Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

«Ράμπο» για τα… ένσημα

Ερχονται κοινοί «εισπράκτορες» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων βάζει στο στόχαστρό του τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς χρωστούν από ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει συσταθεί ένα ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών που θα αφορά τους τέσσερις μεγαλύτερους ασφαλιστικούς φορείς, ήτοι το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή και θα βασίζεται στις οδηγίες που έχει δώσει στην κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συνεπικουρούμενο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν.

Οι «Ράμπο» του υπουργείου Εργασίας που θα στελεχώσουν το νέο αυτό ενιαίο Κέντρο Είσπραξης των ασφαλιστικών οφειλών αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τον επόμενο κιόλας μήνα. Από τις αρχές Ιουλίου ειδικά κλιμάκια θα μεταφέρουν σε ηλεκτρονική μορφή τα μητρώα ληξιπρόθεσμων οφειλών από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ στο κέντρο αυτό, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει μεταβιβαστεί και το μητρώο του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Το μητρώο θα ενημερώνεται συνεχώς για τους νέους οφειλέτες, μέσω της αυτόματης μεταφοράς στοιχείων που μεταβιβάζονται από τις υπηρεσίες εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Κατόπιν, το νέο αυτό κέντρο θα προβαίνει σε άσκηση αναγκαστικών μέτρων προς τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, αφού θα έχει προηγηθεί και τηλεφωνική ενημέρωση των υπόχρεων. Η εισφοροδιαφυγή είναι η μεγάλη πληγή μετά τη φοροδιαφυγή και το οικονομικό επιτελείο αναζητά τρόπους περιορισμού της.

Οπως μαθαίνουμε, τη γενική εποπτεία του νέου Κέντρου Είσπραξης των οφειλών θα την έχει ο σημερινός υποδιοικητής του ΙΚΑ,  Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, που ήδη βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Μόνο τα χρέη του ΙΚΑ πάντως, εάν καλύπτονταν, πολλοί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ήταν ικανοποιημένοι. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως από τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα 7 δισεκατομμύρια είναι χρέη του ΙΚΑ! Και σε αυτά τα ποσά δεν συνυπολογίζουμε τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ της εισφοροδιαφυγής…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...