Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Big Brother Σαμαρά πάνω από τα υπουργεία

Μέσω Η/Υ ο πρωθυπουργός ελέγχει καθημερινά την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Με ένα απλό «κλικ» από τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή ο πρωθυπουργός γνωρίζει πλέον ανά πάσα ώρα και στιγμή ποια είναι η πορεία του κυβερνητικού έργου! Οπως μαθαίνουμε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποκτήσει ένα πρωτοποριακό λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και φέρει την κωδική ονομασία «Δήλος», βοηθώντας τον τα μάλα στο να έχει τη γενικότερη εικόνα των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν ανά υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ειδικό αυτό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα δημιουργήθηκε από μια ιδέα που είχε ο επικεφαλής του γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός. Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο κ. Πτωχός είναι μηχανικός υπολογιστών με σπουδές στο διεθνούς φήμης αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT (Massachusetts Institute of Technology), ο οποίος είχε την τεχνογνωσία από ανάλογες δράσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Αμερικανικό Οργανισμό Διεθνούς Βοήθειας (USAID). Μόλις ανέπτυξε την ιδέα του στον κ. Σαμαρά, τον παρότρυνε να την υλοποιήσει το συντομότερο δυνατό.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Δήλος». Πρόσβαση σε αυτό έχουν εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο πρωθυπουργός λαμβάνει ένα ενημερωτικό σημείωμα με όλες συνολικά τις δράσεις και το έργο της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρόεδρος της κυβερνήσεως πάντως κάθε τρεις και λίγο ανατρέχει και μόνος του μέσω του λογισμικού σε συγκεκριμένα έργα που επιθυμεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Οπως μαθαίνουμε, το πρόγραμμα έχει φορτωθεί με πάνω από 1.500 δράσεις, κατανεμημένες ανά υπουργείο και οργανισμό. Κάθε φορά που ο κ. Σαμαράς παρατηρεί μια καθυστέρηση, σηκώνει το τηλέφωνο και ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό τι δεν έχει πάει καλά στον προγραμματισμό και πού οφείλεται η καθυστέρηση. Εννοείται πως το «Δήλος» θα έχει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού για το ποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μείνουν και ποια θα αποχωρήσουν στον επόμενο ανασχηματισμό.

Από τα στοιχεία του εν λόγω πρωτοποριακού λογισμικού ενημερώνονται όμως και οι Βρυξέλλες, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου, και κυρίως ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, φροντίζουν να στέλνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να δείχνεται με στοιχεία το έργο που γίνεται όλους αυτούς τους μήνες. Στον αντίποδα βέβαια προδίδονται ενδελεχώς και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν ανά χαρτοφυλάκιο και ανά τομέα αναφοράς…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...