Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Εισβολή στο παλάτι του Ακη και της Βίκυς

Φωτορεπορτάζ στο πολυτελέστατο νεοκλασικό του Τσοχατζόπουλου.

Τα χλιδάτα σαλόνια, οι πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο και οι κουρτίνες των χιλιάδων ευρώ είναι οριστικά παρελθόν για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καθώς το παλατάκι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου περνά πλέον στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου. Το γεγονός μπορεί να είναι το τελευταίο που απασχολεί τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ, που έχει… εξασφαλίσει στέγη στον Κορυδαλλό για τουλάχιστον οκτώ χρόνια μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ένα από τα αδικήματα που τον βαραίνουν, ενώ έπεται και συνέχεια. Ο ίδιος μάλιστα ίσως να μη θέλει καν να το ξαναδεί στα μάτια του, αφού αυτό ήταν η αιτία για να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» -όταν δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2010- και να μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του όμως είναι άλλη υπόθεση… Το πολυτελέστατο νεοκλασικό, με ειδυλλιακή θέα στον Ιερό Βράχο εξάλλου, ήταν δικό της όνειρο.

Η ξενάγηση στο υπερπολυτελές ανάκτορο μέσα από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πολυτέλεια στις δέκα κάμαρές του και τα «αυτοκρατορικά» σαλόνια του δίνει την αίσθηση της απόλυτης χλιδής την οποία απολάμβανε το ζεύγος πριν από την… έξωση. Το παλατάκι εξάλλου ανακαινίστηκε με κόστος άνω των 720.000 ευρώ, προκειμένου το ζευγάρι να απολαμβάνει όλες τις ανέσεις και να πίνει τον καφέ του με θέα την Ακρόπολη. Η αντικειμενική αξία του «ανακτόρου» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, το οποίο ανήκει στα χαρτιά στη Βίκυ Σταμάτη, υπολογίζεται στα 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Το νεοκλασικό θα ζήλευαν ακόμη και οι βασιλείς και πρίγκιπες του Κατάρ, καθώς η Βίκυ Σταμάτη είχε φροντίσει με πολύ κόπο και χρήμα να το μετατρέψει σε ανάκτορο. Μάλιστα, όσοι το είχαν επισκεφθεί, «μαγεμένοι» από τη χλιδή το χαρακτήριζαν «το ωραιότερο μετά το Προεδρικό Μέγαρο». Διαθέτει δέκα δωμάτια, τέσσερα μπάνια, δύο σαλόνια, δύο κουζίνες, λουτρό και αποχωρητήριο για τους επισκέπτες, γυμναστήριο και πολλές ακόμη πολυτέλειες που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ακόμη και η αυλή του σπιτιού είναι κυριολεκτικά κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ το πράσινο δεσπόζει παντού. Το κουδούνι του πολυτελούς νεοκλασικού γράφει μόνο τα αρχικά τους, ενώ ανεβαίνοντας προς το roof garden παρατηρεί κανείς την επένδυση από πανάκριβα μάρμαρα Διονύσου, σιδερένιες μαύρες καρέκλες και μαρμάρινο τραπέζι στο οποίο έπαιρναν το πρωινό τους τα καλοκαίρια.

Εσωτερικά του σπιτιού, το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι επιβλητικοί καθρέφτες στα υπνοδωμάτια, η ακριβής επίπλωσης κουζίνα, το ευήλιο καθιστικό με το μεγάλο, επιβλητικό τζάκι, όπου ξεκουραζόταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της πολιτικής, καθώς και τα επώνυμα πανάκριβα έπιπλα και τα υφάσματα. Αλλωστε είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό γνωστό ότι η κυρία Σταμάτη είχε διαθέσει αρκετές χιλιάδες ευρώ μόνο για να αγοράσει διακοσμητικές φούντες για τις κουρτίνες της. Στο μεγάλο υπόγειο που συνδέεται με το ασανσέρ βρίσκεται ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με power plate, βαράκια, μπάλα για pilates και step, ενώ το αρχοντικό διαθέτει επίσης και υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας.

Στην ιδιοκτησία του ζεύγους Τσοχατζόπουλου δεν ανήκει ολόκληρο το ακίνητο. Ανήκουν όμως το δώμα 202,21 τ.μ., οι οκτώ αποθήκες και ο δεύτερος όροφος, επιφάνειας 209 τ.μ., που είχε αγοράσει η Βίκυ Σταμάτη στις 20 Απριλίου του 2010 από την υπεράκτια εταιρεία Nοbilis. Η αξία του διαμερίσματος είχε κοστολογηθεί το 2012 από ειδικούς της αγοράς ακινήτων στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι πανάκριβοι πολυέλαιοι σταμάτησαν να ανάβουν… Ηδη, το νεοκλασικό που κάποτε φιλοξενούσε στα σαλόνια του την κοσμική Αθήνα έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και φθοράς.

Το «πιπεράτο» της υπόθεσης είναι επίσης ότι η πολυτελής κατοικία έχει μακρύ παρελθόν… σκανδάλων, αφού την είχε αγοράσει το 1999, αντί 300 εκατομμυρίων δραχμών, η εταιρεία TORCASO Investments Ltd, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη μονή. Ακολούθησε έρευνα και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Σαχπατζίδης. Το 2001 η κατοικία πέρασε στην offshore εταιρεία Nobilis International LC, η οποία κατέβαλε 136 εκατομμύρια δραχμές. Τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου 3824/2010 περί αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, που μεταξύ άλλων προβλέπει… πενταπλασιασμό της φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες, το σπίτι, το οποίο στο παρελθόν ενοικίαζε ο κ. Τσοχατζόπουλος, μεταβιβάστηκε στη σύζυγό του και συγγραφέα Βίκυ Σταμάτη, με αντίτιμο 1,1 εκατ. ευρώ. Η κυρία Σταμάτη την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου πήρε δάνειο. Ετσι, προλαβαίνοντας την εφαρμογή του νόμου, απέκτησε σπίτι που ενδέχεται να έχει εμπορική αξία πολλές φορές πολλαπλάσια των χρήματα που δόθηκαν για τη μεταβίβαση.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Από το «κ…σπιτο» της Εκάλης στο ανάκτορο της Ακρόπολης

Το παλατάκι της Αρεοπαγίτου δεν είναι το πρώτο ροζ ακίνητο που προκαλεί την κοινή γνώμη. Η πρώτη και τρανταχτή περίπτωση ήταν η περίφημη ροζ βίλα της οδού Αγράμπελης ή, όπως το αποκάλεσε ο τότε υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, «το κ…σπιτο της Εκάλης». Η «αμαρτωλή» βίλα του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη άρχισε να απασχολεί το καλοκαίρι του 1994, όταν πρωτοσέλιδα στον Τύπο έκαναν λόγο για 800.000.000 δραχμές που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή της. Μάλιστα τα δημοσιεύματα κατήγγειλαν τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ότι προκειμένου να στεγάσει τις φιλοδοξίες τους, υποχρέωνε τον πρόεδρο να προβεί σε υπέρμετρους δανεισμούς. Τον Ιανουάριο του 1995 ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, σε μία από τις γνωστές «εκρήξεις» του, είπε το ιστορικό πλέον «σιγά μη μας ρίξουν για ένα κ…σπιτο»! Ηταν την ίδια χρονιά που το σπίτι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «πόθεν έσχες» του Ανδρέα Παπανδρέου: Επρόκειτο για τη μονοκατοικία της οδού Αγράμπελης 6 στην Εκάλη, εμβαδού 532 τ.μ., που είχε και επέκταση κατά 380 τ.μ. Διέθετε χώρους στάθμευσης, πισίνα, υπόγειους βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και το εκκλησάκι στον κήπο. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει το σπίτι μέσα από μια ιδιαίτερη τηλεοπτική ξενάγηση, μετά τις εκλογές του 1996, όπως και περίπου τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν η Δήμητρα Λιάνη άνοιξε τις πόρτες του. «Ο Παπανδρέου ήθελε να με αποκαταστήσει και γι’ αυτό φτιάξαμε αυτό το πανάκριβο σπίτι, ώστε αν χρειαστεί, να το πουλήσω και να ζήσω καλά. Προς το παρόν δεν θα το κάνω, αλλά δεν μπορώ να το συντηρήσω χωρίς πόρους» είχε πει σε συνέντευξή της η χήρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...