Δριμεία κριτική Παπούλια σε Σκόπια για την αδιάλλακτη στάση τους

Εντονη κριτική για την αδιάλλακτη στάση της ΠΓΔΜ άσκησε ο Πρόεδρος της Ελλάδας Κάρολος Παπούλιας από το Βελιγράδι, όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» τόνισε πως όσο «τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του “μακεδονισμού” οι “πόρτες” του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι’ αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση παγωμένη».

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπούλιας επισήμανε πως η Ελλάδα στηρίζει «την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων», με την προϋπόθεση ωστόσο να εκπληρώσουν ορισμένα κριτήρια, όπως «η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ερώτηση που του έγινε για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, επισήμανε πως καθυστερεί λόγω του γεγονότος πως «η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής βρίσκεται εγκλωβισμένη στο παρελθόν και δεν προωθεί με συνέπεια το ευρωπαϊκό όραμα, που στοχεύει σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον όλων των χωρών της περιοχής».

Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, λέγοντας πως «ο ΟΗΕ αποφάσισε να μη δεχθεί τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα, νομιμοποιώντας έτσι την αντίθεση της Ελλάδας. Οσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του “μακεδονισμού” οι “πόρτες” του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι’ αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση παγωμένη».

ΕΛ. ΣΟΛ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ