Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο Ελληνας master chef του Μπάρακ Ομπάμα

Ο 26χρονος που κατάφερε (έξι χρόνια μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ) να υλοποιήσει το παιδικό του όνειρο, να μαγειρεύει για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Εγκατέλειψε την Ελλάδα για την Αμερική με στόχο να καταφέρει να περιηγηθεί, κάποια στιγμή, στους επιβλητικούς χώρους του Λευκού Οίκου μέσα από μια ξενάγηση που θα ήταν μόνο για εκείνον. Τελικά όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά δέχτηκε και μια σημαντική πρόταση για την καριέρα του, αφού από εδώ και στο εξής θα είναι ένας από τους master chef των event της προεδρικής οικογένειας, καθώς θα ετοιμάζει τις σπεσιαλιτέ του για τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Ο 26χρονος Χρήστος Μπισιώτης, έξι χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική, κατάφερε να υλοποιήσει το παιδικό του όνειρο. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο νεαρός σεφ του άρεσε να περνά την ώρα του μέσα στην κουζίνα και να μαθαίνει όλα τα μυστικά του μαγειρέματος από τη γιαγιά του, που ουσιαστικά υπήρξε και μέντοράς του στα πρώτα του μαγειρικά βήματα. Μεγαλώνοντας μάλιστα περνούσε τις ελεύθερες ώρες του και μέσα στον φούρνο που διατηρούσε η οικογένειά του στην Αθήνα. «Προτιμούσα να βρίσκομαι μέσα σε μια κουζίνα ή στον φούρνο μας πάρα να παίζω με τους φίλους μου» λέει στην «Espresso» ο Χρήστος Μπισιώτης, ο οποίος από τη Νέα Υόρκη όπου ζει μόνιμα όλα αυτά τα χρόνια στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας στους νέους της χώρας μας που βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται μέρα με την ημέρα. «Από παιδί μού είχε καρφωθεί στο μυαλό να βρεθώ στην κουζίνα του Λευκού Οίκου και να μαγειρέψω για τον πρόεδρο, την οικογένειά του και -γιατί όχι;- και για τους υψηλούς καλεσμένους τους. Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα. Ωσπου μια μέρα είπα στον εαυτό μου: πήγαινε και ό,τι γίνει». Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο ο Χρήστος παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής σε δημόσια σχολή, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν και σε εστιατόρια για να βγάζει τα προς το ζην, μια και η οικογένειά του τα έφερνε δύσκολα βόλτα. «Η πρώτη μου δουλειά σε εστιατόριο ήταν στα δώδεκά μου δίπλα στον σεφ Βασίλη Νικολόπουλο. Ξεκίνησα τότε από λάντσα και σιγά-σιγά άρχισα να αναλαμβάνω δουλειές και πάνω στο μενού. Μόλις αποφοίτησα από το σχολείο πήγα σε δημόσια σχολή μαγειρικής» αναφέρει ο Χρήστος Μπισιώτης, που τα Χριστούγεννα του 2007 έφυγε από την Ελλάδα με μοναδικά χρήματα στην τσέπη του τον τελευταίο μισθό που είχε πληρωθεί από το εστιατόριο όπου δούλευε. «Δεν ντρέπομαι να πω πως το πρώτο μου βράδυ στη Νέα Υόρκη το πέρασα σε παγκάκι στο Astoria Park. Ηταν η μέρα των Χριστουγέννων. Θυμάμαι ήθελα να κλάψω, αλλά κρατιόμουν. Προσπαθούσα να πίσω τον εαυτό μου πως ένα μέρος του ονείρου μου μόλις είχε πραγματοποιηθεί με τον ερχομό μου στην Αμερική, και ότι όλα τα υπόλοιπα απλώς ήταν στο χέρι μου για να γίνουν».

Τα prive party στη Νέα Υόρκη και οι διάσημοι

Από το πρώτο κιόλας διάστημα ο 26χρονος μάγειρας άρχισε να αναζητά δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. «Αρχισα να δουλεύω σε πολύ γνωστά εστιατόρια που οι ιδιοκτήτες τους είναι Ελληνες. Μετά κυνήγησα την τύχη μου σε πιο διεθνείς κουζίνες, όπου οι μάγειρες ήταν πιο διάσημοι. Αυτό μου βγήκε σε πολύ καλό γιατί το 2009 δούλεψα σε ένα μαγαζί, στο “Edition Bodroom”, που βρίσκεται στο Broadway». Εκεί ο Χρήστος ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με όλη τη λάμψη και την γκλαμουριά που έχει να επιδείξει η Νέα Υόρκη, αφού άρχισε να μαγειρεύει για πολλά διάσημα πρόσωπα που τρελαίνονταν να δοκιμάζουν γεύσεις δικής του δημιουργίας. «Αναλαμβάναμε και διοργανώναμε πολλά prive party για πολλoύς celebrity, όπως τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Τζένιφερ Λόπεζ. Εγώ ετοίμασα τα πάντα για τα τεσσαρακοστά γενέθλια της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία ξετρελάθηκε με όλα όσα της είχαμε ετοιμάσει. Εμαθα πολλά πράγματα εκεί, ενώ δέχτηκα πολλά συγχαρητήρια από τους επωνύμους που μαγείρεψα για εκείνους, όπως την Πατρίσια Φιλντ».

Το super event στον Μπιλ Κλίντον που του άνοιξε την πόρτα του Λευκού Οίκου

Με έναν και μοναδικό στόχο, την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο Χρήστος συνέχισε την επαγγελματική του περιπλάνηση μέχρι τη στιγμή που στη ζωή του μπήκε ο κορυφαίος σεφ Μάριο Μπατάλι. «Λίγα χρόνια μετά βρέθηκα εδώ που είμαι σήμερα, σε μια μεγάλη ιταλική αγορά που άνοιξε στη Νέα Υόρκη ο κορυφαίος σεφ Μάριο Μπατάλι. Αυτή τη στιγμή επιβλέπω όλα τα εστιατόρια του που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Αυτό σημαίνει ότι έχω αναλάβει εννέα μαγαζιά με προσωπικό πάνω από 370 μάγειρες». Στη Νέα Υόρκη μάλιστα ο Μάριο Μπατάλι έχει ιδρύσει και έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που συντηρεί ορφανά παιδιά. Πριν από λίγους μήνες μάλιστα είχε διοργανώσει κι ένα μεγάλο φιλανθρωπικό event στο οποίο επίτιμος καλεσμένος του ήταν ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπιλ Κλίντον. «Ετοιμάσαμε ένα event μέσα σε  golf club. Επίτιμος καλεσμένος μας ήταν ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ήρθε, δοκίμασε το φαγητό μας και του άρεσε πάρα πολύ. Είχαμε κάνει μια παραλλαγή του αμερικανικού hot dog με το οποίο ξετρελάθηκε. Εμεινε κοντά μας αρκετή ώρα, δέχτηκε να φωτογραφηθεί μαζί μου, ενώ μου έκανε και μια σημαντική πρόταση, μέσω του βοηθού του, να αναλάβω ένα event που ήθελε να κάνει για το γραφείο του».

Η ξενάγηση

Για το πάρτι του πρώην προέδρου ο Χρήστος έδωσε  άλλη μία φορά τον καλύτερό του εαυτό, αφού πέρα από τον Μπιλ Κλίντον, ήθελε να εντυπωσιάσει και του καλεσμένους του. «Ολα πήγαν καλά και τότε βρήκα την ευκαιρία να ζητήσω κι εγώ να εκπληρωθεί το μεγάλο μου όνειρο, που πάντα ήταν να βρεθώ μέσα στον Λευκό Οίκο. Τόσο οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον πρώην πρόεδρο όσο και ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον αποφάσισαν να με βοηθήσουν και να κλείσουν μια ξενάγηση μόνο για μένα. Ηταν μεγάλη τιμή αυτό και τους ευχαριστώ» λέει ο Χρήστος Μπισιώτης, ο οποίος με χαρά περιγράφει τις στιγμές που έζησε μέσα στον πιο διάσημο Οίκο του κόσμου: «Οι άνθρωποι που εργάζονται για την προεδρική οικογένεια είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Απίστευτοι επαγγελματίες, ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Σεφ στην κουζίνα του Λευκού Οίκου είναι μια υπέροχη Φιλιππινέζα, η οποία λέγεται Κριστέτα Πάσια Κάμερφορντ με απίστευτες γνώσεις, ταλέντο και εμπειρία πάνω στη μαγειρική». Η διάσημη μαγείρισσα είναι η πρώτη γυναίκα σεφ σ’ αυτό το πόστο, αλλά και η πρώτη «ξένη». Η Κριστέτα σπούδασε γαλλική μαγειρική στη Βιέννη, ειδικεύεται στην εθνική και αμερικανική κουζίνα και έχει δουλέψει στον Λευκό Οίκο από την εποχή του προέδρου Τζορτζ Μπους. «Βρέθηκα πάρα πολύ κοντά και στο γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων που προέκυψαν δεν κατάφερα να τον δω από κοντά. Δέχτηκα και μια σημαντική πρόταση για μένα και την καριέρα μου, αφού από εδώ και στο εξής στα event που θα γίνονται μέσα στον Λευκό Οίκο θα είμαι ένας από τους σεφ που θα μαγειρεύουν».

Ο κήπος της Μισέλ αλλά και η Ελλάδα

Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους του Λευκού Οίκου, ο Χρήστος είχε την ευκαιρία να βρεθεί και στον κήπο με τα βιολογικά λαχανικά που έφτιαξε η πρώτη κυρία της Αμερικής, Μισέλ Ομπάμα. «Η οικογένεια λατρεύει την υγιεινή διατροφή, και αυτό φαίνεται και από τον εξαιρετικό κήπο που έχει δημιουργήσει η Μισέλ Ομπάμα στους εξωτερικούς χώρους του Λευκού Οίκου. Από τα λαχανικά αυτά τρέφεται η οικογένεια και το προσωπικό, φυσικά. Η Μισέλ είναι η πρώτη κυρία της Αμερικής που ασχολήθηκε με τον κήπο, και αυτό την κάνει ξεχωριστή». Εκτός όμως από την επαγγελματική του πρόοδο, ο Χρήστος Μπισιώτης δεν ξεχνά ποτέ και την αγαπημένη του Ελλάδα, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους του νέους της χώρας μας. «Μου αρέσει να ονειρεύομαι, γι’ αυτό και προτείνω σε όλους τους νέους στην Ελλάδα να μη σταματούν να δουλεύουν για ένα όμορφο αύριο, να μην απογοητεύονται ποτέ και πάντα να ελπίζουν για το καλύτερο, το οποίο δεν θα αργήσει να έρθει».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....