«Δίαιτα» με πλαστικό ραμμένο στη γλώσσα!

Η μέθοδος που κάνει το φαγητό μαρτύριο!

Το αδυνάτισμα είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί ισχυρή θέληση. Γι’ αυτούς που δεν έχουν τη θέληση, υπάρχει μια εναλλακτική λύση, η οποία είναι αποτελεσματική, μοιάζει όμως με άγρια τιμωρία. Η μέθοδος αυτή αφορά το ράψιμο πάνω στη γλώσσα ενός πλαστικού τσιρότου, που κάνει μαρτύριο τη λήψη τροφής.

Η μεσαιωνικής λογικής αδυνατιστική προσέγγιση υπόσχεται απώλεια μέχρι και 14 κιλά σ’ έναν μήνα, αφού το τσιρότο που στερεώνεται στη γλώσσα με έξι ράμματα, λόγω της ανάγλυφης επιφάνειάς του, καθιστά αδύνατη την κατανάλωση στερεών τροφών, αναγκάζοντας όσους το φορούν να λαμβάνουν μόνο υγρά.

Η μέθοδος είναι εφεύρεση όχι του μαρκήσιου Ντε Σαντ αλλά του διάσημου πλαστικού χειρουργού του Μπέβερλι Χιλς, δόκτορα Νίκολας Τσουγκάι, ο οποίος επιμένει ότι, αν και είναι οδυνηρή, δεν έχει παρενέργειες. Το πλαστικό τσιρότο φοριέται το πολύ έναν μήνα, και μετά από αυτό το διάστημα ο ιστός της γλώσσας αναπτύσσεται πάλι, οπότε σταδιακά το αφομοιώνει. Στη διάρκεια του μήνα, οι… ακόλουθοι της δίαιτας του τσιρότου καταναλώνουν μόνο υγρές τροφές που δεν ξεπερνούν τις 800 θερμίδες την ημέρα. Ωστόσο, η σύνθεσή τους είναι μελετημένη ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε συστατικά, για να αποφευχθούν παρενέργειες στην υγεία.

Πάντως, ο δρ Τσουγκάι από την ιστοσελίδα του παραδέχεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος η γλώσσα να πρηστεί μετά το «ράψιμο» του τσιρότου πάνω της, σε βαθμό μάλιστα που να προκύψουν δυσκολίες στην ομιλία. Κάποιοι ασθενείς παραπονέθηκαν επίσης για προβλήματα στον ύπνο και δυσκολία στην κίνηση της γλώσσας.

Ηδη εξήντα γυναίκες έχουν τολμήσει να δοκιμάσουν τη μέθοδο, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 2.000 δολάρια. Κάτι ανάλογο εφαρμόζεται από ειδικούς και στη Βενεζουέλα, όπου κοστίζει μόλις 150 δολάρια, κι έχει δοκιμαστεί από εκατοντάδες γυναίκες.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ