Κορυφαία διάκριση για φοιτητές Νομικής του ΑΠΘ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

3565g6g9Με δύο βραβεία και μια μεγάλη διάκριση επέστρεψαν οι φοιτητές Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διεθνούς Ποινικού Δικαίου. Στην πρώτη της συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η ελληνική ομάδα άγγιξε την κορυφή, αφήνοντας πίσω της ομάδες από κορυφαία πανεπιστήμια όλου του κόσμου!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στην Ολλανδία με τη συμμετοχή εξήντα πανεπιστημίων. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΠΘ Στέργιος Αϊδινλής, Ιφιγένεια Ξανθοπούλου, Δάφνη Λίμα και Αλκης Τριανταφυλλίδης τα πήγαν περίφημα, κερδίζοντας το βραβείο για την καλύτερη εισαγγελία ανάμεσα σε όλες τις ομάδες καθώς και το βραβείο της καλύτερης μη αγγλόφωνης ομάδας. Συνολικά η ελληνική ομάδα κατετάγη 4η μεταξύ των εξήντα ομάδων που συμμετείχαν!

«Στο ΑΠΘ έχουμε παράδοση συμμετοχής σε διαγωνισμούς εικονικής δίκης εδώ και πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαμε για πρώτη φορά και ήταν σημαντική επιτυχία για τα παιδιά» δηλώνει στην «Espresso» ο διδάκτορας του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Ιωάννης Ναζίρης που μαζί με τον λέκτορα Κωνσταντίνο Χατζηκώστα ανέλαβαν την προετοιμασία των φοιτητών υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου.

Οπως επισημαίνει, εδώ και αρκετό καιρό  τόσο το ΑΠΘ όσο και άλλα πανεπιστήμια συμμετέχουν επιτυχώς σε τέτοιες διοργανώσεις, διαφημίζοντας  τα ελληνικά ιδρύματα και ανεβάζοντας το επίπεδο των φοιτητών. «Είναι πολύ εντατική η δουλειά που γίνεται και διαφορετική σε σχέση με τα συνηθισμένα. Δεν μένουμε δηλαδή  στη  θεωρία αλλά πηγαίνουμε στην πράξη. Ο φοιτητής μπαίνει στο πετσί του ρόλου» εξηγεί ο κ. Ναζίρης.

Το θέμα της εικονικής δίκης ήταν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται κατά τη διάρκεια εμφύλιας σύρραξης, με γυναίκες που εξαναγκάζονται σε γάμους και παιδιά που στρατολογούνται.

Σ.Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ