Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Ο εγκέφαλος που ελευθέρωσε τον Αλβανό killer

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ποιος σχεδίασε την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Ετοίμαζαν και άλλα χτυπήματα σε φυλακές για τα μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ

Μπορεί να παραμένουν άκαρπες προς το παρόν οι έρευνες για τους εγκληματίες που σκότωσαν εν ψυχρώ τον άτυχο 37χρονο αρχιφύλακα και πατέρα δύο παιδιών στο Δίστομο, στην ΕΛ.ΑΣ. όμως γνωρίζουν πλέον το όνομα του εγκεφάλου της καταδρομικής επιχείρησης στις φυλακές Τρικάλων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απόδραση της «δολοφονικής μηχανής» που ακούει στο όνομα Μάριον Κόλλα και των συνεργών του. Παράλληλα, οι έμπειροι αξιωματικοί ξέρουν και τι σκόπευαν να κάνουν στο άμεσο μέλλον οι κακοποιοί, καθώς όλα δείχνουν πως το σχέδιό τους ήταν ένα καλά μελετημένο «χτύπημα» σε φυλακή, που προέβλεπε ακόμη και ανατίναξη μάντρας με ΤΝΤ, πέρα από την επίθεση με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, όπως έγινε στα Τρίκαλα!22h485h796

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τρεις τουλάχιστον από τους συνολικά επτά καταζητούμενους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων συμμετείχαν στην ένοπλη επίθεση στο Δίστομο. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι πως βρήκαν σε ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα αποτυπώματα ενός ομοεθνούς τους που δεν περιλαμβάνεται στους δραπέτες, αλλά φαίνεται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε μαζί με άλλους την απόδραση στα Τρίκαλα. Πρόκειται για έναν Αλβανό υπήκοο που είναι σεσημασμένος για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Βόλου και είχε εκτίσει κατά το παρελθόν ποινή φυλάκισης. Αποτυπώματα του ίδιου ανθρώπου, που ήταν παρών στη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο, είχαν βρεθεί στη μεγάλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα, με λεία 1.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας έτσι ρεπορτάζ της «Espresso» τον περασμένο Μάρτιο, που ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση των κακοποιών έγινε για να χρηματοδοτηθούν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων!

Οι αστυνομικοί που ερευνούν για τον εντοπισμό των κακοποιών εκτιμούν ότι οι δραπέτες και οι συνεργοί τους δεν έχουν ανάγκη να κάνουν άλλες ληστείες από τη στιγμή που έχουν στην κατοχή τους ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ετσι, το πιθανότερο είναι να προσπαθήσουν να βρουν ένα κρησφύγετο ώστε να περάσει η «μπόρα» των ερευνών και να ξαναβγούν αργότερα στην… πιάτσα του εγκλήματος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι πεπεισμένοι πως οι αδίστακτοι οπλοφόροι βρέθηκαν στη Στερεά Ελλάδα προκειμένου να οργανώσουν άλλη μια θεαματική απόδραση τύπου Τρικάλων, αυτή τη φορά είτε στις φυλακές Μαλανδρίνου είτε στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

Και στα δύο καταστήματα κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης οι Αλβανοί κακοποιοί έχουν παλιούς συνεργούς τους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί όταν εξαρθρωνόταν η σκληρή «συμμορία με τα Καλάσνικοφ» και όλα δείχνουν πως ο αρχηγός τους Μάριον Κόλλα επιθυμεί την αναβίωση της εγκληματικής τους ομάδας. Οι αστυνομικοί έλαβαν άμεσα τα μέτρα τους και ενισχύθηκαν τόσο οι περιπολίες όσο και η εξωτερική φρούρηση των δύο σωφρονιστικών καταστημάτων.

Οπως έγινε γνωστό, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού ανακάλυψαν στην κατοχή Αλβανού κρατούμενου μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση σε άλλο όνομα. Τώρα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο κρατούμενος να ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και τους συνεργούς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στο παιχνίδι των ερευνών έχουν μπει και στελέχη της ΕΥΠ που χειρίζονται τον «σούπερ κοριό», προκειμένου να παρακολουθούνται ύποπτα κινητά που είναι δυνατόν να αποκαλύψουν και άλλους συνεργούς των κακοποιών ή ακόμη και το σημείο όπου έχουν βρει καταφύγιο.336h859h57

«Χτενίζουν» τις πλαγιές του Παρνασσού για τους δολοφόνους

Τις πλαγιές του Παρνασσού και των γύρω περιοχών «σαρώνει» η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του Μάριον Κόλλα και των συνεργών του που δολοφόνησαν προχθές στο Δίστομο τον 37χρονο αρχιφύλακα. Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, αλλά και των τοπικών Αστυνομικών Διευθύνσεων «σκανάρουν» με μεγάλη προσοχή την περιοχή, ώστε να μην αφήσουν σπιθαμή ελεύθερου εδάφους στους αδίστακτους δολοφόνους. Στην περιοχή πετά και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα ώστε να εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία ακόμη και σε δύσβατα σημεία και σπηλιές. Αλλωστε, ο Κόλλα μαζί με τους συνεργούς του τις πρώτες ήμερες της απόδρασής τους από τις φυλακές Τρικάλων κρύβονταν σε σπηλιές στην περιοχή της Μάνδρας και της Χασιάς, ώστε να χάσουν τα ίχνη τους οι αστυνομικοί που τους καταδίωξαν. Ετσι, γνωρίζουν καλά το παιχνίδι «του ποντικού και της γάτας» αλλά και τις περιοχές στις οποίες τώρα κινούνται, καθώς κατά το παρελθόν ορισμένοι από τους συνεργούς του Μάριον Κόλλα εργάζονταν ως βοσκοί στις πλαγιές του Παρνασσού. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, ο Κόλλα, αλλά και ορισμένοι από τους συνεργούς του έχουν συγγενείς οι οποίοι μπορούν να τους προσφέρουν κάλυψη. Πάντως, οι περισσότεροι από τους στενούς και μακρινούς συγγενείς τους βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., από την πρώτη κιόλας ημέρα που έγινε γνωστή η απόδραση του επικίνδυνου κακοποιού. 

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου αρχιφύλακα

Θρήνος και οδυρμός χθες το πρωί στο κοιμητήριο της Δαφνιάς Τριχωνίδας, όπου κηδεύτηκε ο αρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος. Τη στιγμή μάλιστα που η σορός του σκεπαζόταν από το χώμα της ιδιαίτερης πατρίδας του, οι συνάδελφοι αλλά και οι συγχωριανοί του φώναζαν «ήρωας, ήρωας!», ενώ παράλληλα το άγημα της Αστυνομίας απέδιδε τιμές στον αδικοχαμένο συνάδελφο. Τραγική φιγούρα η έγκυος στον όγδοο μήνα σύζυγος του 37χρονου δολοφονημένου αστυνομικού, η οποία σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το τρίτο παιδί τους, που όμως δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του. Η σύζυγος του Γεώργιου Ανδριτσόπουλου υποβασταζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας από τον αδελφό του αδικοχαμένου αρχιφύλακα της Ασφάλειας Λιβαδειάς, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και προσπαθούσε να δώσει κουράγιο στη νύφη του. Και στους δύο το σοκ από τη δολοφονία του αγαπημένου τους προσώπου ήταν εμφανέστατο. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο αρχηγός και ο επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ., ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, σύσσωμη η ηγεσία της Α.Δ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, αλλά και ο διευθυντής του τμήματος της Βοιωτίας, στο οποίο υπηρετούσε τον τελευταίο χρόνο ο άτυχος αστυνομικός.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...