Εξάρτηση από τρόικα δηλώνουν υπουργοί!

Οι ελεγκτές συνεχίζουν τους ελέγχους.

Εξαρτημένοι από την τρόικα εμφανίζονται εμμέσως πλην σαφώς αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα που εκπρόσωποι των δανειστών μας ξεκινούσαν χθες ενδελεχείς ελέγχους στις δημόσιες υπηρεσίες για να αποτιμήσουν την πορεία της οικονομίας μας το πρώτο εξάμηνο του 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έβγαινε σε τηλεοπτική εκπομπή (Mega) και δήλωσε επί λέξει πως «όπου η τρόικα μας επιβάλλει, τότε εκεί υπάρχει αποτέλεσμα, ενώ όπου η τρόικα δεν μας επιβάλλει, δεν μπορούμε να συγκλίνουμε, ακόμη και σε κάποια που έχουν τη δύναμη του αυτονόητου».

Τα μέλη της τρόικας βρέθηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και, όπως έλεγαν αργότερα οι γνωρίζοντες, παρά το γεγονός πως το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2014-2016 θα τεθεί επί τάπητος στον επόμενο έλεγχο του φθινοπώρου, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα ασκηθούν πιέσεις και κατά τις τρέχουσες συζητήσεις εάν διαπιστωθούν μεγάλες παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα. Παράλληλα, δείχνει να «παγώνει» για ακόμη μία φορά η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. 

Επόμενη στάση της τρόικας ήταν στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, από τον οποίο ζητήθηκε εντόνως η άμεση αναδιάρθρωση φορέων και υπουργείων, η υλοποίηση της υπόσχεσης περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους επίορκους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ