Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Διπλό ράπισμα στον άσωτο Χάρι από τον οργισμένο Κάρολο!

Αντιμέτωπος με την οργή του πληγωμένου πατέρα του ήρθε...

Οι πικάντικες ατάκες της Ντάνιελς στο δικαστήριο για τον έκφυλο Ντόναλντ Τραμπ

Οι λεπτομέρειες της Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική αίθουσα για...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο...

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο»...

Ο Μικρός Κεραμεικός παρουσιάζει το ολόφρεσκο «Spring Music Festival»

Με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ θα κλείσει τη σεζόν...

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον σκληρό Αλβανό!

Αντρες των ΕΚΑΜ «χτενίζουν» τον Παρνασσό αναζητώντας τον επικίνδυνο δραπέτη Πέτραν Κόλλα που το βράδυ του Σαββάτου άνοιξε πυρ με συνεργό του κατά αστυνομικών στη Φθιώτιδα.

Μονάδες των ΕΚΑΜ επιστράτευσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες στη Φθιώτιδα για τον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και νούμερο 1 δημόσιο κίνδυνο Πετράν Κόλλα, ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης να κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Δαμάστας.

Η «δολοφονική μηχανή» που ακούει στο όνομα Πετράν Κόλλα και ένας συνεργός του εντοπίστηκαν ξανά το βράδυ του Σαββάτου να κινούνται με κλεμμένο όχημα (τύπου κλούβας) σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή της Δαμάστας. Εκεί είχε στηθεί μπλόκο αστυνομικών. Οι αδίστακτοι κακοποιοί στη θέα των αστυνομικών έβγαλαν από το παράθυρο του συνοδηγού ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ και άρχισαν να γαζώνουν τα περιπολικά. Ευτυχώς κανένας από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε. Παράλληλα άνοιξαν και αυτοί πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ο κακοποιός και ο συνεργός του χρησιμοποιώντας υποπολυβόλα MP5 και τυφέκια G3-A3.

Μέσα στον πανικό οι δύο Αλβανοί κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν. Η κλεμμένη ασημιά κλούβα στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά το ξημέρωμα της Κυριακής στους Δελφούς, από όπου οι δύο ένοπλοι δραπέτες έκλεψαν νέο φορτηγάκι και αναζητούνται κάπου στον Παρνασσό. Στη Στερεά Ελλάδα βρίσκονται μονάδες των ΕΚΑΜ με βαρύ οπλισμό, ενώ στην περιοχή πετά και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα εντοπισμού προσώπων, ώστε να «σαρώνει» τα δύσβατα σημεία σε περιοχές για τις οποίες υπάρχουν σχετικές πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί.

Η κινηματογραφική καταδίωξη ουσιαστικά είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό ότι κλάπηκε λευκό όχημα Nissan από τη Λιλαία. Το ίδιο απόγευμα κοντά στο μοναστήρι της Δαμάστας Φθιώτιδας διερχόμενος οδηγός είδε καπνό στην ερημική περιοχή κοντά στο μοναστήρι και ενημέρωσε την Πυροσβεστική. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τρεις πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με ένα υδροφόρο όχημα. Ο οδηγός παρέμεινε στο πυροσβεστικό, ενώ οι δύο συνάδελφοί του ανέβηκαν στην πλαγιά για να εντοπίσουν την εστία φωτιάς. Εκεί βρήκαν δύο Αλβανούς που δικαιολογήθηκαν υποστηρίζοντας ότι άναψαν τη φωτιά για να ζεσταθούν, ωστόσο ήταν εμφανές ότι έκαιγαν κάποια πράγματα που οι πυροσβέστες δεν κατάλαβαν τι ήταν. Παρατήρησαν όμως ότι ένας από τους δύο υπόπτους έκρυβε κάτω από τα ρούχα του όπλο που έμοιαζε με Καλάσνικοφ!

Φοβούμενοι μη βρεθούν προ εκπλήξεων, οι άντρες της Πυροσβεστικής αποχώρησαν και επέστρεψαν στη βάση τους. Εκεί ενημέρωσαν τον διοικητή τους και αμέσως μετά την Αστυνομία, άντρες της οποίας τους έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισαν σε αυτές έναν από τους καταζητούμενους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων!

Στην τοπική Αστυνομία σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο υπόπτων. Ομως εκείνοι είχαν ήδη εξαφανιστεί μέσα στη δασική έκταση της περιοχής Δαμάστα Ελευθεροχωρίου, αφού πρώτα εγκατέλειψαν το λευκό αυτοκίνητο μάρκας Nissan που, όπως αποδείχθηκε, είχαν κλέψει. Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ανέλαβε να «ξεψαχνίσει» το αυτοκίνητο για αποτυπώματα και ίχνη βιολογικού υλικού, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκαν ενισχύσεις και δεκάδες πάνοπλοι άρχισαν να «χτενίζουν» τη δύσβατη δασική έκταση αναζητώντας τους δραπέτες.

Αφαντοι οι δύο κακοποιοί παρά τις έρευνες

Παρά το γεγονός ότι στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εφοδιασμένο με θερμική κάμερα για τον εντοπισμό των υπόπτων που διέφυγαν πεζή, εκείνοι κατάφεραν να εξαφανιστούν. Το ενδεχόμενο να κατέφυγαν σε κάποια σπηλιά ή πυκνή συστάδα δέντρων έκανε τους αστυνομικούς να τους αναζητούν επί ώρες με τα όπλα στα χέρια, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι δραπέτες είναι οπλισμένοι σαν αστακοί και είναι ήδη γνωστό ότι δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι Αλβανοί δραπέτες είχαν κλέψει τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής από τον Πάνορμο Ερατεινής το Ι.Χ. μάρκας Volvo του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Απόστολου Ανδρεουλάκου έξω από το εξοχικό του στον Παρνασσό, καθώς και τη Mercedes του γείτονά του, πρώην διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Μπιρδιμήρη. Το αυτοκίνητο του κ. Ανδρεουλάκου βρέθηκε κοντά στην Αράχοβα (μέσα στο όχημα βρέθηκαν βαρύς οπλισμός και εκρηκτική ύλη), ενώ το όχημα του κ. Μπιρδιμήρη εντοπίστηκε καμένο στο Λιβάδι Παρνασσού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...

«Φοβάμαι μην καταλήξω σαν τον Αλεξ»

Μνήμες από την υπόθεση ανελέητου bullying και δολοφονίας του...