Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Ο χρυσός μάς φέρνει πιο κοντά με τους… Κινέζους

Ο ασιατικός «τίγρης»… καταβροχθίζει τα φορτία με τα πολύτιμα μέταλλα που πωλούν οι Ελληνες για ένα κομμάτι ψωμί στα ενεχυροδανειστήρια.

Πιο κοντά με τους… Κινέζους μάς φέρνει ο χρυσός, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά θετικό είναι, καθώς ο ασιατικός «τίγρης» είναι ο τελικός προορισμός των ευγενών μετάλλων που πωλούν οι Ελληνες λόγω της οικονομικής ύφεσης!

Η φτώχεια που έχει χτυπήσει τα ελληνικά νοικοκυριά αναγκάζει όλο και περισσότερους να ξεπουλούν για ένα κομμάτι ψωμί ανεκτίμητης χρηματικής αλλά κυρίως συναισθηματικής αξίας χρυσαφικά. Δεν φαντάζονται, όμως, ότι αν δεν καταφέρουν μέσα σε συμφωνημένο χρονικό διάστημα να τα πάρουν πίσω, δεν θα τα ξαναδούν ποτέ, επειδή καταλήγουν στην… Κίνα.

Μπορεί να έχουν εντοπιστεί αρκετές φορές στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» φορτία χρυσού που προέρχονται από ενεχυροδανειστήρια και έχουν ως προορισμό τη Γερμανία, ωστόσο επίσημα έγγραφα ευρωπαϊκών αστυνομικών υπηρεσιών καταρρίπτουν τον μύθο πως το δρομολόγιο του ελληνικού χρυσού καταλήγει στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης. Οπως προκύπτει από αυτά τα έγγραφα, η Γερμανία αποτελεί απλώς ενδιάμεσο σταθμό για τον χρυσό από τα νοικοκυριά που χτύπησε η κρίση.

Τα φορτία του χρυσού από χιλιάδες νόμιμα αγορασμένα ή και κλεμμένα χρυσαφικά τα οποία λιώνονται έχουν τελικό προορισμό την Κίνα, η οποία τείνει να γίνει τα αμέσως επόμενα χρόνια η χώρα με το μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού παγκοσμίως!

Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας ασχολήθηκαν επισταμένα τα τελευταία χρόνια με τη λειτουργία των διάφορων ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία -μεσούσης της κρίσης- συνεχίζουν να ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στις γειτονιές των μικρών και μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Επειτα από τις συλλήψεις τριών Γερμανών υπηκόων, το 2012 και το 2013 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», επειδή προσπάθησαν με αδιαφανείς διαδικασίες να βγάλουν από την Ελλάδα μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η χώρα υποδοχής είναι η Γερμανία.

Ωστόσο, η έρευνα των μυστικών υπηρεσιών χωρών της Γηραιάς Ηπείρου και της Ασίας με τις οποίες συνεργάζεται η ΕΛ.ΑΣ. μέσω της Europol και της Interpol αποκάλυψε τους σκοτεινούς «δρόμους» από τους οποίους διακινούνται διεθνώς τα πολύτιμα μέταλλα, ανεξαρτήτως προέλευσής τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα έγγραφο που έστειλαν στις ελληνικές υπηρεσίες οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδήγησε σε μια σοβαρή αποκάλυψη.

Μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη διαδρομή του χρυσού που φεύγει, όχι μόνο από τις αγορές της Ελλάδας αλλά και των υπόλοιπων κρατών της Ε.Ε. Τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκαν είναι συγκλονιστικά! Στις εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και εμφανίζονται ως παραλήπτες του χρυσού, τα «νήματα» κινούν από το παρασκήνιο Κινέζοι υπήκοοι, οι οποίοι αγοράζουν το πολύτιμο εμπόρευμα σε καλές τιμές και το εξάγουν στην πατρίδα τους, με τις ευλογίες μάλιστα των… μυστικών υπηρεσιών της Κίνας!

«Πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών, που είναι οι πιο “αθόρυβες” στον κόσμο και ακολουθούν τις πλέον σκοτεινές διαδικασίες» εκμυστηρεύεται χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικός ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον κόσμο των υπηρεσιών αυτού του είδους.

Σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, η κινεζική υπηρεσία πληροφοριών έχει θέσει σε εφαρμογή ένα παλιό σχέδιο που είχε χρησιμοποιήσει και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όταν προωθούσε την εμπορική διείσδυση Κινέζων μεταναστών στις μικροοικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών. Το σχέδιο είχε την κωδική ονομασία «Τίγρης» και προέβλεπε να κατακλυστούν οι γειτονιές όλων των μεγάλων ή μικρών πόλεων -και των ελληνικών- με μικρά κινεζικά κατάστημα που διέθεταν ρούχα και μικροαντικείμενα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές!

Βέβαια, όλα αυτά τα μαγαζάκια αποτελούν πια παρελθόν και στη θέση τους έχουν ανοίξει πολύ μεγαλύτερα, καθώς ο τελικός σκοπός του σχεδίου «Τίγρης», που ήταν η εδραίωση των εμπορικών συναλλαγών με τις χώρες του δυτικού κόσμου, επετεύχθη! Οι Κινέζοι καταστηματάρχες της δεκαετίας του ’90 είναι πια… εμπορικοί αντιπρόσωποι μεγάλων κινεζικών εταιρειών που εξάγουν νόμιμα κατά χιλιάδες τα προϊόντα τους στις δυτικές αγορές.

Εκμεταλλεύονται την κρίση

Οι Κινέζοι προσπαθούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο και με τον χρυσό, τόσο τον ελληνικής όσο και τον ευρωπαϊκής προέλευσης. Εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση στον Νότο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να αγοράζουν πλάκες χρυσού σε συμφέρουσες για τους ίδιους τιμές. Ετσι, σταδιακά στο μέλλον η Κίνα θα φτάσει να είναι η πρώτη χώρα σε απόθεμα χρυσού και κατά συνέπεια θα είναι σε θέση να χειραγωγεί την παγκόσμια οικονομία, η οποία στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: απόθεμα χρυσού και απόθεμα πετρελαίου.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...