Συστέγαση υπηρεσιών ΙΚΑ – ΟΑΕΕ για οικονομία

Το σχέδιο του υπουργού Εργασίας.

Η κρίση έχει κάνει τους διοικούντες ορθολογιστές… Τη συστέγαση υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ, με στόχο την εξοικονόμηση 390.000 ευρώ ετησίως, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Αυτό προκύπτει από επιστολή του Γιάννη Βρούτση προς τους διοικητές των δύο οργανισμών, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και Γεωργία Κωτίδου.

Το υπουργείο ζητεί να προχωρήσει εντός ενός μήνα η συστέγαση, σε πρώτη φάση, του ΟΑΕΕ Νάξου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νάξου, του ΟΑΕΕ Ηγουμενίτσας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηγουμενίτσας, του ΟΑΕΕ Καρπενησίου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καρπενησίου, του ΟΑΕΕ Σάμου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σάμου, του ΟΑΕΕ Ζακύνθου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ζακύνθου και του ΟΑΕΕ Αμφισσας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αμφισσας. Στην επιστολή, ο υπουργός αναφέρεται στην προσπάθεια για «νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό μας σύστημα», τονίζοντας ότι μια βασική παράμετρος του νοικοκυρέματος είναι ο εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος και η εξοικονόμηση και του τελευταίου ευρώ προς όφελος του συνταξιούχου και του φορολογούμενου πολίτη.

«Σημαντική πτυχή της συγκεκριμένης πολιτικής είναι και η συστέγαση των ασφαλιστικών ταμείων, ιδίως σε περιοχές όπου αυτό είναι εφικτό, βάσει διαθέσιμων χώρων των μισθωμένων ακινήτων των φορέων» υπογραμμίζει. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους διοικητές να προχωρήσουν άμεσα «την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της πολιτικής συστεγάσεων, μεταξύ καταστημάτων για τα οποία προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία ότι υφίστανται διαθέσιμοι χώροι και καταστημάτων της ίδιας περιοχής, που απασχολούν μικρό αριθμό υπαλλήλων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ