Απάτη-μαμούθ στο Ιπποκράτειο με ζημιά που φτάνει τα 4.000.000 ευρώ!

Αυτά δεν ήταν φάρμακα, αλλά… φαρμάκι! Απάτη ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύφθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο-φάντασμα και τη διευθύντρια του εργαστηρίου Ανοσολογίας, η οποία κατηγορείται ότι παράγγελνε αδικαιολόγητα μεγάλες ποσότητες αντιδραστηρίων για τη διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την πολύμηνη έρευνα που έκαναν στο νοσοκομείο οι άντρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική καταγγελία στην εισαγγελία της πόλης. Οι αστυνομικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν ότι οι προμήθειες του φαρμακευτικού υλικού ήταν πολλαπλάσιες από τις απαιτούμενες, γεγονός που επιβάρυνε και το νοσοκομείο και το Δημόσιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι παραγγελίες που έκανε η 60χρονη ήταν χωρίς… μέτρο και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα έτος παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια για αναλύσεις, ενώ από αυτά χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα… είκοσι ένα! Η συνολική επιβάρυνση του ελληνικού Δημοσίου κατά το διάστημα από το 2007 έως το 2012 από την επιπλέον προμήθεια αντιδραστηρίων φτάνει τα 4.005.404,85 ευρώ!

Εις βάρος της 60χρονης διευθύντριας του εργαστηρίου Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία σχετικά με την υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και εις βάρος ενός 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί δεκαπέντε χρόνια στο εργαστήριο Ανοσολογίας του νοσοκομείου, όπου τοποθετήθηκε από την εταιρεία, η οποία τον απέλυσε τον Οκτώβριο του 2011. Ωστόσο εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο -χωρίς να πληρώνεται από δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση- μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, οπότε απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ