τους λόγους της «απομάκρυνσής» της. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αίτησή της η κυρία Σταμάτη, υποφέρει από όγκο στο στήθος «…φέροντας ειδικότερα, σύμφωνα με σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, πολλαπλούς όγκους και αλλοιώσεις σε αμφότερους τους μαστούς». Για τον λόγο αυτό, όπως λέει, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν το πρόβλημά της χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης, δηλαδή «αν πρόκειται για καλοήθεις όγκους στο σύνολό τους ή εάν κάποιοι εξ αυτών έχουν κακοήθεια».

Η κυρία Σταμάτη τονίζει, τέλος, ότι η δίκη θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι επομένως δεν θα πρέπει να εξακολουθήσει η κράτησή της. Δεν παραλείπει εξάλλου να αναφερθεί στον 6χρονο γιο της ο οποίος, όπως λέει, εμφανίζει ψυχοσωματικά προβλήματα: «Ο ξαφνικός αποχωρισμός από τον υιό μου δεκατρείς μήνες τώρα έχει συντρίψει ψυχολογικά και σωματικά και τους δύο. Σας εκλιπαρώ να σκύψετε με τη δέουσα ευαισθησία και τον δέοντα ανθρωπισμό στην έκκλησή μου να μου δώσετε τη δυνατότητα, που ούτως ή άλλως είναι επιτρεπτή στο πλαίσιο του νόμου, να επανέλθω στον ρόλο της μάνας και μόνον σε αυτόν» καταλήγει.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ