Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Ο Γεωργιανός killer δεν γλίτωσε τα ισόβια

Χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό το δικαστήριο επέβαλε στον 40χρονο την εσχάτη των ποινών για την άγρια σφαγή του Σεργιανόπουλου.

Ο Γεωργιανός killer του Νίκου Σεργιανόπουλου δεν γλίτωσε τα ισόβια! Ανέκφραστος άκουσε ο 40χρονος Δαβίδ Μουρτινέλι την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία του γνωστού ζεν πρεμιέ. Οι δικαστές και οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό. Η αυλαία της δίκης για την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου ουσιαστικά έπεσε με την υιοθέτηση της πρότασης της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή του 40χρονου Δαβίδ Μουρτινέλι χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Με συντριπτική πλειοψηφία έξι προς ένα, τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως επίσης και για την πράξη της κλοπής, ενώ έπαυσαν οριστικά την ποινική του δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Σε αντίθεση όμως με την πρωτόδικη απόφαση που είχε καταδικάσει τον 40χρονο σε εικοσαετή κάθειρξη για τη δολοφονία του ηθοποιού, αυτή τη φορά οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου τού επέβαλαν ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δέκα μήνες για την κλοπή. Επιπλέον, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ούτε του πρότερου εντίμου βίου, που του είχε δοθεί πρωτόδικα, ούτε και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, που η υπεράσπιση είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί, αλλά απορρίφθηκε οριακά. Η εκδίκαση της υπόθεσης κρίθηκε ουσιαστικά από μηδενική βάση, καθώς κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών, με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Γεωργιανός παρακολουθούσε ανέκφραστος, ενώ η διάθεσή του δεν φάνηκε να αλλάζει ούτε όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τού ανακοίνωσε την ποινή του.2h9h8h774

«Θα αναπαυθεί η ψυχή του Νίκου»

«Η απόφαση μας δικαιώνει απόλυτα. Ηταν κάτι που το περιμέναμε εδώ και πέντε χρόνια. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και έχω την αίσθηση ότι επιτέλους θα αναπαυθεί η ψυχή του Νίκου» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Στεφανάκης, ενώ ο δικηγόρος του 40χρονου κατηγορουμένου Δημήτρης Γκαβέλας τόνισε: «Η ισχυρή μειοψηφία προσεγγίζει την αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Το σκεπτικό της απόφασης το θεωρώ ελλειμματικό από την άποψη ότι φαίνεται η δολοφονία να μην είχε κίνητρο. Είτε ο Γεωργιανός πήγε στο σπίτι του θύματος για να τον ληστέψει, πράγμα που δεν δέχθηκε η πλειοψηφία, είτε κάτι άλλο συνέβη, δηλαδή είχε δίκιο η υπεράσπιση». Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης Νίκος Καραδήμας δήλωσε ότι θα μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης και είναι πολύ πιθανό να την προσβάλουν.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...