Συνταγές εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα στο πιάτο σας

Απολαυστικό ταξίδι από την Ψυχούλη.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Chef στον αέρα» η Ελένη Ψυχούλη και οι καλεσμένοι της παρουσιάζουν εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.50. Σήμερα φτιάχνουν συνταγές εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα. Ο chef Κυριάκος Αθανασιάδης με την αρχαιολόγο Ιλια Νταϊφά φτιάχνουν γαρίδες με σάλτσα μελιού, ψάρι στη γάστρα με κόλιανδρο και μια κρύα σούπα με σπανάκι. Αύριο το μενού έχει μεζέδες για την παρέα. Ο Θανάσης Κάτσαρης και η μαγείρισσα Ειρήνη Νιέρρη δίνουν τις συνταγές για το εξοχικό με χοιρινό και φέτα και για τα στριφτά πιτάκια με σαλάμι αέρος με φουντούκι και πιπεριά. Η Ελένη κερνάει παγωτό που φτιάχνεται στη στιγμή με γιαούρτι και φράουλες. Την Τετάρτη μαγειρεύουν με λαχανικά του καλοκαιριού. Η μαγείρισσα Φανή Γιαβανίτσα από τη Θεσσαλονίκη φτιάχνει μουσακά μόνο με λαχανικά και μπεσαμέλ πατάτας και κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά. Η Ελένη ετοιμάζει μια δροσερή κοτοσαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά. Την Πέμπτη ο Δημήτρης Μαυράκης από την Κρήτη μαγειρεύει με ξινόχοντρο! Ο κρητικός τραχανάς ανακατεύεται με τις μελιτζάνες σ’ ένα καλοκαιρινό φαγητό και γίνεται κεφτεδάκι τηγανητό με φέτα έκπληξη στο κέντρο! Ο Δημήτρης στη στήλη των ζυμαρικών ετοιμάζει παραδοσιακό στριφτούδι με ψευτο-πέστο από αρακά. Την Παρασκευή η Πόλυ Αντωνιάδη και ο pastry chef Παναγιώτης Ντρης φτιάχνουν γεύσεις εμπνευσμένες από τη Βρετανία. Ετοιμάζουν ένα βελούδινο μωσαϊκό με μαρσμέλοους και αλμυρά κάπκεϊκ σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς. Ο Ανδρέας Λαγός φτιάχνει στη στήλη της «άλλης εκδοχής» σπιτική μπουγάτσα με κρέμα μπανάνα!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ