Αθώος (αρχικά) ο Ντομινίκ Στρος Καν για την υπόθεση μαστροπείας

Η εισαγγελία της πόλης Λιλ τον απαλλάσσει λόγω έλλειψης στοιχείων.

«Λάδι» έβγαλε τον Ντομινίκ Στρος Καν η εισαγγελία της πόλης Λιλ, σχετικά με την υπόθεση Κάρλτον, λόγω «έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων». Στο σκεπτικό ενενήντα σελίδων που υπογράφει ο εισαγγελέας προκύπτει μια τελείως διαφορετική ανάγνωση του φακέλου της υπόθεσης στην οποία ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, μαζί με ακόμα δεκατρία άτομα, κατηγορείται για «μαστροπεία από οργανωμένη συμμορία».

Καταλήγει, δε, ότι οι ανακριτές είναι πια ελεύθεροι είτε να συνεχίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης είτε να την κλείσουν σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Στρος Καν, κάτι που θα αποφασίσουν τυπικά μέσα σ’ έναν μήνα, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Figaro». Ωστόσο, αν οι ανακριτές δεν κάνουν δεκτό το σκεπτικό του δικαστηρίου της Λιλ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θα δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στο δικαστήριο. Οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί. «Ο Ντομινίκ Στρος Καν ανακουφίστηκε πολύ όταν έμαθε τα νέα το πρωί. Είναι η νίκη του δικαίου. Βγαίνουμε από τα χωράφια του μοραλισμού» δήλωσε στην εφημερίδα η Φρεντερίκ Μπολιέ, μία από τις δικηγόρους του.

Η έρευνα σε βάρος του πρώην Mr ΔΝΤ είχε αρχίσει στις 26 Μαρτίου του 2012 επειδή αποκαλύφθηκε ότι είχε πάρει μέρος σε πάρτι οργίων, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον με εκδιδόμενες γυναίκες που αμείβονταν για τη συμμετοχή τους σε αυτά. Ο Ντομινίκ Στρος Καν, όταν κλήθηκε να καταθέσει, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στα όργια, ωστόσο υποστήριξε ότι αγνοούσε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν και τις οποίες είχαν «καλέσει» ένας επιθεωρητής της αστυνομίας και επιχειρηματίες, εκδίδονταν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το εφετείο του Ντουέ είχε προσυπογράψει πλήρως τον φάκελο που είχαν συγκεντρώσει οι ανακριτές, ο οποίος παρουσίαζε τον Ντομινίκ Στρος Καν ως «εμπνευστή» του δικτύου μαστροπείας.

Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ